search
Hoe ziet die wilde Yvette, de maitresse van René, uit 'Allo 'Allo! er tegenwoordig uit?
Series / Specials

Hoe ziet die wilde Yvette, de maitresse van René, uit 'Allo 'Allo! er tegenwoordig uit?

Actrice Vicki Michelle speelde in 'Allo 'Allo! de brunette Yvette Carte-Blanche waar René Artois geen genoeg van kan krijgen.

De Britse komedieserie 'Allo 'Allo! was een enorme hit in de jaren 80 en begin jaren 90. De serie speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en laat het wel en wee zien in een plaatselijke café in het Franse Nouvion.

Het gezicht van de serie komt van wijlen Gorden Kaye (1941-2017) die de rol speelde van René Artois. Zijn vrouw Edith (Carmen Silvera, overleden in 2002) is ook vaak te zien, even als de serveersters en René's maitresses Yvette Carte-Blanche (Vicki Michelle), Maria Recamier (Francesca Gonshaw) en Mimi Labonq (Sue Hodge).

"Ohhhh, Rrrrené"


De bekendste van de drie serveersters is ongetwijfeld Yvette, bekend van haar uitspraak "Ohhhh, Rrrrené". Daartegenover staat de uitspraak van René als hij tijdens zijn knuffelpartijen wordt gesnapt door zijn vrouw en de situatie afdoet met "You stupid woman!" Grapjes waar toen nog gewoon openlijk om gelachen werd.

Actrice Vicki Michelle speelde de rol van Yvette in alle afleveringen van 'Allo 'Allo! die te zien waren van 1982 tot en met 1992 op BBC. De Britse Michelle werd geboren in 1950 en na 'Allo 'Allo! was ze in meerdere films en series te zien. Michelle speelde onder meer in de BBC-serie Noel's House Party (1991-1999) en de ITV-serie Emmerdale (2007-2009). Recent dook ze op in Barmy Dale (2020-2023).

Dit is Vicki Michelle nu


Michelle heeft een Instagram-account en daarop plaatst ze regelmatig allerlei updates. Het is duidelijk dat ze haar wilde haren nog niet verloren heeft. Op 73-jarige leeftijd struint ze nog rond op menig feestje. Ze heeft ook haar eigen website. Hieronder een clip uit 'Allo 'Allo!, gevolgd door een aantal recente Insta-updates van Michelle.



Overigens keerde ze in 2007 terug als Yvette Carte-Blanche in de tv-film The Return of 'Allo 'Allo! en in 2022 werkte ze mee aan de documentaire 'Allo 'Allo! Forty Years of Laughter.

'Allo 'Allo!


Wil je 'Allo 'Allo! graag streamen, dan moeten we je teleurstellen. Geen enkele (grote) streamingdienst in Nederland biedt de komedieserie aan. Je vindt de serie uiteraard wel op Dvd bij de bekende (tweedehands) webwinkels.

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

'Allo 'Allo! is een behoorlijk komische serie: kan jij lachen om de humor van bijvoorbeeld René?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen