search
Eén van de grootste en veelbelovende HBO-series van 2024: 'The Sympathizer' van 'Oldboy'-regisseur
Series / Nieuws

Eén van de grootste en veelbelovende HBO-series van 2024: 'The Sympathizer' van 'Oldboy'-regisseur

HBO komt met een nieuwe miniserie met een duizelingwekkend getalenteerde cast en crew.

The Sympathizer won in 2016 de prestigieuze Amerikaanse Pulitzer Prize voor Beste Fictie. Het boek van Viet Thanh Nguyen is een mix van spionage, humor, geschiedenis en mystery. Perfect materiaal voor Park Chan-wook, regisseur van Oldboy, en steracteur Robert Downey Jr. om op het scherm te brengen.

De miniserie gaat over de Captain (Hoa Xuande), die naar de Verenigde Staten vlucht aan het einde van de Vietnamoorlog. Doordat hij een kind is uit een gemengde relatie is hij het gewend om tussen verschillende culturen te manoeuvreren en kan zich dus goed aanpassen aan het leven in de VS.

Dubbelagent


Dit aanpassen verloopt een beetje te goed. De Captain wordt namelijk gerecruteerd door de CIA om voor hen te komen werken. De afspraak is dat hij als dubbelagent werkzaam zal zijn: hij zal rapporteren aan de Viet Cong terwijl hij dus eigenlijk voor de Amerikanen werkt.

De vraag is echter aan wiens kant de Captain nu écht staat, aangezien het dubbelspel en het dubbele leven hoe langer hoe meer op hem begint te drukken.

Overigen


Robert Downey Jr. zien we, net zoals in Tropic Thunder terug in verschillende rollen, wat ongetwijfeld voor veel kijkplezier zal zorgen. Naast diverse rollen treedt hij tevens op als producent van de serie. Overige rollen worden onder andere gespeeld door Sandra Oh, Fred Nguyen, Toan Le en Kieu Chinh. Park Chan-wook regisseert de serie, tevens treedt hij met Don McKellar op als showrunner.The Sympathizer is vanaf 14 april te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

We zijn benieuwd: krijg jij het warm van deze beelden uit The Sympathizer?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen