search
De volledig vergeten mysteriethriller 'Vanished' verdient een tweede kans
Series / Specials

De volledig vergeten mysteriethriller 'Vanished' verdient een tweede kans

De mysterieuze serie 'Vanished' verdient een tweede kans om het verhaal af te ronden.

Sommige series worden na verloop van tijd vergeten. Helaas is dat ook gebeurd met de serie Vanished, die nog voor het einde van het eerste seizoen gecanceld werd.

De eerste aflevering van Vanished ging in première in 2006. In Amerika werd de serie uitgezonden op Fox. De serie werd gemaakt door Josh Berman, die eerder ook meewerkte aan CSI: Crime Scene Investigation en Bones.

Complex web


In Vanished onderzoekt de FBI meerdere zaken. Deze lijken allemaal in verband te staan met de vermissing van Sara Collins, de vrouw van senator Jeffrey Collins. Agent Graham Kelton heeft de leiding in deze zaak, maar hij ontdekt al gauw dat hij niet te maken heeft met criminelen die losgeld willen.

Hij wordt namelijk geconfronteerd met een complex web rondom de politieke rol van Jeffrey. Dit lijkt ook verbonden te zijn aan de zaak waarin Graham een aantal jaar eerder zijn zoon verloor. Lukt het de FBI om de lagen van dit mysterie te doorgronden?

Gecanceld


Helaas kon de serie zijn eerste seizoen niet eens afmaken. Er stonden 22 afleveringen gepland, maar wegens slechte kijkcijfers besloot Fox de serie na 13 afleveringen te stoppen. Aan de makers werd gevraagd om het mysterie rondom Sara in ieder geval op te lossen in deze verkorte run.



Maar er bleven ook een hoop verhaallijnen en mysteries onbeantwoord, in het geval dat de serie toch nog verder zou gaan. Helaas mocht dat niet zo zijn, want in november van 2006 bevestigde Fox dat de serie gecanceld was.

Tweede kans?


Toch zou deze serie eigenlijk een tweede kans verdienen. Het einde hint op een breder complot en het zou enorm interessant zijn om dit verder uitgezocht te zien worden.

Ook is er de laatste jaren een hernieuwde interesse in het mysterie- en thrillergenre. Wie weet zou een nieuw seizoen van Vanished wel genoeg kijkers kunnen trekken om het verhaal af te ronden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Vanished gezien en vind jij dat de serie een tweede kans verdient?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen