search

Ons nieuws van zaterdag 30 maart 2024

Explosieve en spannende actiethrillers overmeesteren de Netflix Top 10
Films / Netflix Kijktip

Explosieve en spannende actiethrillers overmeesteren de Netflix Top 10

Zowel Heart of the Hunter als Le Salaire de la Peur nieuw in de toplijst van Netflix.

De Netflix Top 10 met films heeft twee nieuwe actiethrillers verwelkomd met Heart of the Hunter als Le Salaire de la Peur. De eerste staat gelijk op de derde plaats in de lijst en de tweede vind je op dit moment terug op de tiende stek.

Beide films zijn Netflix Originals. Heart of the Hunter is een Engelstalige Zuid-Afrikaanse film die Netflix omschrijft met de woorden explosief, meeslepend en actiethriller. De Frans-Italiaanse actiethriller Le Salaire de la Peur krijgt nagenoeg dezelfde keywords mee.

Waar gaan de films over?


In Heart of the Hunter komt een gepensioneerde huurmoordenaar weer in actie wanneer zijn vriend een gevaarlijke samenzwering ontdekt in het hart van de Zuid-Afrikaanse regering. Je ziet rollen van onder andere Bonko Khoza, Connie Ferguson en Tim Theron.

De synopsis van Le Salaire de la Peur: Wanneer een explosie bij een oliebron honderden levens bedreigt, moet een geheim team een levensgevaarlijke woestijn doorkruisen om nitroglycerine te leveren.

Ontvangst


Verwacht in beide gevallen geen hoogvliegers. Op het moment van schrijven staat Le Salaire de la Peur op een 4,5 op de IMDb en Heart of the Hunter staat er met een 4,4 vergelijkbaar voor. Je vindt beide films nu op Netflix. Hieronder de trailers.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gloednieuwe serie wint alle critici voor zich: "buitengewone prestatie"
Series / Nieuws

Deze gloednieuwe serie wint alle critici voor zich: "buitengewone prestatie"

Alle critici zijn helemaal fan geworden van deze gloednieuwe en ijzersterke serie.

Spanning en drama is de perfecte combinatie voor een goede serie. Deze serie laat zien hoe actueel en interessant geschiedenis kan zijn. Geen zorgen! Deze serie is alles behalve een saaie geschiedenisles.

A Gentleman in Moscow is gemaakt door Ben Vanstone en gebaseerd op het gelijknamige boek van Amor Towles uit 2016. De serie werd in 2017 al aangekondigd en in 2018 kwam er meer duidelijkheid over de cast en crew: Tom Harper werd bekendgemaakt als de regisseur.

A Gentleman in Moscow


Er gingen nog enkele jaren en verschillende castings overheen, maar deze maand kwam de serie dan eindelijk uit op het Amerikaanse Showtime. Ewan McGregor, onder andere bekend van de Star Wars-prequeltrilogie, speelt Alexander Ilych Rostoc. Hij deelt het scherm met Mary Elizabeth Winstead en Leah Harvey.

A Gentleman in Moscow vertelt het verhaal van aristocraat graaf Alexander Ilych Rostoc. Meteen na de Oktoberrevolutie werd hij verbannen door het Bolsjewistische tribunaal naar een bovenste verdieping van een hotel, waar hij tientallen jaren zal moeten verblijven.

Recensies: 91%


De serie valt goed in de smaak bij critici en scoorde een verbluffende score van 91% op Rotten Tomatoes. De serie wordt geprezen door het acteerwerk, de sfeer en het verhaal. Ook wordt de serie een "buitengwone prestatie" genoemd.Zo schrijft Rotten Tomatoes-topcritic Maggie Lovitt van Collider: "Met mysterie, gevaar en intriges als rode draad heeft A Gentleman in Moskou het potentieel om het culturele gesprek te domineren."

Skyshowtime


Stream A Gentleman in Moscow vanaf 16 april op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 3 grootste series die dit jaar nog op Netflix verschijnen
Series / Specials

Dit zijn de 3 grootste series die dit jaar nog op Netflix verschijnen

Netflix komt in 2024 nog met een aantal mooie en bekende series.

Dit jaar gingen er al series als Avatar: The Last Airbender, 3 Body Problem en The Gentlemen in première op Netflix. Drie gloednieuwe series die het naar verluidt erg goed doen op de streamingsdienst.

Later dit jaar verschijnen er nog een aantal nieuwe series op Netflix. De drie grootste nieuwe series vind je hieronder.

Ripley (miniserie)Je kent het titelpersonage Tom Ripley mogelijk al uit de film The Talented Mr. Ripley met onder andere Matt Damon en Gwyneth Paltrow. In deze miniserie van Netflix speelt Andrew Scott het personage Tom Ripley, bekend uit de misdaadroman van Patricia Highsmith. Scott ken je uit Spectre (2015) en All of Us Strangers (2023).

De miniserie Ripley verschijnt al snel en wel op 4 april, met acht afleveringen.Dead Boy DetectivesDeze bovennatuurlijke horrorserie is gebaseerd op de gelijknamige personages uit de strips van DC Comics. Oorspronkelijk bedoeld als een serie voor HBO Max en een spin-off van Doom Patrol. Later nam Netflix de plannen over van HBO Max en nu zal de serie zich afspelen in de wereld van The Sandman.

Het eerste seizoen van Dead Boy Detectives verschijnt volgende maand, op 25 april, met acht afleveringen.Eric (miniserie)Benedict Cumberbatch speelt de hoofdrol in deze psychologische thriller naar een script van Abi Morgan, bekend van haar werk aan de films als Shame en The Iron Lady. De miniserie Eric speelt zich af in de jaren 80 in New York City. Vincent is een poppenspeler wiens negenjarige zoon Edgar vermist is. Vincent raakt vervreemd van zijn omgeving na het gebruik van verdovende middelen en denkt dat zijn twee meter lange pop Eric hem zal herenigen met zijn zoon.

De miniserie Eric verschijnt volgende maand, op 30 mei, met zes afleveringen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slecht nieuws voor seizoen 2 van 'Death & Other Details'
Series / Nieuws

Slecht nieuws voor seizoen 2 van 'Death & Other Details'

Death and Other Details had heel veel potentie, maar heeft de serie dit waargemaakt?

Begin dit jaar kwam er een spannende en mysterieuze serie uit: Death & Other Details. Helaas voor fans van de serie is er nu triest nieuws over de toekomst van de serie.

Het plot van de serie was niet super origineel, maar had veel potentie: 2 vriendinnen, Imogene Scott (Violett Beane) en Leila (Pardis Saermi), proberen een reeks moorden op te lossen aan boord van een cruiseschip.

De update


Moord en mysterie zijn altijd goede ingrediënten voor een nieuwe serie, maar helaas kreeg Death & Other Details gemengde recensies. De Rotten Tomatoes score bleef dan ook hangen op een magere 55%.

Bovendien is de serie nooit in de top 10 van Nielsens streaming-ranglijst gekomen. Doordat zowel de kijkcijfers als de recensies matig waren, werd besloten om Death & Other Details te annuleren.

Seizoen 1


De serie had veel potentie, dus waar is het misgegaan? De serie had een sterke cast en een redeijk sterk plot. Helaas was het tempo van de serie niet ideaal.Seizoen 1 bestaat uit 10 afleveringen, maar dat was eigenlijk te veel voor dit moordmysterie. Veel mysteries waren al onthuld en de ontknoping was eigenlijk halverwege de serie al duidelijk.

Disney+


Seizoen 1 van Death & Other Details is voor nu nog te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De iconische fantasy-actieserie die je gewoon gezien moet hebben: 'Xena Warrior Princess'
Series / Featured

De iconische fantasy-actieserie die je gewoon gezien moet hebben: 'Xena Warrior Princess'

Deze serie uit de jaren 90 is nog steeds populair en volledig online te bekijken.

Xena Warrior Princess begon als een spin-off van Hercules, the Legendary Journeys. Hierin wordt het verhaal verteld van Xena (Lucy Lawless), een avonturier en een huurling in het oude Griekenland. Door haar ontmoeting met Hercules (Kevin Sorbo) besluit ze haar leven te beteren. Tijdens haar reizen wordt ze vergezeld door haar beste vriendin Gabrielle (Renee O'Connor) die een kalmerend tegenwicht biedt aan de heethoofdige Xena.

De serie telt zes seizoenen en liep van 1995 - 2001. De avonturen van Xena en Gabrielle in het oude Griekenland, Egypte, India en China hebben tot op de dag van vandaag een grote groep fans. Volgend jaar vindt er zelfs een speciale conventie plaats ter ere van het 30-jarige jubileum van de serie.

Knipoog


Xena Warrior Princess is een levendige mix van fantasy, op kung fu gebaseerde actie en de nodige campy humor. Vergeleken met Hercules: The Legendary Journeys is de toon wat duisterder. Ondanks dat knipoogde Xena Warrior Princess regelmatig naar zichzelf. Net zoals in de 'moederserie' zijn er meerdere meta-afleveringen gemaakt waarin Lawless en O'Connor fans van de serie spelen en te maken krijgen met kritiek op de campy elementen.

De rode draad is zoals gezegd Xena's tocht om haar moorddadige verleden goed te maken. De idealistische Gabrielle heeft hierin een goede invloed op haar. Gabrielle zelf transformeert gaandeweg van een naïef dorpsmeisje in een geharde krijger. Vaste bijrollen worden gespeeld door Bruce Campbell als Autolycus, Prins der Dieven en Ted Raimi als de klungelige Joxer.

Memorabele schurk


Ook heeft Xena Warrior Princess een uitermate memorabele schurk opgeleverd. We hebben het natuurlijk over Callisto (Hudson Leick), een psychopatische moordenaar die aan het hoofd staat van haar eigen leger huurlingen. Xena's leger heeft Callisto's dorp destijds volledig uitgemoord toen de laatstgenoemde nog een klein meisje was. Ze raakte in een klap haar ouders en haar geboortedorp kwijt. Callisto vindt dat zij door Xena gecreëerd is en ziet het als haar levensmissie om de krijgsprinses te laten boeten voor wat ze haar aangedaan heeft.Gezien de mythologische insteek lopen er meerdere Griekse goden rond in de serie. Zo is daar de oorlogsgod Ares, gespeeld door de veel te vroeg overleden Kevin Smith. Hij wil Xena maar al te graag aan zijn zijde hebben en vindt haar nieuwe levenspad maar niks.

Andere werelden


Behalve Aphrodite (Alexandra Tydings) en Athena (Paris Jefferson) speelden ook goden en personages uit de Scandinavische, Indiase en Joods-christelijke mythologie een rol: Odin, Krishna, de reus Goliath en Lucifer komen stuk voor stuk langs, zowel op aarde als in andere werelden.Ten slotte werd de serie geprezen om de positieve boodschap die werd uitgedragen. Zaken als vriendschap, het belang van medeleven en medemenselijkheid speelden een prominente rol in de belangrijkste verhaallijnen.

Waar te zien?


Je kunt Xena Warrior Princess streamen op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead: The Ones Who Live' breidt de zombiewereld uit en voegt bizar nieuw type zombie toe
Series / Featured

'The Walking Dead: The Ones Who Live' breidt de zombiewereld uit en voegt bizar nieuw type zombie toe

De nieuwste spin-off toont een nieuwe categorie in de wereld van 'The Walking Dead'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In The Walking Dead: The Ones Who Live heeft de fan-favorieten Rick (Andrew Lincoln) en Michonne (Danai Gurira) weer bijeengebracht. Daarnaast wordt ook de wereld van de zombies verder uitgebreid.

Vanaf seizoen 11 van The Walking Dead bleek dat er meer typen monsters zijn dan de ronddwalende kadavers die we kennen als walkers. Toen waren immers zombies te zien die vrij snel waren en in staat waren tot dingen als klimmen en wapens hanteren. Sindsdien zijn in de spin-offs meer varianten geïntroduceerd, en The Ones Who Live volgt deze trend. Deze nieuwste soort is echter het gevolg van een aanpassing aan hun omgeving.

Bacteriën


Officieel zijn de walkers ontstaan als gevolg van een virus. Hoewel de meeste mensen geïnfecteerd zijn geraakt als gevolg van de apocalypse verandert niet iedereen automatisch in een wandelend lijk na infectie. Eén verklaring die genoemd wordt is dat mensen gedood worden door de bacteriën die de zombiebeet overdraagt en niet zozeer door het virus zelf. Dit laatste zou de transformatie van het slachtoffer in gang zetten.

In spin-offs zoals World Beyond en Daryl Dixon werd langzaam maar zeker meer bekend over de zombies en hun achtergrond. Het hele proces van de verwoesting van de maatschappij blijkt ingewikkelder te liggen dan in eerste instantie werd gedacht. Naast het virus zelf blijkt menselijk handelen ook een rol gespeeld te hebben.

Zuur en supersterk


In de post-creditsscène van World Beyond wordt gehint op wetenschappelijke experimenten die de zombieplaag verergerd zouden hebben. In Daryl Dixon zijn twee 'uitkomsten' van dergelijke 'onderzoeken' te zien. De eerste betreft de zogeheten burner, waar Daryl (Norman Reedus) mee te maken krijgt. De huid en lichaamsvloeistoffen van deze zombiesoort bevatten een bepaald zuur waardoor je brandwonden oploopt bij huidcontact. Daarnaast zijn er ultra-sterke zombies te zien, die duidelijk het gevolg zijn van de experimenten van Genet (Anne Charrier).In The Ones Who Live komen we in een nationaal park twee nieuwe types zombie tegen, de zogeheten steenzombie en de natte zombie. Het gaat echter om een aanpassing van de wezens aan hun omgeving. De steenzombie en de natte zombie leven in de buurt van geisers in het nationale park, en de stoom heeft de zombies laten 'evolueren'.

Papperig


De steenzombie heeft een keiharde huid ontwikkeld als bescherming tegen de hete stoom. Hoewel hij dus verder niet verschilt van een gewone walker is hij daardoor toch moeilijker te doden. De natte zombie betreft een papperig uitziend schepsel dat er nogal gekookt uitziet. De levende doden zijn kennelijk in staat tot veranderen wanneer ze langere tijd in een bepaalde omgeving rondzwerven.De aandacht voor de zombies is een element dat de post-apocalyptische wereld van The Walking Dead dus verdere verdieping brengt. The Walking Dead: The Ones Who Live is momenteel te zien op de Amerikaanse zender AMC en AMC+. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie naar Nederland komt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV': zeer informatieve documentaire over allerlei misbruik tijdens televisiemaken
Recensie

'Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV': zeer informatieve documentaire over allerlei misbruik tijdens televisiemaken

Hoe een naar en machtswellustig mannetje de productie van kinderprogramma's tot een ware hel maakte.

Regie: Mary Robertson, Emma Schwartz | Afleveringen: 4 | Speelduur: 44 minuten | Jaar: 2024

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV belicht de nare ervaringen die in de jaren negentig en begin deze eeuw plaatsvonden achter de schermen van Nickelodeon-kinderprogramma's. Dat gebeurde onder leiding van Dan Schneider, die in zijn hoge positie vrouwelijke medewerkers vernederde, kinderen intimideerde en de set openstelde voor drie pedofielen, waaronder één actieve.

In principe is deze vierdelige documentaire een standaardproductie: mensen komen aan het woord afgewisseld met archiefmateriaal. De eerste twee afleveringen maken ook niet enorm veel gebruik van emotioneel sturende muziek en uitgerekte spanning. Maar toch is de serie uitermate boeiend. Want wat zich in die Nickelodeonstudio's en daaromheen afspeelde is haast te zot voor woorden.

Zo moest een vrouwelijke collega tijdens haar pitch voor een kinderprogramma doen alsof ze van achteren werd genomen. Een klacht daarover resulteerde in haar ontslag. En dit is slechts één voorbeeld. Er komen geen mannen aan het woord die op de werkvloer last hadden van Schneider, behalve dan mannen die destijds kind waren. Voor hen was Schneider als een vrolijke oom met wie ze konden lachen, maar tegelijkertijd een intimiderende vent die je met weinig woorden liet weten dat je inwisselbaar was.

Elke ouder die dit zag gebeuren en er iets van zei, kreeg commentaar. Bij aanhoudende klachten was hun kind het volgende seizoen niet meer welkom. Dat waren dan nog niet eens de verborgen seksuele insinuaties; die kwamen later toen Schneider doordraaide in zijn macht. De beelden van afleveringen die toen werden uitgezonden liegen er niet om.

Ja, je kan overal wel ergens iets achter zoeken, maar om bepaalde dingen kun je niet heen. Vooral niet wanneer het een jonge Ariane Grande betreft die op bed ligt en giet een flesje water over zich heen terwijl ze kreunt dat ze enorme dorst heeft. Grapjes voor volwassenen, maar bekeken door kinderen en uitgevoerd door onwetende kindacteurs.

Aflevering drie draait om een ander groot schandaal: de pedofielen op de set. De eerste werd ontslagen voordat het misging, de tweede niet; die misbruikte acteur Drake Bell, en heftig, voor lange tijd totdat het hoge woord eruit kwam en hij de bak indraaide. Zorgvuldig onderzoek bij Nickelodeon? Nee, dat kwam pas toen de derde pedo werd opgepakt.

Bell doet voor het eerst publiekelijk zijn verhaal. En hij liegt niet – zijn verkrachter heeft toegegeven dat het allemaal waar is – maar hij lijkt wel thuis te hebben geoefend hoe hij dit moet vertellen. Hij is daarin niet de enige, maar wel de ergste. Ook zo'n gevolg van beroemd zijn als kind: deze mensen kunnen gewoon niets meer normaal doen, alles moet met het nodige drama.

De laatste aflevering stuurt langzaam weer terug naar Schneider. Het is duidelijk dat de man te veel macht had, waardoor een heleboel kinderen en volwassen vrouwen emotionele schade hebben opgelopen. Doe ze maar af als gevoelige sneeuwvlokjes, maar de regels die tegenwoordig op werkvloeren gelden zijn er niet voor niets. Die zijn er om mensen te beschermen tegen figuren als Dan Schneider.

Quiet on Set biedt geen gerechtigheid op het einde met een Schneider die zijn versie van het Weinsteinproces krijgt. Maar toch voelt dit niet als een onafgeronde zaak, omdat al deze mensen hun zegje kunnen doen en er destijds al stukje bij beetje voor hebben gezorgd dat er verbetering kwam. Met deze documentaire gaat dat hopelijk nog wat verder vooruit.

★★★★☆

Quiet on Set: The Dark Side of Kids TV is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek alle 36 nieuwe series en seizoenen die in april op Netflix verschijnen
Series / Nieuws

Ontdek alle 36 nieuwe series en seizoenen die in april op Netflix verschijnen

Deze maand staat vooral in het teken van veel nieuwe buitenlandse producties.

Een nieuwe maand staat voor de deur en Netflix heeft alvast genoeg paraat om je ook in april flink te kunnen vermaken. Hieronder het overzicht van alle nieuwe series die in april op de streamingdienst verschijnen.

Eerder plaatsten we al het overzicht van wat kijkers in april kunnen verwachten op Netflix. Hierin zijn de grootste series uitgelicht die de kijkers komende maand kunnen verwachten. Lees hiervoor ook het artikel: Ontdek de 8 meest opvallende Netflix-series die je niet mag missen in april.


1 april
From (seizoen 1)
Sex and the City (seizoen 1-6)
Sherlock (seizoen 1-4)
The Magic Prank Show with Justin Willman (seizoen 1)
The Rookie (seizoen 5)


3 april
Crime Scene Berlin: Nightlife Killer (seizoen 1)
Files of the Unexplained (seizoen 1)


4 april
Crooks (seizoen 1)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 14)
I Woke Up a Vampire (seizoen 2)
Ripley (seizoen 1)


5 april
Parasyte: The Grey (seizoen 1)

6 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 9)

7 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 10)

8 april
Spirit Rangers (seizoen 3)

10 april
Antracite (seizoen 1)
The Hijacking of Flight 601 (seizoen 1)
Unlocked: A Jail Experiment (seizoen 1)


11 april
Baby Reindeer (seizoen 1)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 15)
Heartbreak High (seizoen 2)
Kuş Uçuşu (seizoen 3)
Midtsommernatt (seizoen 1)


12 april
Good Times (seizoen 1)

13 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 11)

14 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 12)

15 april
Keeping Up with the Kardashians (seizoen 14)
The Real Housewives of Beverly Hills (seizoen 9)


17 april
Don't Hate the Player (seizoen 1 - aflevering 1-4)
Our Living World (seizoen 1)
The Circle (seizoen 6 - aflevering 1)


18 april
Bros (seizoen 1)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 16)
The Upshaws (seizoen 5)


20 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 13)

21 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 14)

22 april
CoComelon Laan (seizoen 2)

23 april
Briganti (seizoen 1)
Fight for Paradise: Wem kannst du trauen? (seizoen 1)


24 april
Deliver Me (seizoen 1)
Don't Hate the Player (seizoen 1 - aflevering 5-6)


25 april
Dead Boy Detectives (seizoen 1)
Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 17)


26 april
The Asunta Case (seizoen 1)

27 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 15)

28 april
Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 16)

30 april
Fiasco (seizoen 1)


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video introduceert deze week 'Rwina!' en nog een topserie
Series / Nieuws

Prime Video introduceert deze week 'Rwina!' en nog een topserie

Kijk ook deze week weer naar coole animatie en een gloednieuwe komedieserie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Invincible


Verschijnt op: Donderdag 4 april | Release: Seizoen 2 - aflevering 8 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Prime Video

Als Mark Grayson op zijn zeventiende zijn superkrachten erft, wordt hij net als zijn vader een van de grootste superhelden op aarde. Al zijn dromen komen uit – tot een schokkende gebeurtenis alles verandert.
Rwina!


Verschijnt op: Donderdag 4 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Komedie

De kansloze vrienden Sinan, Danny en Leroy brengen hun dagen door met hangen op straat, döner eten en meisjes versieren, totdat Sinan verliefd wordt op Hannah, de vriendin van hun aartsvijand Tabaka.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met de seizoensfinale van 'Tokyo Vice' en 8 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met de seizoensfinale van 'Tokyo Vice' en 8 andere topseries

Aan de vooravond van een nieuwe maand rondt HBO een aantal topseries af.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Regime


Verschijnt op: Maandag 1 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

The Regime vertelt het verhaal van een jaar binnen de muren van het paleis van een autoritair regime dat langzaam begint te wankelen.
Curb Your Enthusiasm


Verschijnt op: Maandag 1 april | Release: Seizoen 12 - aflevering 9 | Genre: Komedie | Kijk op: HBO Max

Larry David, de creatieve motor achter Seinfeld, drijft in deze hilarische, semi-geïmproviseerde serie met alles de spot, en in de eerste plaats met zichzelf.
Tokyo Vice


Verschijnt op: Vrijdag 5 april | Release: Seizoen 2 - aflevering 10 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: HBO Max

Deze misdaadserie, losjes gebaseerd op Jake Adelsteins ervaringen, volgt de jonge Amerikaanse journalist terwijl hij afdaalt in de kleurrijke onderwereld van Tokio, eind jaren 90, waar niets is wat het lijkt.
Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

30 maart: Jerrod Carmichael Reality Show (seizoen 1) - Documentaire / Komedie - Deze documentaire volgt het leven van Jerrod Carmichael, van zijn ontmoetingen met vrienden, familie en vreemden, alles in het teken van zijn zoektocht naar liefde, seks en verbinding.

31 maart: Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 8) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

1 april: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 7) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

2 april: The Synanon Fix (seizoen 1) - Documentaire - De opkomst en ondergang van de Synanon-organisatie wordt verteld door de ogen van de leden die het geleefd hebben, van de vroege dagen als baanbrekend rehabilitatieprogramma, tot de latere neergang in wat menig mensen als een sekte beschouwen.

2 april: The Cleaning Lady (seizoen 3 - aflevering 4) - Misdaad / Drama / Thriller - Een Cambodjaanse arts komt naar de VS voor een behandeling om haar zoon te redden. Als het systeem faalt, moet ze onderduiken. Ze wordt schoonmaakster voor de georganiseerde misdaad. Met haar intelligentie vindt ze haar weg in de criminele onderwereld.

5 april: The Girls on the Bus (seizoen 1 - aflevering 5) - Drama - Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Revival 'Malcolm in the Middle' volgens hoofdrolspeler "dichterbij dan ooit"
Series / Nieuws

Revival 'Malcolm in the Middle' volgens hoofdrolspeler "dichterbij dan ooit"

De serie was een leuke en hilarische komedieserie, en een hit voor jong en oud.

Aan het begin van het huidige millennium werd de wereld verblijd met de komst van de komedieserie over de familie Wilkerson in Malcolm in the Middle. Hoofdrolspeler Frankie Muniz heeft nu voor de fans goed nieuws.

Muniz speelde in zeven seizoenen de rol van het personage in het middelpunt, Malcolm Wilkerson. Na miljoenen kijkers en een vrachtlading aan prijzen hield de serie in 2006 op, maar nu lijkt het erop dat een revival van de serie dichterbij is dan verwacht.

Waar is iedereen jaren later?


In een interview vertelde Muniz over de revival: "Ik wil er niet te veel over weggeven, ook omdat er nog niets bevestigd is, maar het is dichterbij dan ooit. Als het gaat gebeuren, gaat het binnenkort gebeuren."

Verder vertelde Muniz dat hij verbaasd is dat men nog steeds zoveel interesse in de serie heeft. Het lijkt hem fantastisch om weer in de wereld van Malcolm in the Middle te duiken en te zien hoe de personages zich hebben ontwikkeld in hun volwassen leven.

Typische familiekomedie van niet zo typische familie


Malcolm in the Middle volgde de avonturen van Malcolm, een enigszins normale tiener die op genie-niveau presteert, en zijn disfunctionele familie. De serie kenmerkt zich, naast Malcolm, aan zijn opvliegende, dominante moeder, Lois (Jane Kaczmarek), onhandige, onvolwassen vader, Hal (Bryan Cranston), en Malcolm's drie anarchistische broers, Francis (Christopher Masterson), Reese (Justin Berfield), en Dewey (Erik Per Sullivan).Kijk alle afleveringen van Malcolm in the Middle op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.