search
Meer details over 'The Girl With the Dragon Tattoo'-serie van Prime Video
Series / Nieuws

Meer details over 'The Girl With the Dragon Tattoo'-serie van Prime Video

Na de Zweedse en Amerikaanse films over Lisbeth Salander, volgt er nu ook een grootschalige serie van Prime Video.

Er wordt sinds 2020 al gesproken over een nieuwe verfilming van Stieg Larssons Millennium-boekenreeks, die bestaat uit The Girl With the Dragon Tattoo, The Girl Who Played with Fire en The Girl Who Kicked the Hornet's Nest, maar wat is de huidige status ervan?

Eind vorig jaar werd nog aangekondigd dat Veena Sud (The Killing) de showrunner van de nieuwe serie van Prime Video is, maar zij heeft zich er nu voor het eerst zelf over uitgesproken.

Heftig materiaal


Sud gaf niet veel details vrij over het project, maar bevestigde wel dat al het heftige materiaal uit de boeken naar voren zal komen en dat omstreden thema's niet worden genegeerd.

Aldus Sud: "Ik heb een klassieke tv-serie voor Amazon in de maak, The Girl With the Dragon Tattoo, die gaat over een boze vrouw die het opneemt tegen slechteriken. Ik kan er niet wachten om dit materiaal na 15-20 jaar naar tv te brengen."

Zware thema's


De showrunner vervolgde met: "Het hangt een beetje in de lucht, en er speelt zoveel momenteel dat toen ook relevant was; toen Stieg Larsson de boeken publiceerde. Boeken over vrouwelijke razernij, over misbruik, de opkomst van racisme en wit nationalisme.". Twintig jaar later allemaal nog relevant.

Alles wordt nog geheimgehouden, dus ik kan niet teveel vrijgeven. Maar de serie wordt machtig, ruw en laat van zich horen. Ik kan niet wachten om een nieuwe versie van een vrouw die de regels weigert te volgen te laten zien."

Meerdere verfilmingen


De verhalen van Larsson werden in 2009 voor het eerst tot leven gebracht in een Zweedse filmtrilogie uit 2009 met Noomi Rapace in haar doorbraakrol.

In 2011 volgde een Amerikaanse film van David Fincher met Rooney Mara als Lisbeth Salander. Maar ondanks goede kritieken en meerdere Oscarnominaties, bracht de film te weinig op om sequels te kunnen waarborgen. Er volgde echter wel nog een verfilming van het latere boek The Girl in the Spider's Web van David Lagercrantz met Clair Foy als Salander.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij ervan dat er nooit een vervolg kwam op The Girl With the Dragon Tattoo uit 2011 van regisseur David Fincher?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen