search
De ijzersterke en spannende kijkcijferhit van Netflix die een "pageturner" wordt genoemd: 'La Casa de Papel'
Series / Specials

De ijzersterke en spannende kijkcijferhit van Netflix die een "pageturner" wordt genoemd: 'La Casa de Papel'

De serie La Casa de Papel draait om een groep criminelen die de grootste overval in de Spaanse geschiedenis plegen.

Niemand, en zeker niet bedenker en producent Alex Pina had van te voren kunnen bedenken hoe populair zijn vijfdelige serie La Casa de Papel zou worden. De serie heeft miljoenen fans over de hele wereld.

De letterlijke vertaling van de titel is: Het huis van papier. Het is een Spaanse serie die in december 2017 startte en uiteindelijk vijf seizoenen heeft gedraaid, tot in 2021.

De Professor


Alles draait om geld. Wat zou jij doen met zoveel geld waarmee je daadwerkelijk de wereld zou kunnen veranderen? Dat moet de professor hebben gedacht toen hij zijn meesterlijke plan ging uitwerken.

De professor - een schitterende rol voor Alvaro Morte - rekruteert acht misdadigers die elk één kenmerkende eigenschap hebben: ze hebben niets te verliezen. Met deze groep wil hij de grootste overval in de Spaanse geschiedenis plegen.

Codenaam


Hij nodigt ze alle acht uit op zijn afgelegen landhuis waar ze vijf maanden lang worden getraind in elk detail, elke stap en elke waarschijnlijke situatie. In totale afzondering krijgt elk van hen ook een codenaam. Ze worden vernoemd naar steden. Zoals Tokio (Úrsula Corberó), Berlin (Pedro Alonso), Nairobi (Alba Flores) en Rio (Miguel Herrán).Het doel is om zoveel mogelijk te stelen van de staat. Locatie is de Nationale Munt- en Postzegel fabriek van Spanje. Daar hebben ze elf dagen de tijd voor. Zodra ze het gebouw zijn binnengevallen is er een race tegen de klok en de gealarmeerde wetsdienaars.

Masker


Het masker dat gebruikt werd door de overvallers in de serie is gebaseerd op een afbeelding van de schilder Salvador Dalí, met een verbaasde blik en een oplopende snor. Een ongelooflijk goed gevonden symbool dat de groep identiek maakte aan elkaar en de gegijzelden. Ze vormen daarmee het verzet.Vanaf het allereerste begin houdt deze serie je geboeid en wil je alleen nog maar weten hoe het de personages zal vergaan. In de literatuur de serie een echte pageturner genoemd worden. Casa de Papel is een bingewaardige serie, waar je wel even de tijd voor moet nemen.

Kijk alsnog


Kijk La Casa de Papel op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

La casa de Papel: gezien of gemeden?

 • Gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Gemeden

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen