search
De nieuwe Marvel superhit 'X-Men '97' scoort hoog bij kijkers en critici
Series / Nieuws

De nieuwe Marvel superhit 'X-Men '97' scoort hoog bij kijkers en critici

De nieuwe Marvel-serie X-Men '97 is uit en krijgt een opvallende score op Rotten Tomatoes.

De avonturen van Marvel zijn al sinds de stripboeken enorm populair. Sinds het MCU zijn de superhelden alleen nog maar bekender geworden. Deze serie was een langverwacht project, maar was het 't wachten waard?

De Marvel-serie X-Men '97 is gebaseerd op het stripboek X-Men: The Animated Series dat van 1992 tot 1997 liep. De serie gaat verder waar de stripboeken zijn geëindigd.

De synopsis


X-Men '97 is gemaakt door Beau DeMayo en vertelt het verhaal van de X-Men. Zij worden geconfronteerd met nieuwe uitdagingen nadat ze hun leider, professor Charles Xavier, zijn verloren. Charles was meegenomen door Lilandra Neramani om te genezen van het letsel dat Henry Peter Gyrich hem heeft toegebracht.

De serie is immens populair bij zowel de critici als bij de kijkers. De critici geven X-Men '97 namelijk een stevige score van 98% en de kijkers belonen de serie met 94%.

Recensies


Sam Thielman van Slate zegt: "De eerste afleveringen van X-Men '97 zijn net zo leuk als ik me herinner van de oude X-Men [...]". Ook wordt de serie omschreven als 'meeslepend", "nostalgisch" en "goed uitgedacht".De serie krijgt ook kritiek. Zo wordt er gezegd dat de serie alleen leuk is voor kijkers die als kind opgegroeid zijn met de stripboeken. Gelukkig zijn er veel meer positieve recensies dan negatieve.

Disney+


Stream X-Men '97 op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij de eerste afleveringen van 'X-Men '97' al hebt gezien: is de animatieserie echt zo "meeslepend", "nostalgisch" en "goed uitgedacht"?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen