search

Ons nieuws van vrijdag 29 maart 2024

'Synduality: Noir': behandelt de apocalyps met dermate weinig ernst dat de spanning ver te zoeken is
Recensie

'Synduality: Noir': behandelt de apocalyps met dermate weinig ernst dat de spanning ver te zoeken is

Deze anime smijt met onuitgelegde termen en komt maar moeilijk op gang.

Regie: Yûsuke Yamamote | Cast (stemmen): Takeo Ootsuka (Kanata), Aoi Koga (Noir), Konomi Inagaki (Ellie), Nagisa Aoyama (Ciel), Yûsuke Kobayashi (Tokio), e.a. | Afleveringen: 24 | Speelduur: 25-26 minuten | Jaar: 2023-2024

Dankzij mysterieuze aliens genaamd Enders is de aarde naar de filistijnen en wat er nog over is van de mensheid woont in losse kolonies. De stoere binken van deze plekken zijn de Drifters, die de wijde wereld intrekken op zoek naar onderdelen, geld en glorie. Daarin worden ze doorgaans bijgestaan door een Magus: een robot die natuurlijk bijna altijd de vorm aanneemt van een knappe jonge vrouw. Kanata droomt ervan een Drifter te worden, maar lijkt hopeloos ongeschikt. Totdat hij de speciale Magus Noir vindt en zo steeds meer zijn mannetje weet te staan.

Synduality: Noir is niet bang om met een heleboel termen te smijten zonder die direct toe te lichten. Sommige van die termen worden duidelijker naarmate de serie vordert, waarmee ze onderdeel zijn van een natuurlijke ontdekkingstocht van de kijker, maar helaas gebeurt het vaker dat ze niet of maar half worden uitgelegd. Ook blijft veel onduidelijkheid bestaan over wat er met aarde is gebeurd, wat de Enders zijn en hoe de wereld precies werkt.

Daarnaast duurt het ongelooflijk lang voordat er een overkoepelend verhaal op gang komt. Driekwart van de serie bestaat uit opvulafleveringen met een pijnlijk gebrek aan ernst of spanning. Hierdoor komt de serie in de problemen wanneer zij in de laatste paar afleveringen alsnog een overkoepelend verhaal propt. Nadat het verhaal zich eerst in een slakkentempo voltrok wordt nu ineens een gigantische inhaalslag gemaakt, waardoor het tempo weer veel te hoog ligt. Door de trage aanloop komen de melodramatische elementen in dit laatste deel niet goed uit de verf.

Dit alles is verpakt in een jasje dat af en toe mooi is, maar vaker niet. De 3D-effecten zijn bijzonder lelijk en werken niet lekker samen met de omgevingen. Ook de personages zijn heel inconsistent; sommige zijn goed gedetailleerd met karakter, andere zijn vlak, saai en slordig geanimeerd. Met hun zwarte gedaantes met paarse accenten zijn de Enders de meest generieke monsters denkbaar.

Er wordt ook te veel geleund op seksuele toespelingen die in hun flauwheid totaal niet grappig zijn. Er zijn grappen over de Magus van Kanata, die hem 'een man gaat maken'. Het ene moment is nog slapper is dan het andere. En natuurlijk is er niet een, maar zijn er twee afleveringen waarin iedereen naar het zwembad gaat. Puur om alle vrouwelijke personages in bikini te tonen. Niet ongebruikelijk in anime, maar wel storend als het zo goedkoop aanvoelt.

Hoewel de 3D-effecten van de machines lelijk zijn, geeft het leuk verzonnen ontwerp ze veel karakter. Ook is er ook een bijzonder pakkende muzieknummer dat steeds meer centraal komt te staan. Maar op narratief vlak heeft Synduality: Noir helaas niet veel meer te vertellen dan een woordensoep van vreemde termen. Met vierentwintig afleveringen geen gebrek aan tijd, maar de invulling ervan voelt als bijzaak. Een apocalyps moet toch spannender kunnen.

★★☆☆☆

Synduality: Noir is te zien bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
IJzersterk en geprezen drama met 93% op Rotten Tomatoes kijk je nu thuis op de buis
Films / Nieuws

IJzersterk en geprezen drama met 93% op Rotten Tomatoes kijk je nu thuis op de buis

About Dry Grasses uit 2023 duurt best lang, maar je krijgt er ook wat voor terug.

De film About Dry Grasses is waarschijnlijk niet de eerste film die je uitzoekt als je op Pathé Thuis kijkt voor een avondje filmvermaak. Met een speelduur van 197 minuten is de film een lange zit. Toch is het een van de betere films uit 2023.

De Turkse dramafilm van regisseur Nuri Bilge Ceylan, bekend van het geprezen Winter Sleep uit 2014, kreeg flink wat waardering tijdens het Cannes filmfestival in 2023. Actrice Merve Dizdar werd zelfs bekroond met de prijs voor Beste actrice. En als je de film hebt gezien, dan weet je dat dit geheel terecht is.

About Dry Grasses


About Dry Grasses of Kuru Otlar Üstüne gaat over kunstleraar Samet, een rol van Deniz Celiloğlu. Hij werkt op een afgelegen plek in afwachting van overplaatsing naar Istanbul. Na lang wachten verliest hij alle hoop om uit zijn sombere leven te ontsnappen, tot hij zijn collega Nuray ontmoet.

Andere rollen komen van Musab Ekici, Ece Bağcı en Erdem Şenocak en het drama staat op een fraaie 93 procent op de Tomatometer en een 7,8 op de IMDb na ruim tienduizend stemmen. Het aantal stemmen geeft al aan dat de film toch flink wat kijkers heeft weten te vinden.

"Menselijke conditie"


"About Dry Grasses houdt ons warm met donkere humor door zijn ongehaaste en uitgebreide winterse meditatie over de menselijke conditie," luidt de critics consensus op Rotten Tomatoes.About Dry Grasses staat sinds deze week op Pathé Thuis. Check hieronder de trailer en beoordeel zelfs of je de film een kans geeft, mogelijk in de vorm van een miniserie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootste en peperdure flop uit 2023 schittert op Netflix en kaapt de top 10
Films / Nieuws

Grootste en peperdure flop uit 2023 schittert op Netflix en kaapt de top 10

The Expendables 4 met Jason Statham, 50 Cent, Megan Fox en Sylvester Stallone: vooral voor de fans.

Met een 4,8 op de IMDb en slechts 14 procent op de Tomatometer is The Expendables 4 alias Expend4bles wel erg mager ontvangen door het publiek en de critici. Het is dan ook geen wonder dat de film financieel ook een domper bleek.

Lang werd er uitgekeken naar een vierde film in de reeks. Expend4bles verscheen afgelopen zomer en bijna tien jaar na het derde deel uit 2014. Die film werd ook niet enorm goed ontvangen (32% op de Tomatometer) maar haalde nog wel $214,7 miljoen op aan de wereldwijde box office.

Dikke flop


Expend4bles kwam met een vergelijkbaar budget van zo'n $100 miljoen tot een veel lagere mondiale box office-score. Er werd slechts $46,4 miljoen wereldwijd opgehaald. Misschien zag Sylvester Stallone deze monsterflop - vermoedelijk de grootste van 2023 - al aankomen. Hij liet dit keer de hoofdrol over aan Jason Statham.

Naast Statham en Stallone zijn ook de vaste gezichten Dolph Lundgren en Randy Couture weer te zien. Jet Li, Terry Crews en Arnold Schwarzenegger bedankten voor een terugkeer.

Nieuwe Expendables


Nieuwkomers in de vierde film zijn onder andere 50 Cent, Megan Fox, Tony Jaa, Iko Uwais en Andy García. Ondanks deze grote namen werd de film geen succes. Desondanks staat Expend4bles nu wel op de tweede plaats in de Netflix Top 10, net achter het betere The Equalizer 3.In Expend4bles is er vers bloed en zijn er de ervaren strijders. Samen hebben ze één missie. De elitehuurlingen komen samen om een bikkelhard front te vormen tegen een dreigend mondiaal gevaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom is 'Doctor Who' tegenwoordig te zien op Disney+?
Series / Nieuws

Waarom is 'Doctor Who' tegenwoordig te zien op Disney+?

Russell T. Davies doet uit de doeken waarom de scifi-serie naar Disney is verkast.

Doctor Who is een iconische Britse science fiction-serie die in 2005 nieuw leven werd ingeblazen door tv-maker Russell T. Davies. In zijn optreden bij de They Like to Watch podcast ging Davies dieper in op zijn terugkeer voor het 60-jarig jubileum van de serie en waarom Doctor Who bij Disney werd ondergebracht.

De schrijver benoemde het bredere bereik dat mogelijk wordt gemaakt door streamen. Daarnaast biedt een bedrijf als Disney mogelijkheden waar BBC nu eenmaal de financiële middelen niet voor heeft.

De vrije loop


Davies deelde zijn enthousiasme voor de serie met de podcasters Sara Barron en Geoff Lloyd. "Schrijven in plaatjes," zoals hij het noemt, is nu eenmaal het leukste dat er is.

Bij een serie als Doctor Who kun je je fantasie de vrije loop laten, en afleveringen met "explosies en touwladders in de lucht" creëren.

Tussen staan


Daarnaast is hij van mening dat kinderen, die een belangrijk onderdeel uitmaken van het publiek, nu eenmaal kijken naar series die op streamingplatforms staan. Davies: "Ik zie elfjarigen kijken naar 'Stranger Things', 'The Mandalorian' en naar Marvel-series. En ik dacht bij mezelf 'Daar moet 'Doctor Who' ook tussen staan".Daarnaast is het natuurlijk ook niet verkeerd dat Disney grootsere afleveringen kan financieren. De BBC blijft een publieke omroep waarbij je niet altijd kunt uitpakken op een manier die je zou willen. De verhuizing heeft om die reden dus ook geleid tot "plaatjes die kunnen concurreren met de plaatjes in andere producties". Zowel Davies als de fans kunnen dus in hun handen wrijven wat de toekomstige mogelijkheden van de serie betreft.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 14 van Doctor Who is vanaf 10 mei te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Bridgerton' seizoen 3 teaser online: Krijgen de fans eindelijk hun zin?
Series / Video/clip/featurette

'Bridgerton' seizoen 3 teaser online: Krijgen de fans eindelijk hun zin?

Op het officiële X/Twitter-account van de Netflix-hitserie wordt een niet zo subtiele hint gedropt.

Bridgerton heeft twee sensationele seizoenen achter de rug. De nieuwste teaser lijkt bovendien de fans dan eindelijk te geven waar ze al zo lang op wachten.

De rode draad van het verhaal is uiteraard Penelope "Pen" Featheringtons (Nicola Coughlan) liefde voor Colin Bridgerton (Luke Newton). Zo te zien gaat het in seizoen 3 eindelijk gebeuren.

Muurbloem


In de clip zien je hoe de twee personages op een subtiele manier contact met elkaar maken. De broeierige sfeer maakt duidelijk dat het niet om een vriendschappelijk moment gaat.

Het bijschrift luidt: "Zelfs de meest verstokte muurbloem zou gevoelig zijn voor zó'n blik van Colin Bridgerton". De fans zijn het hier roerend mee eens als je de reacties op de clip leest.

Kandidaat


In het derde seizoen heeft Pen besloten dat het tijd is om een echtgenoot te zoeken, dus Colin is niet langer de enige kandidaat wat haar betreft. Nog even en de liefhebbers kunnen zien hoe het verder gaat met "Polin" en wat er op hun pad ligt.Je kunt Bridgerton streamen op Netflix. De eerste helft van seizoen 3 gaat op 16 mei van start, en de tweede helft kun je vanaf 13 juni bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eén van de grootste en veelbelovende HBO-series van 2024: 'The Sympathizer' van 'Oldboy'-regisseur
Series / Nieuws

Eén van de grootste en veelbelovende HBO-series van 2024: 'The Sympathizer' van 'Oldboy'-regisseur

HBO komt met een nieuwe miniserie met een duizelingwekkend getalenteerde cast en crew.

The Sympathizer won in 2016 de prestigieuze Amerikaanse Pulitzer Prize voor Beste Fictie. Het boek van Viet Thanh Nguyen is een mix van spionage, humor, geschiedenis en mystery. Perfect materiaal voor Park Chan-wook, regisseur van Oldboy, en steracteur Robert Downey Jr. om op het scherm te brengen.

De miniserie gaat over de Captain (Hoa Xuande), die naar de Verenigde Staten vlucht aan het einde van de Vietnamoorlog. Doordat hij een kind is uit een gemengde relatie is hij het gewend om tussen verschillende culturen te manoeuvreren en kan zich dus goed aanpassen aan het leven in de VS.

Dubbelagent


Dit aanpassen verloopt een beetje te goed. De Captain wordt namelijk gerecruteerd door de CIA om voor hen te komen werken. De afspraak is dat hij als dubbelagent werkzaam zal zijn: hij zal rapporteren aan de Viet Cong terwijl hij dus eigenlijk voor de Amerikanen werkt.

De vraag is echter aan wiens kant de Captain nu écht staat, aangezien het dubbelspel en het dubbele leven hoe langer hoe meer op hem begint te drukken.

Overigen


Robert Downey Jr. zien we, net zoals in Tropic Thunder terug in verschillende rollen, wat ongetwijfeld voor veel kijkplezier zal zorgen. Naast diverse rollen treedt hij tevens op als producent van de serie. Overige rollen worden onder andere gespeeld door Sandra Oh, Fred Nguyen, Toan Le en Kieu Chinh. Park Chan-wook regisseert de serie, tevens treedt hij met Don McKellar op als showrunner.The Sympathizer is vanaf 14 april te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Section 31': De geheime dienst van de Federation nader bekeken en dit kun je verwachten
Films / Specials

'Star Trek: Section 31': De geheime dienst van de Federation nader bekeken en dit kun je verwachten

Nu het filmen erop zit is wat meer bekend over de personages in de film.

Ongeveer een jaar geleden berichtte SerieTotaal over de allernieuwste Star Trek-film. De hoofdpersoon is Philippa Georgiou uit Star Trek: Discovery, gespeeld door Oscarwinnares Michelle Yeoh. Het verhaal laat haar tijd zien bij het beruchte Section 31.

Starfleets geheime dienst is niet bepaald een fijne club. In Star Trek Deep Space Nine maakte de kijker kennis met deze organisatie, en ook in Star Trek: Picard kwam Section 31 in beeld. In beide gevallen ging het niet bepaald om iets positiefs.

Bedenkelijk


Section 31 beschermt de Federation waar en wanneer nodig waarbij de methodes nogal bedenkelijk kunnen zijn. Door Philippa's tijd bij Section 31 in een film te gieten leer je naast haar personage ook deze organisatie beter kennen.

De film richt zich dus voornamelijk op de bestaande fans van de franchise, maar nieuwe kijkers zijn zeker welkom. Scenarioschrijver Craig Sweeney zei tegen Variety het volgende: "Ik wil de kijkers een ervaring bieden die in de wereld past, maar ook een die nieuwkomers aanspreekt".

Banden


Een manier om dit te combineren is door een populair personage uit Star Trek: The Next Generation te tonen in de film. Dit betreft Rachel Garrett, die in in de serie gespeeld werd door Tricia O'Neill.De automatische vraag rijst natuurlijk hoe we Rachel te zien zullen krijgen en of zij banden had met Section 31. Vooralsnog is alleen bekend dat het hier gaat om een jongere Rachel, die wordt gespeeld door Kasey Rohl. Dit impliceert dat het verhaal zich een aantal jaren voor TNG afspeelt.

Standbeeld


Doordat de vaste kijkers bekend zijn met Rachel en haar belangrijke bijdrage in de wereld van Star Trek is dit een goede zet. De Starfleet-officier had blijkens Picard een standbeeld, en nu is haar jongere zelf te zien. Nieuwe kijkers kunnen kennis met haar maken waardoor ze niets missen in de film doordat ze haar niet uit de serie kennen. De premièredatum is momenteel nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.Wat staat ook alweer waar?


Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Iron Fist'-ster Finn Jones hint naar een mogelijke terugkeer naar het MCU
Series / Nieuws

'Iron Fist'-ster Finn Jones hint naar een mogelijke terugkeer naar het MCU

Finn Jones plaatste onlangs een opvallende foto op zijn Instagram die een mogelijke terugkeer naar het MCu.

Er zijn verschillende acteurs die overgestapt zijn van de Netflix Marvel-franchise naar Disney's Marvel Cinematic Universe (MCU). Zo maakte Charlie Cox (Daredevil) deze sprong al en ook Vincent D’Onofrio stapte over. Wat als zij niet de enige zijn?

Cox speelde samen met Finn Jones in de Netflix serie The Defenders. Jones speelde de rol van Danny Rand/ Iron Fist. Later kreeg hij zijn eigen serie op Netflix: Iron Fist.

Jones' Instagram-verhaal


In een nu verwijderd verhaal op Instagram deelde Jones een opvallende foto. Op de foto was het stripboek The Final Issue of Power Man and Iron Fist te zien, samen met het boek The Neverending Story.

Iedereen is nu aan het ontcijferen wat deze foto zou kunnen betekenen. Het verhaal zou namelijk een hint kunnen zijn dat Jones, net zoals Cox en D’Onofrio, overstapt van Netflix’ Marvel naar Disney's MCU.

Overstappen


Sinds het MCU onderdeel is van Disney, klagen veel fans namelijk dat ze geen kans hebben gekregen om de personages verder te leren kennen.


Screenshot van het nu verwijderde verhaal van Finn Jones.

Op dit moment werkt Marvel Studios aan een Daredevil Born Again-serie met Cox en D’Onofrio in de hoofdrollen. Zou de foto van Jones kunnen betekenen dat andere The Defenders-acteurs ook overstappen naar het MCU en wellicht zelfs een cameo hebben in de nieuwe Daredevil-serie?

Streamen op Disney+


Op dit moment zijn deze theorieën niet meer dan slechts dat: theorieën. Totdat er een officiële update is van Marvel of Disney, is er dus nog niets met zekerheid te zeggen.

Hoewel Iron Fist een Netflix Original is, heeft Disney de rechten gekregen. Iron Fist is dan ook te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jeremy Renner na lang herstel terug in 'Mayor of Kingstown' S3-trailer
Series / Nieuws

Jeremy Renner na lang herstel terug in 'Mayor of Kingstown' S3-trailer

De acteur raakte zwaargewond na een ongeluk met een sneeuwploegmachine, maar gaat nu weer acteren.

Het derde seizoen van Mayor of Kingstown heeft een spannende nieuwe teaser-trailer gekregen. Je kunt de beelden hieronder bekijken.

De uiterst populaire serie van SkyShowtime keert binnenkort terug, en om die terugkeer te promoten hebben we een eerste blik gekregen op de gebeurtenissen in het derde seizoen.

De terugkeer van Renner


Jeremy Renner is opnieuw te zien als Mike McLusky, die nog steeds te maken heeft met een drugsoorlog. Kingstown wordt geteisterd door een reeks explosies, en het is aan de Mayor om te achterhalen wie erachter zit.

Paramount+, de streamer waar de serie op verschijnt in Amerika, beschrijft het derde seizoen als volgt:

Gangsters en explosies


"In seizoen 3 wordt Kingstown opgeschrikt door een reeks explosies. Een Russische gangster arriveert daarnaast in de stad en er wordt een drugsoorlog gevoerd binnen en buiten de muren van de gevangenis."Renner raakte op 1 januari 2023 zwaargewond bij een ongeluk met een sneeuwploeg, maar na een lang herstel is hij nu dus eindelijk terug met zijn acteerkunsten.

Alleskunner Sheridan


Het derde seizoen van Mayor of Kingstown zal bestaan uit tien afleveringen, die opnieuw geschreven en geproduceerd worden door Sheridan, die we kennen van o.a. Yellowstone en Tulsa King.

Mayor of Kingstown seizoen 3 is vanaf 3 juni te streamen via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Stoere nieuwe poster 'Sonic'-spinoff 'Knuckles'
Series / Nieuws

Stoere nieuwe poster 'Sonic'-spinoff 'Knuckles'

Idris Elba verzorgt opnieuw de stem van het beroemde personage uit de videogames.

Het beroemde personage Knuckles, dat we kennen uit de Sonic the Hedgehog-games én de laatste film over de blauwe egel, krijgt volgende maand zijn eigen serie op SkyShowtime.

En omdat die serie zeer spoedig verschijnt, is er nu een nieuwe poster vrijgegeven waarop we Knuckles zien met zijn iconische cowboyhoed, die we niet zagen in de film Sonic the Hedgehog 2.

Knuckles de cowboy


Fans zagen de hoed al opdagen in de trailer van de serie, maar nu wordt 'ie dus ook gebruikt in ander promotiemateriaal. De hoed is tevens onveranderd gebleven ten opzichte van de versies uit andere Sonic-media.

Je kunt de poster hieronder in al zijn glorie bekijken.

Familie van Knuckles


De cowboyhoed van Knuckles zagen we voor het eerst in de tekenfilm Sonic the Hedgehog: The Movie uit 1996. Sindsdien zagen we 'm langskomen in de strips van Archie, waarin bleek dat het een cadeau was van Knuckles' familielid Hawking.In de trailer van de Knuckles-serie zagen we dat in elk geval nog een ander Echidna-lid op aarde aankomt. Het kan dus ook zijn dat we meer familieleden gaan zien in de verschillende afleveringen.

Lekker bingen


De miniserie zal bestaan uit zes afleveringen, die op dezelfde dag worden vrijgegeven. De afleveringen spelen zich af na de gebeurtenissen in Sonic the Hedgehog 2, waarin we Knuckles eerst als hulpje van Dr. Robotnik zagen. Uiteindelijk schaart Knuckles zich net als in de games aan de kant van Sonic.

Knuckles is vanaf 26 april te streamen via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat doet acteur Tom Selleck, de grote held uit 'Magnum, P.I.', tegenwoordig?
Series / Specials

Wat doet acteur Tom Selleck, de grote held uit 'Magnum, P.I.', tegenwoordig?

Tom Selleck blijft vooral bekend door zijn rol in 'Magnum, P.I.', maar hij heeft sindsdien in heel wat andere films en series gespeeld.

Tom Selleck werd wereldberoemd door zijn rol als Thomas Magnum in de serie Magnum, P.I., die liep van 1980 tot en met 1988. Dit was ook zijn grote doorbraak en het begin van een mooie carrière voor de Amerikaanse acteur, die nog steeds zijn gekende snor heeft. Maar wat is Selleck nu eigenlijk mee bezig?

Zijn eerste televisieoptreden was in een reclamefilmpje van Pepsi-Cola. Hij werkte toen als autoverkoper, maar na deze ervaring had de acteermicrobe hem te pakken en verscheen hij als oud-student in The Dating Game. Selleck begon zijn carrière met kleine bijrollen in kleinere films, waaronder Myra Breckinridge (uitgenodigd op de set door Mae West), Coma en The Seven Minutes. Hij verscheen in verschillende televisieseries, miniseries en televisiefilms en was ook te zien in verschillende reclames.

Magnum


Na verschillende opdrachten voor Universal Studio en na wat pilotprojecten die flopten, kreeg Selleck een rol in Magnum, P.I. aangeboden. Ironisch genoeg werd hij na jaren waarin er weinig belangstelling voor hem was, benaderd door Steven Spielberg voor de rol van Indiana Jones in Raiders of the Lost Ark, in dezelfde periode als Magnum, met als gevolg dat hij de rol niet kon aannemen. De rol van Indiana Jones ging naar Harrison Ford.

Zijn rol in Magnum, P.I. werd zijn grote doorbraak en voor deze rol ontving hij vijf Emmy-nominaties voor Beste Hoofdrol in een Dramaserie en won er ook een in 1985. Selleck heeft naast de rol van Indiana Jones ook de hoofdrol van Mitch Buchannon in Baywatch aangeboden gekregen, maar hij sloeg het aanbod af omdat hij niet gezien wilde worden als een sekssymbool. De rol ging uiteindelijk naar David Hasselhoff.

Meer dan 50 films en series


Sinds Magnum, P.I. verscheen Selleck in meer dan 50 andere films en televisieseries, waaronder de films Quigley Down Under, Mr. Baseball en Lassiter. Een van zijn bekendste filmrollen was in Three Men and a Baby (1987) en het vervolg Three Men and a Little Lady (1990).Op televisie was hij regelmatig te zien als Dr. Richard Burke in Friends, als Lance White in The Rockford Files en als casinobezitter A.J. Cooper in Las Vegas. Hij had ook een hoofdrol in de televisiewesternfilm The Sacketts en van 2005 tot 2015 speelde hij politiechef Jesse Stone in negen televisiefilms gebaseerd op de romans van Robert B. Parker.

Blue Bloods


Hoewel hij bij de meeste rollen die hij gespeeld heeft te zien is met zijn snor, heeft Selleck gedurende zijn carrière ook snorloze rollen gespeeld, waaronder die van generaal Dwight D. Eisenhower in de televisiefilm Ike: Countdown to D-Day uit 2004, die gaat over de invasie in Normandië in 1944.Sinds 2010 kan je Selleck zien als Frank Reagan in de serie Blue Bloods. Frank Reagan is de politiecommissaris in New York en we volgen hem en zijn familie. De serie is intussen al aan zijn 14de seizoen, dat ook het laatste seizoen is. Het eerste deel van seizoen 14 kwam al uit eind 2023 in de VS, het tweede deel komt later dit jaar uit. In Nederland wordt de serie sinds januari 2015 uitgezonden door SBS9 en Net5.

Op pensioen?


Selleck heeft dus sinds zijn doorbraak in Magnum, P.I. een mooie carrière opgebouwd, zowel in films als televisieseries. Je kan hem nog een laatste keer zien als Frank Reagan in het laatste seizoen van Blue Bloods en daarna zullen we hem misschien niet meer op het scherm zien, want Selleck zou op pensioen willen gaan na een carrière van meer dan 60 jaar om meer bij zijn vrouw te kunnen zijn.

Er zou misschien nog gewerkt worden aan een volgende televisiefilm rond Jesse Stone waarin Selleck die rol zou hernemen en ook als producer zou meewerken aan het project. Dit zou de tiende en laatste film zijn rond politiechef Jesse Stone. Het is dus nog afwachten of Selleck nu echt op pensioen zal gaan of nog even verder zal doen. Sowieso zal de acteur het vanaf nu rustiger doen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe historische en wonderlijke dramaserie houdt Netflix-kijkers aan de buis gekluisterd
Series / Nieuws

Nieuwe historische en wonderlijke dramaserie houdt Netflix-kijkers aan de buis gekluisterd

De docudramaserie Testament: The Story of Moses knalt werkelijk de Netflix Top 10 in.

Netflix lanceerde afgelopen woensdag de docudramaserie Testament: The Story of Moses en deze wordt gelijk enorm goed bekeken. De driedelige serie staat namelijk gelijk op de tweede plaats van de Netflix Top 10 met series.

Testament: The Story of Moses is een docudramaserie van Benjamin Ross, die eerder afleveringen van onder andere The Frankenstein Chronicles uit 2015 regisseerde. In de opgenomen beelden van Mozes en zijn daden zie je rollen van onder andere Mehmet Kurtulus, Yassine Barfoud en Sami Fekkak.

Mozesvertelling


Het is uiteraard niet de eerste keer dat we een Mozesvertelling zien. Toch blijkt de docuserie zeer in trek. Het is sowieso geen straf om naar de voice-over te luisteren. Charles Dance leende zijn stem aan de docu.

"In feite beperken de commentaren zich tot interessante weetjes, waarmee Testament: The Story of Moses vooral lijkt te zijn gemaakt voor jonge mensen die het Mozesverhaal nog niet kennen," schrijft Chris Craps in zijn recensie voor SerieTotaal.

Vergelijkbare series


Mocht je de docuserie je hebben vermaakt, dan kun je op Netflix ook kijken naar Paul: Apostle of Christ of de blockbuster Noah uit 2014 van Darren Aronofsky. Testament: The Story of Moses vind je hier op de streamingdienst.Netflix omschrijft de serie als volgt: Deze inspirerende docudramaserie gaat over het bijzondere leven van Mozes als prins, profeet en meer. Met toelichting van theologen en historici.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet te missen: Deze 14 nieuwe series verschijnen in april op HBO Max
Series / Nieuws

Niet te missen: Deze 14 nieuwe series verschijnen in april op HBO Max

Komende maand komt HBO Max met een ongekend groot aanbod aan nieuwe series.

HBO Max zet in april weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.


The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 15 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.
Conan O'Brien Must Go


Verschijnt op: Vrijdag 19 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Documentaire / Komedie

Deze documentiaire volgt de Amerikaanse talkshowhost Conan O'Brien, terwijl hij nieuwe vrienden bezoekt die hij heeft gemaakt via zijn podcast Conan O'Brien Needs a Friend en diepgaande gesprekken voert met kijkers uit het hele land en de wereld.
The Jinx: The Life and Death of Robert Durst


Verschijnt op: Maandag 22 april | Release: Seizoen 2 | Genre: Documentaire / Biografie / Misdaad | Kijk op: HBO Max

Deze zes-delige documentaire reeks toont het zeven jaar durende onderzoek naar een serie van onopgeloste misdaden en de man die ervan verdacht werd de dader te zijn - Robert Durst, telg van de rijke Durst familie in New York.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die komende maand op HBO Max verschijnen.

1, 8, 15, 22, 29 april: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 7-11) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

1, 8 april: The Regime (seizoen 1 - aflevering 5-6) - Drama - The Regime vertelt het verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime dat langzaam begint te wankelen.

1, 8 april: Curb Your Enthusiasm (seizoen 12 - aflevering 9-10) - Komedie - Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.

2, 9 april: The Cleaning Lady (seizoen 3 - aflevering 4-5) - Misdaad / Drama / Thriller - Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

2 april: The Synanon Fix (seizoen 1) - Documentaire - De opkomst en ondergang van de Synanon-organisatie wordt verteld door de ogen van de leden die het geleefd hebben, van de vroege dagen als baanbrekend rehabilitatieprogramma, tot de latere neergang in wat menig mensen als een sekte beschouwen.

5 april: Tokyo Vice (seizoen 2 - aflevering 10) - Misdaad / Drama / Thriller - Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.

5, 12, 19, 26 april: The Girls on the Bus (seizoen 1 - aflevering 5-8) - Drama - Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.

7, 14, 21, 28 april : Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 8-11) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

8 april: All American (seizoen 6) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge footballer uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.

25 april: Velma (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Komedie - Een serie losjes gebaseerd op het personage Velma uit Scooby Doo.

26 april: We're Here (seizoen 4) - Reality-TV - Een drietal dragqueens trekt door verschillende steden en dorpen in Amerika om hun eigen "dragdochters" te inspireren en te leren om uit hun comfortzone te stappen voor een avond vol ongeremde dragoptredens.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe oorlogsserie 'We Were the Lucky Ones': kijken of skippen?
Series / Nieuws

De nieuwe oorlogsserie 'We Were the Lucky Ones': kijken of skippen?

Historisch drama over een Pools Joods gezin tijdens de Tweede Wereldoorlog, op zoek naar overlevenden na de oorlog.

Wederom staat de Tweede Wereldoorlog centraal in deze nieuwe serie. Dit keer We Were the Lucky Ones. Nu zien de eerste recensies onthuld op Rotten Tomatoes, dus dan gelijk de vraag: wordt de serie ook een beetje goed ontvangen?

Rondom de Tweede Wereldoorlog zijn er meer films gemaakt dan series. Dat gegeven maakt deze speciaal. Een waargebeurd verhaal dat in acht schitterend filmisch gemaakte afleveringen wordt verteld, met dus terugkerend thema over de ontberingen, het verscheurd raken, de jodenhaat, het vluchten en onderduiken.

Jodenhaat


Het historische drama gebaseerd op de boeken van Georgia Hunter met dezelfde titel en vertelt het verhaal vanuit het perspectief van één familie: het Pools Joodse gezin Kurc. De familie woont in het Poolse stadje Radom. Ze zijn welgesteld en succesvol. Dat zorgde ervoor dat ze lang onder de radar van het virulente antisemitisme konden blijven. Maar zodra Hitlers jodenvervolging dichterbij komt raakt het gezin elkaar kwijt. Na de oorlog weet niemand van elkaar wat er is gebeurd en wie waar terecht is gekomen. Zijn er overlevenden?

De liefde voor elkaar is echter zo groot dat de broers en zussen naar elkaar op zoek gaan om de familie zo goed als het kan weer met elkaar te verenigen. Het is belangrijk elkaar te vinden om te weten wat er is gebeurd. Na zoveel tijd, afstand en verdriet een bijna onmogelijke taak. Ze hebben er alles voor over. Alle personages zijn aan elkaar verbonden en krijgen lovende woorden over hun acteerwerk. Elk van hen vertelt het verhaal vanuit een eigen diepgeworteld perspectief.

Ontvangst


We Were the Lucky Ones lijkt een must see. Op Rotten Tomatoes staat de serie op de volle 100% na 15 recensies. "We Were the Lucky Ones is zowel aangrijpend als levensbevestigend en is een gevoelig verteld verhaal over doorzettingsvermogen, dat door zijn prachtige ensemble een tranentrekker is," luidt de critics consensus. De publieksscore is met 83 procent erg netjes.Deze familie heeft niet echt bestaan, maar de personages zijn wel gebaseerd op echte Joodse mensen. Centraal staan de kinderen Halina (Joey King), Addy (Logan Lerman), Genec (Henry Lloyd-Hughes), Jakub (Amit Rahav), Mila (Hadas Yaron) en hun ouders, Sol (Lior Ashkenazi) and Nechuma (Robin Weigert).

Disney+


De serie is sinds gisteren op de Amerikaanse dienst HULU te zien, en moet binnenkort in de Nederland op Disney+ verschijnen, vermoedelijk midden april.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een 9,1 op de IMDb: de spannende sciencefictionserie die iedereen op de kast kreeg
Series / Specials

Een 9,1 op de IMDb: de spannende sciencefictionserie die iedereen op de kast kreeg

Heb jij de iconische sciencefictionserie 'The Twilight Zone' al gezien?

Dat een serie oud is, hoeft absoluut niet te betekenen dat deze het kijken niet meer waard is. Sciencefictionserie The Twilight Zone werd meer dan een halve eeuw geleden gemaakt, maar is tot op de dag van vandaag een van de beste in het genre.

Het eerste seizoen van The Twilight Zone verscheen in 1959. In Nederland was de serie destijds te zien onder de naam Tweeduuster. De serie liep tot 1964 en er werden in totaal vijf seizoenen gemaakt.

Anthologieserie


The Twilight Zone is een anthologieserie, wat betekent dat iedere aflevering een losstaand verhaal vertelt met steeds andere personages. Iets wat in alle afleveringen voorkomt is een inleidende en afsluitende monoloog van Rod Serling.

In de verhalen van de serie krijgen de personages altijd te maken met verontrustende of merkwaardige gebeurtenissen: een ervaring die geduid wordt als het betreden van de Twilight Zone.

Sciencefiction


Aan het einde van de aflevering zit meestal een plot twist of een morele boodschap. Een paar van de bekendste afleveringen zijn Time Enough at Last, waarin een boekenwurm een atomische bomaanslag overleeft, en It's a Good Life, over een kind met goddelijke krachten.Vaak wordt The Twilight Zone als sciencefiction gecategoriseerd. Maar door de paranormale en absurde elementen van veel afleveringen kan de serie ook makkelijk horror of fantasy genoemd worden.

Een van de beste series


The Twilight Zone wordt beschouwd als een van de beste series ooit gemaakt. Hij komt voor op verschillende bekende lijsten van beste series, waaronder op nummer 7 bij Rolling Stone en op nummer 3 bij de WGA. Op IMDb scoort de serie een 9,1 en in hun lijst staat hij op nummer 20.

The Twilight Zone is momenteel nergens te streamen, maar de dvd is te bestellen op verschillende sites.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste romantische Netflix-serie om nog een keer te kijken: 'Anne with an E' scoort een 8,6 op de IMDb
Series / Specials

De beste romantische Netflix-serie om nog een keer te kijken: 'Anne with an E' scoort een 8,6 op de IMDb

Anne with an E, een romantisch drama gebaseerd op het boek Anne of Green Gables, blijft betoveren.

De alom geprezen televisieserie Anne with an E uit 2017 is nog steeds op Netflix te zien. Heb je de serie een paar jaar geleden al gebingewatched, en krijg je zin om weer eens heerlijk weg te zwijmelen, dan wordt het tijd om deze topserie komend paasweekend gewoon weer eens op te zetten.

Dit romantische drama blijft heerlijk om bij weg te dromen. De rol van Anne Shirley Cuthbert wordt grandioos vertolkt door Amy Beth McNulty. Naast haar schitteren Geraldine James en Robert Holmes Thomson als Marilla en Mathew Cuthbert.

Green Gables


De Canadese televisieserie is gebaseerd op het boek 'Anne of Green Gables' ('Anne van het Groene Huis') en is geschreven in 1908 door Lucy Maud Montgomery. Velen denken dat het autobiografisch is maar het is in feite volledig fictief.

Het verhaal is zowel als serie en als film verfilmd. De allereerste film was een stomme film in 1919. Helaas zijn de rollen vernietigd en is niets bewaard gebleven, omdat de hoofdrolspeelster Mary Minter destijds een affaire had met de regisseur die later vermoord werd.

Weesmeisje


De serie vertelt het verhaal van een jong weesmeisje dat per toeval bij een ongetrouwde broer en zus terechtkomt in het pittoreske plaatsje Avonlea dat langs de kust ligt op Prince Edward Island. De omgeving is betoverend, ongerept en idyllisch.Anne is meteen verliefd op alles wat ze ziet, krijgt en beleeft. Ze is vrijgevochten, stoer en niet snel bang. In het weeshuis verslond ze boeken en gebruikte die ook om aan de realiteit te ontsnappen. Ze heeft een enorme fantasie die haar meerdere keren in de problemen brengt. Toch weet ze ieders hart te veroveren.

Miljoenen fans


Helaas zijn er maar drie seizoenen gemaakt, met 27 afleveringen. Het vierde seizoen komt er voorlopig niet door een breuk tussen Netflix en CBC. De serie wordt toch mooi afgerond en laat voldoende ruimte om ooit nog met seizoen vier te komen. Miljoenen fans hebben daar een handtekeningenactie voor ondertekend.Op IMDb krijgt de serie een dikverdiende 8,6. Ook heeft Anne with an E 27 prijzen in de wacht gesleept. De serie is daadwerkelijk op Prince Edward Island opgenomen net als in het boek.

Kijk Anne with an E op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.