search
'Oppenheimer'-ster verovert Netflix met spannende horrorthriller met 80% op Rotten Tomatoes
Films / Nieuws

'Oppenheimer'-ster verovert Netflix met spannende horrorthriller met 80% op Rotten Tomatoes

De film Red Eye uit 2005 is nu hot op Netflix en staat steeds hoger in de Top 10.

Netflix heeft rondgesnuffeld in de filmcatalogus en kwam uit op een vermakelijke horrorthriller uit 2005, waarin belangrijke rollen zijn weggelegd voor Oppenheimer-ster Cillian Murphy en Doctor Strange-actrice Rachel McAdams.

De horrorthriller heet Red Eye en was in 2005 een prima succes aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Na een sterk ontvangst - Red Eye staat op 80 procent op de Tomatometer - werd er met een budget van zo'n $26 miljoen een nette $96 miljoen opgehaald.

Wes Craven


Red Eye is een onbekendere horrorthriller van wijlen Wes Craven, die menig kent van zijn horrorreeksen als The Hills Have Eyes, A Nightmare on Elm Street en Scream. De titel Red Eye verwijst naar de rode ogen die mensen soms hebben na een vlucht die 's avonds laat vertrekt en in de ochtend aankomt.

In de film Red Eye neemt een emotioneel kwetsbare hotelmanager een nachtvlucht naar Miami. Hij raakt tijdens de vlucht verstrikt in het plan van een medepassagier die dreigt een politieke moord te begaan.

Netflix


Heb je nu zin om Red Eye te gaan kijken, dan stem je bijvoorbeeld vanavond af op Netflix. Op dit moment staat de film op de zesde plaats in de Netflix Top 10.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Red Eye komt uit 2005: heb jij deze horrorthriller van Wes Craven al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen