search
Nu op Netflix: een zinderend gevecht tussen Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy
Films / Specials

Nu op Netflix: een zinderend gevecht tussen Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy

'Glass', het explosieve slotstuk van de Unbreakable-trilogie van M. Night Shyamalan, nu beschikbaar op Netflix.

Na Unbreakable en Split is Glass de laatste toevoeging aan de spannende Unbreakable-trilogie, en vanaf vandaag is deze intrigerende film beschikbaar voor streaming op Netflix.

Glass, een film doordrenkt met mysterie en bovennatuurlijke elementen, is geregisseerd, geproduceerd en geschreven door niemand minder dan M. Night Shyamalan. Deze film belichaamt zijn kenmerkende stijl van filmmaken, waarin bovennatuurlijke elementen samenkomen met diepgaande verhalen en onverwachte wendingen.

Trilogie


In Unbreakable maken we kennis met David Dunn, een man die na een verwoestende treinramp ontdekt dat hij buitengewone krachten bezit. In Split duiken we dieper in het verhaal van Kevin Wendell Crumb, een man met een complexe persoonlijkheidsstoornis.

Beide films hebben een bovennatuurlijk randje, verkennen de diepten van menselijke psyche, en dienen als de perfecte opbouw naar het explosieve slotstuk dat volgt in Glass.

Verhaal


In Glass komen de oude bekenden David Dunn en Kevin Wendell Crumb terug. Dunn zet zijn bovenmenselijke krachten in om een seriemoordenaar en een ontvoerder van cheerleaders op te sporen. Tijdens zijn zoektocht komt hij in aanraking met Kevin.In de film schitteren enkele grote namen, waaronder James McAvoy in de rol van Kevin, Bruce Willis als David Dunn, Samuel L. Jackson als Elijah Prince, en Sarah Paulson en Anya Taylor-Joy in andere belangrijke rollen.

Thuis op de buis


Ondanks de indrukwekkende cast heeft de film enige kritiek gekregen, wat resulteerde in een score van slechts 37% op de Tomatometer. Hoewel de film oorspronkelijk al uit kwam in 2019, is hij vanaf nu eindelijk ook thuis te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Split of Glass: welke film vind jij beter?

 • Split

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Glass

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen