search
'The Walking Dead: The Ones Who Live' breidt de zombiewereld uit en voegt bizar nieuw type zombie toe
Series / Featured

'The Walking Dead: The Ones Who Live' breidt de zombiewereld uit en voegt bizar nieuw type zombie toe

De nieuwste spin-off toont een nieuwe categorie in de wereld van 'The Walking Dead'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Walking Dead: The Ones Who Live heeft de fan-favorieten Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) weer bijeengebracht. Daarnaast wordt ook de wereld van de zombies verder uitgebreid.

Vanaf seizoen 11 van The Walking Dead bleek dat er meer typen monsters zijn dan de ronddwalende kadavers die we kennen als walkers. Toen waren immers zombies te zien die vrij snel waren en in staat waren tot dingen als klimmen en wapens hanteren. Sindsdien zijn in de spin-offs meer varianten geïntroduceerd, en The Ones Who Live volgt deze trend. Deze nieuwste soort is echter het gevolg van een aanpassing aan hun omgeving.

Bacteriën


Officieel zijn de walkers ontstaan als gevolg van een virus. Hoewel de meeste mensen geïnfecteerd zijn geraakt als gevolg van de apocalypse verandert niet iedereen automatisch in een wandelend lijk na infectie. Eén verklaring die genoemd wordt is dat mensen gedood worden door de bacteriën die de zombiebeet overdraagt en niet zozeer door het virus zelf. Dit laatste zou de transformatie van het slachtoffer in gang zetten.

In spin-offs zoals World Beyond en Daryl Dixon werd langzaam maar zeker meer bekend over de zombies en hun achtergrond. Het hele proces van de verwoesting van de maatschappij blijkt ingewikkelder te liggen dan in eerste instantie werd gedacht. Naast het virus zelf blijkt menselijk handelen ook een rol gespeeld te hebben.

Zuur en supersterk


In de post-creditsscène van World Beyond wordt gehint op wetenschappelijke experimenten die de zombieplaag verergerd zouden hebben. In Daryl Dixon zijn twee 'uitkomsten' van dergelijke 'onderzoeken' te zien. De eerste betreft de zogeheten burner, waar Daryl (Norman Reedus) mee te maken krijgt. De huid en lichaamsvloeistoffen van deze zombiesoort bevatten een bepaald zuur waardoor je brandwonden oploopt bij huidcontact. Daarnaast zijn er ultra-sterke zombies te zien, die duidelijk het gevolg zijn van de experimenten van Genet (Anne Charrier).In The Ones Who Live komen we in een nationaal park twee nieuwe types zombie tegen, de zogeheten steenzombie en de natte zombie. Het gaat echter om een aanpassing van de wezens aan hun omgeving. De steenzombie en de natte zombie leven in de buurt van geisers in het nationale park, en de stoom heeft de zombies laten 'evolueren'.

Papperig


De steenzombie heeft een keiharde huid ontwikkeld als bescherming tegen de hete stoom. Hoewel hij dus verder niet verschilt van een gewone walker is hij daardoor toch moeilijker te doden. De natte zombie betreft een papperig uitziend schepsel dat er nogal gekookt uitziet. De levende doden zijn kennelijk in staat tot veranderen wanneer ze langere tijd in een bepaalde omgeving rondzwerven.De aandacht voor de zombies is een element dat de post-apocalyptische wereld van The Walking Dead dus verdere verdieping brengt. The Walking Dead: The Ones Who Live is momenteel te zien op de Amerikaanse zender AMC en AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Walking Dead gaat nu al een tijd mee: kijk jij deze serie-franchise nog of ben je ondertussen afgehaakt?

 • Ik kijk (bijna) alles van The Walking Dead

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Afgehaakt (of nog nooit gezien)

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen