search

Ons nieuws van zondag 31 maart 2024

'From': een nieuwe 'Lost' van de makers van 'Lost', inclusief dezelfde teleurstelling?
Recensie

'From': een nieuwe 'Lost' van de makers van 'Lost', inclusief dezelfde teleurstelling?

Bloederig en verslavend, maar mogelijk wordt dit wederom een hoop tijdverspilling.

Regie: Jack Bender, Jennifer Liao, Jeff Renfroe, e.a. | Cast: Harold Perrineau (Boyd), Elizabeth Saunders (Donna), Eion Bailey (Jim), Avery Konrad (Sara), Scott McCord (Victor), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 45-59 minuten | Jaar: 2022

Lost was baanbrekend: nooit eerder was er zo'n groot mysterie op televisie verschenen. De serie was een daverend succes en er kwamen al snel tal van klonen. Dat de makers de indruk wekten dat ze van tevoren alle seizoen hadden uitgewerkt, gaf hoop dat overal een verklaring voor was. Totdat bleek dat ze bijna alles hun duim zogen en zelf geen antwoorden hadden, waardoor de laatste aflevering een enorme teleurstelling was. From lijkt hetzelfde lot beschoren.

Jim is met zijn vrouw en twee kinderen in een camper op vakantie. Bij een verlaten afslag stuiten ze op een omgevallen boom die de weg verspert en keren ze om. Ineens belanden ze in een vreemd en afgetakeld dorp maar hoe vaak ze er ook van wegrijden, ze komen er steeds weer terug. Ze zitten er gevangen, net als de andere inwoners die hier per toeval terecht zijn gekomen. Maar het echte gevaar komt pas wanneer de zon ondergaat.

De hoofdrol in From is voor Harold Perrineau, van Lost. Veel afleveringen zijn geregisseerd door Jack Bender, van Lost. De serie is ontwikkeld en geschreven door onder andere Jeff Pinkner, van Lost. Wie alle afleveringen over het mystieke eiland heeft gekeken, zal nu enigszins nerveus worden. Dat is honderd procent terecht.

From volgt volledig de formule van Lost. In plaats van een eiland is er een dorp, in plaats van zwarte rook zijn er enge wezens in menselijke gedaante die mensen aanvallen. Er is een aanhoudende stroom nieuwe vragen (zonder er ooit te beantworden), volop vaagheden en er lijkt sprake van een bovennatuurlijke geschiedenis.

Maar het ergste van allemaal: het lijkt de makers meer te doen om de personages dan om het mysterie. Want dat was het excuus bij Lost: "Het ging ons nooit om wat er aan de hand is op het eiland, het ging ons om de mensen." Lekker makkelijk en lui. Een perfect recept voor teleurstelling bij de kijkers.

Ook in de stijl van Lost: het mysterie is ontzettend verslavend. From is in ieder geval een stuk enger; het is absoluut een horrorserie. Alles wekt de indruk dat de makers wel weten hoe elke vork in elke steel zit. De invulling is originaliteit ten top. Te veel om op te noemen en het zou heel wat verrassingen wegnemen.

Maar de dorpsbewoners zijn minder interessant dan de vliegtuigrampoverlevers op het eiland. Perrineau speelt Boyd, de zelfbenoemde sheriff die een moeizame band heeft met zijn volwassen zoon. De reden waarom is helder, maar het is geen bron waar lang uit kan worden geput. Victor is een excentrieke man met autistische trekjes die enig verstand van zaken lijkt te hebben, maar de manier waarop hij wordt gespeeld speelt gaat al gauw op de zenuwen werken. Maar niemand acteert zo tenenkrommend slecht als het jochie dat Jims zoon speelt; hier moet nepotisme in het spel zijn.

Sommigde huizen worden toegekend aan gezinnen of koppels, terwijl de alleenstaanden in een grote villa bij elkaar moeten wonen. Daar lopen, niet bijzonder vernieuwend, de gemoederen chronisch hoog op omdat ze een stel vreemden zijn die op elkaars lip zitten. De pittige dame die de boel runt is redelijk stereotiep. Soms wekt het zelfs ergernis op wanneer duidelijk is dat sommigen het vooral zichzelf heel moeilijk maken.

Dus: wees gewaarschuwd. Tot nu toe wijst alles erop dat deze serie precies zal verlopen zoals Lost. Voor elke honderd vragen komen uiteindelijk – niet in dit eerste seizoen - vijf antwoorden, die lang op zich laten wachten. En de verklaring van wat er speelt zal wellicht onvoorspelbaar zijn, maar te suf om voldoening te geven na jarenlange investering. Eigenlijk is het verstandiger om From te laten liggen tot de serie volledig is afgerond en degenen die wél alles gezien hebben aangeven dat het ditmaal wel de moeite waard is om te kijken.

★★★☆☆

From is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verslaafd aan '3 Body Problem'? Kijk dan ook deze sterke scifi-fantasyserie op Prime Video
Series / Featured

Verslaafd aan '3 Body Problem'? Kijk dan ook deze sterke scifi-fantasyserie op Prime Video

Deze magische sci-fiserie is perfect om te kijken als je geen genoeg kan krijgen van 3 Body Problem.

De makers van Game of Thrones, Daniel Weiss en David Benioff, zijn onlangs weer bij elkaar gekomen. Hun nieuwe project 3 Body Problem is onlangs uitgekomen en kijkers zijn dolenthousiast.

Als je alle afleveringen van 3 Body Problem al meerdere keren hebt gezien en je nog steeds geen genoeg kan krijgen, dan is deze scifi-fantasyserie de perfecte serie voor jou.

Het verhaal


In een wereld waar alleen vrouwen de magische kracht van de One Power veilig kunnen gebruiken, is Moiraine Damodred op zoek naar een speciale groep van vijf vrouwen.

Eén van hen zou namelijk de reïncarnatie kunnen zijn van de Draak. De legende gaat dat deze vrouw de kracht heeft om de wereld te redden of te vernietigen.

Wheel of Time


De Prime Video-serie, The Wheel of Time is gemaakt door Rafe Judkins en gebaseerd op het gelijknamige boek van Robert Jordan en Brandon Sanderson. De serie kwam eind 2021 uit en werd al snel vernieuwd voor een tweede seizoen, dat in 2023 uitkwam.Bijna een jaar voordat het tweede seizoen uitkwam, was de serie al vernieuwd voor een derde seizoen. Er is nog geen officiële verschijningsdatum voor seizoen 3, maar naar verwachting zal deze in 2025 uitkomen.

Cast


Rosamund Pike (Saltburn) schittert in de hoofdrol als Moiraine. Daniel Henney speelt al'Lan Mandragoran, een vriend van Moiraine. Ook Power Rangers: Ninja Steel-ster Zoën Robins schittert in haar rol als heler Nyaeve al'Meara.

Stream Wheel of Time op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nu op Netflix: een zinderend gevecht tussen Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy
Films / Specials

Nu op Netflix: een zinderend gevecht tussen Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy

'Glass', het explosieve slotstuk van de Unbreakable-trilogie van M. Night Shyamalan, nu beschikbaar op Netflix.

Na Unbreakable en Split is Glass de laatste toevoeging aan de spannende Unbreakable-trilogie, en vanaf vandaag is deze intrigerende film beschikbaar voor streaming op Netflix.

Glass, een film doordrenkt met mysterie en bovennatuurlijke elementen, is geregisseerd, geproduceerd en geschreven door niemand minder dan M. Night Shyamalan. Deze film belichaamt zijn kenmerkende stijl van filmmaken, waarin bovennatuurlijke elementen samenkomen met diepgaande verhalen en onverwachte wendingen.

Trilogie


In Unbreakable maken we kennis met David Dunn, een man die na een verwoestende treinramp ontdekt dat hij buitengewone krachten bezit. In Split duiken we dieper in het verhaal van Kevin Wendell Crumb, een man met een complexe persoonlijkheidsstoornis.

Beide films hebben een bovennatuurlijk randje, verkennen de diepten van menselijke psyche, en dienen als de perfecte opbouw naar het explosieve slotstuk dat volgt in Glass.

Verhaal


In Glass komen de oude bekenden David Dunn en Kevin Wendell Crumb terug. Dunn zet zijn bovenmenselijke krachten in om een seriemoordenaar en een ontvoerder van cheerleaders op te sporen. Tijdens zijn zoektocht komt hij in aanraking met Kevin.In de film schitteren enkele grote namen, waaronder James McAvoy in de rol van Kevin, Bruce Willis als David Dunn, Samuel L. Jackson als Elijah Prince, en Sarah Paulson en Anya Taylor-Joy in andere belangrijke rollen.

Thuis op de buis


Ondanks de indrukwekkende cast heeft de film enige kritiek gekregen, wat resulteerde in een score van slechts 37% op de Tomatometer. Hoewel de film oorspronkelijk al uit kwam in 2019, is hij vanaf nu eindelijk ook thuis te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een van de slechtste Netflix Originals verscheen in 2015 en kreeg 2 seizoenen met 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Een van de slechtste Netflix Originals verscheen in 2015 en kreeg 2 seizoenen met 0% op Rotten Tomatoes

'Real Rob' gaat over het echte leven van comedian Rob Schneider, maar of dat een geschikt onderwerp is voor een serie.

Netflix staat vol met geweldige series, maar helaas zitten er ook een hoop mindere titels tussen. Eén daarvan is een van de allerslechtste Netflix Originals ooit gemaakt: de serie Real Rob.


Real Rob werd gemaakt door de Amerikaanse acteur en comedian Rob Schneider. Het eerste seizoen van de sitcom verscheen in 2015. Hoewel de serie niet goed beoordeeld werd, kwam er in 2017 toch nog een tweede seizoen.

Alledaagse leven


Schneider werd in de jaren 90 bekend als lid van de Saturday Night Live-cast. Sindsdien speelde hij ook in een aantal films, waaronder Home Alone 2: Lost in New York en The Hot Chick.

De serie Real Rob volgt het alledaagse leven van Schneider, zijn vrouw Patricia en hun dochter Miranda. De ups en downs van zowel Schneiders persoonlijke als professionele leven worden in beeld gebracht.

Meedogenloos eerlijk


Volgens Schneider is de weergave van zijn leven in de serie "overdreven, maar meedogenloos eerlijk". Naast Schneider en zijn gezin is ook comedian Jamie Lissow te zien als zijn incapabele persoonlijke assistent.Helaas voor Schneider kreeg Real Rob allesbehalve goede recensies. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie de laagst mogelijke score van 0% op de tomatometer. Vooral de poging om meerdere elementen uit jaren 90 sitcoms te combineren heeft volgens de critics niet goed uitgepakt.

Te veel


Danette Chavez van AV Club zegt daarover het volgende: "Real Rob gaat ten onder aan het te veel willen doen. Schneider mixt te veel elementen uit te veel series, dus hij kan ze op geen enkele manier updaten".

Het publiek is een stuk enthousiaster, want daarvan krijgt de serie op Rotten Tomatoes een score van 81%. Zelf oordelen? Bekijk Real Rob op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze klassieke comedy-serie krijgt tóch geen reboot
Series / Nieuws

Deze klassieke comedy-serie krijgt tóch geen reboot

Na reboots van o.a. Frasier, Roseanne, Full House en Saved by the Bell was dit zeker niet vreemd geweest.

Met reboots van klassieke sitcoms als Roseanne, Frasier, Saved by the Bell en Full House was het zeker niet vreemd geweest als ook Home Improvement er een had gekregen. Toch gaat dat niet gebeuren.

Hoofdrolspeler Tim Allen, die de rol van Tim 'The Tool Man' Taylor speelde in de serie tussen 1991 en 1999, liet eerder weten dat er een reboot zou komen van de serie, maar dat bericht wordt nu tegengesproken door zijn collega Patricia Richardson, die zijn vrouw Jill speelde.

Tegenstrijdige berichten


Richardson zei onlangs tijdens de podcast Back to the Best het volgende over het lot van de Home Improvement-reboot:

"Het was vreemd, want ik hoorde dat Tim in het openbaar van alles had gezegd over een nieuwe versie van de serie. Maar hij heeft mij en andere acteurs er nooit iets over gezegd of gevraagd."

Vreemde situatie


Dit is wat Allen vorig jaar aan The Messenger vertelde:"Ik zie Richard Karn (Al Borland) regelmatig, en ik spreek de jongens ook... ik ben bevriend met ze. We praten vaker over een spinoff. Het zou leuk zijn als we een Home Improvement kunnen maken over de kleinkinderen met de titel Home Re-Improvement of iets dergelijks. We hebben het erover gehad."

Santa Claus wél


En hoewel een Home Improvement-spinoff er niet komt, hebben we Allen wel opnieuw gezien als Santa Claus/Scott Calvin de recente Disney+-serie The Santa Clauses.

Je kunt afleveringen van het originele Home Improvement streamen via Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys: Gen V' seizoen 2 uitgesteld na tragische dood acteur
Series / Nieuws

'The Boys: Gen V' seizoen 2 uitgesteld na tragische dood acteur

Chance Perdomo, een van de hoofdrolspelers van de serie, kwam door een motorongeluk om het leven.

De opnames van het tweede seizoen van The Boys-spinoff Gen V zijn tot nader order uitgesteld na het onverwachte overlijden van Chance Perdomo, een van de hoofdrolspelers van de serie.

De 27-jarige Perdomo kwam afgelopen zaterdag om het leven na een tragisch motorongeluk. De opnames van het tweede seizoen hadden eigenlijk zeer binnenkort moeten beginnen, maar zijn nu dus om logische redenen afgeblazen.

Groot verlies


De makers van de serie brachten een verklaring naar buiten over het verlies van Perdomo en de status van het nieuwe seizoen:

"We kunnen het nog steeds niet geloven. Iedereen die Chance kende en met hem werkte, zag hem als een charmante jongeman met een grote glimlach. Altijd enthousiast, een talentvolle acteur en gewoon een hele aardige gozer. We leven mee met de familie van Chance, en rouwen om het verlies van een vriend en collega. Knuffel je geliefden vanavond."

In rouw


Ook de familie van Chance bracht een verklaring naar buiten over het grote verlies:Iedereen die Chance kende, voelde zijn passie voor de kunsten en lust voor het leven. Zijn warmte zal altijd meegedragen worden in degenen waarvan hij het meeste hield. We vragen om de privacy van zijn familie te respecteren nu ze rouwen om hun geliefde zoon en broer."

Kijk nu het eerste seizoen


Gen V is de eerste live-action spinoff van The Boys en wordt door de makers omschreven als een soort Hunger Games op de universiteit, waar jonge superhelden proberen een plekje te veroveren in de superheldenteams van Vought.

Alle acht afleveringen van Gen V seizoen 1 zijn te streamen via Prime Video. Het vierde seizoen van The Boys is daarnaast later deze zomer te streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt deze week met het nieuwe 'Iwájú' en 5 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ komt deze week met het nieuwe 'Iwájú' en 5 andere hitseries

Deze week is het met een zeer breed en divers aanbod voor elk wat wils.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 2 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.
X-Men '97


Verschijnt op: Woensdag 3 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.
Iwájú


Verschijnt op: Woensdag 3 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

In een futuristisch Nigeria ontdekken twee vrienden de geheimen en gevaren van hun beide werelden.
Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

1 april: Vanderpump Villa (seizoen 1) - Drama / Reality-TV - In deze serie komen decadentie en losbandigheid samen en volgen we Lisa Vanderpump's personeel - die ze zelf heeft uitgekozen - terwijl ze werken, leven en feesten op een exclusief Frans landgoed: Chateau Rosabelle.

3 april, : Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3 - aflevering 10-11) - Animatie / Actie / Avontuur - Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.

3 april: The Impossible Heir (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Actie / Misdaad / Drama - Taeoh is buitengewoon ambitieus. Hij deelt zijn verlangens met Inha. Hyewon komt er ook bij. Ze delen dezelfde visie, maar hebben verschillende dromen. Er wacht hen een onverwacht einde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet de controversiële acteur Ezra Miller aan de kant
Series / Nieuws

Prime Video zet de controversiële acteur Ezra Miller aan de kant

De beslissing lijkt er weer een in een reeks problemen voor de Amerikaanse acteur.

Acteur Ezra Miller, bekend van rollen in films zoals The Flash en Fantastic Beasts, is vervangen in het tweede seizoen van de geanimeerde serie Invincible op Prime Video. Deze beslissing komt na een reeks van arrestaties en beschuldigingen in de afgelopen jaren.

In het eerste seizoen van Invincible sprak Miller de stem in van D.A. Sinclair, een gestoorde wetenschapper die mensen vermoordt en ze verandert in robots genaamd ReAnimen. Bij de terugkeer van het personage in seizoen twee viel het fans op dat een totaal ander persoon de stem insprak.

Eerdere overtredingen


Miller, die de voornaamwoorden 'they/them' gebruikt, is in recente jaren beschuldigd van mishandeling, misbruik en het benaderen van kinderen. Hij is ook gearresteerd voor vermeend wangedrag en intimidatie.

Sommige aanklachten zijn ingetrokken als onderdeel van schikkingen die Miller heeft getroffen in verschillende staten. In 2022 bood de acteur zijn excuses aan voor zijn gedrag en verklaarde hij dat hij begonnen was met doorlopende behandeling voor "complexe mentale problemen".

Superhelden en tieners


Invincible is gebaseerd op de gelijknamige strip van Skybound/Image en is gecreëerd door Robert Kirkman, bekend van The Walking Dead. De serie brengt Kirkman weer samen met acteurs zoals Steven Yeun, Lauren Cohan en Michael Cudlitz. Het verhaal volgt de tiener Mark Grayson, gespeeld door Yeun, die ontdekt dat zijn vader, vertolkt door J.K. Simmons, de krachtigste superheld op aarde is.Kijk alle afleveringen van Invincible op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topactrice Olivia Colman stopt na 2 seizoenen bij populaire Netflix-serie
Series / Nieuws

Topactrice Olivia Colman stopt na 2 seizoenen bij populaire Netflix-serie

De populaire serie krijgt met een fikse tegenvaller te maken.

De Britse komische dramaserie Heartstopper was een dusdanig succes dat het tweede en derde seizoen er al snel doorheen waren. Seizoen 3 kunnen we in oktober verwachten, maar jammer genoeg is een hoofdrolspeler genoodzaakt om verstek te laten gaan.

Oscarwinnares Olivia Colman, die Nicks (Kit Connor) moeder Sarah speelt, had andere filmverplichtingen. Sarah's afwezigheid houdt in dat de dynamiek van het verhaal wat aangepast moet worden.

Alles geprobeerd


Colman deed deze onthulling in een interview met Forbes. De actrice zei het volgende over haar deelname aan de serie: "Ik had echt het gevoel dat ik betrokken was bij een van de mooiste producties uit mijn hele carrière".

Alice Oseman, de maker van zowel de strip als de serie, schreef op Instagram: "We hebben echt alles geprobeerd om het te laten werken, maar soms zit het er gewoon niet in".

Keuzes


De populaire stripverfilming gaat over een groep tieners die zoetjesaan richting het einde van hun middelbare schooltijd gaan. In het derde seizoen komt het examenjaar er aan en beseffen de hoofdpersonages dat er keuzes gemaakt moeten worden.Het feit dat Sarah niet in het derde seizoen te zien is betekent dat Nick de steun die hij normaal gesproken van zijn moeder krijgt nu bij anderen moet zoeken. Oseman gaf dit zelf ook aan: "Nick zal in het vervolg meer emotionele steun van zijn vrienden krijgen".

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 3 van Heartstopper gaat van start in oktober 2024 op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'3 Body Problem': Barack Obama schreef hilarische brief aan de makers, en nee dit is geen grap
Series / Nieuws

'3 Body Problem': Barack Obama schreef hilarische brief aan de makers, en nee dit is geen grap

De ex-president van de Verenigde Staten die jou een bericht stuurt is een onvergetelijk moment.

David Benioff, D.B. "Dan" Weiss en Alexander Woo hebben gedurende hun loopbaan het nodige meegemaakt. Het bericht dat Barack Obama ze stuurde is voor de makers van 3 Body Problem echter een hoogtepunt.

De voormalige president is een fan van de trilogie van Liu Cixin. Het leek het drietal een perfect plan om Obama een cameo aan te bieden in hun verfilming van de boekenreeks.

Beste afwijzing ooit


In de Happy Sad Confused podcast met Josh Horowitz deelden de heren hoe dit verliep. Ze werden rechtstreeks afgewezen, maar wel op een beleefde en zelfs humoristische manier.

De reden? Obama wil graag beschikbaar blijven voor het geval er een echte buitenaardse invasie plaatsvindt. Weiss: "Het is de beste afwijzingsbrief die ik ooit heb gekregen".

Lot van de aarde


In 2017 noemde Obama de scifi-trilogie als een van zijn favoriete fictie-boeken. Tegen de New York Times zei hij hierover: "Het was een intrigerend boek. Niet zozeer een karakterstudie, maar een verhaal over het lot van de aarde zelf".3 Body Problem kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Arnold Schwarzenegger over zijn hartoperatie op X/Twitter: Actiekomedie 'FUBAR' seizoen 2 gaat gewoon door
Series / Nieuws

Arnold Schwarzenegger over zijn hartoperatie op X/Twitter: Actiekomedie 'FUBAR' seizoen 2 gaat gewoon door

De spierbundel gaat sinds kort met een pacemaker door het leven, maar Arnie blijft onstuitbaar.

FUBAR is Schwarzeneggers tv-debuut en de Netflix-serie kreeg vrij snel akkoord voor een tweede seizoen. De opnames gaan binnenkort van start, echter moest "Arnie" een hartoperatie ondergaan.

De fans leefden uiteraard mee met de ex-bodybuilder, ex-gouverneur en acteur. Daarnaast vroeg menigeen zich echter ook af of de opnames uitgesteld zouden worden, dan wel of Schwarzenegger überhaupt terug zou keren.

Uitsluitsel


Arnie zelf gaf uitsluitsel. Hij is er duidelijk klaar voor om opnieuw in de huid te kruipen van Luke Brunner, de gepensioneerde CIA-agent die er achter komt dat zijn dochter al jarenlang als geheim agent werkt.

Op zijn X/twitter-account postte hij een selfie mét pacemaker en verzekerde het Twitterversum dat er geen probleem is wat seizoen 2 van FUBAR betreft.

Warme berichten


Schwarzenegger: "Dank jullie wel! Naast de vele warme berichten van over de hele wereld heb ik ook de vraag gekregen of mijn operatie voor problemen zorgt met betrekking tot het tweede seizoen van 'FUBAR'"."Dat is absoluut niet zo. Ik ben klaar om in april te starten met filmen, en je ziet het [de pacemaker] alleen als je er bewust naar kijkt," aldus de acteur.

Waar te zien?


FUBAR kun je streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fantasierijke en avontuurlijke Netflix Original sterk bekeken en gelijk in top 10
Series / Netflix Kijktip

Fantasierijke en avontuurlijke Netflix Original sterk bekeken en gelijk in top 10

De nieuwe Netflix-serie Ronja the Robber's Daughter nu op #4 in de toplijst van Netflix.

Netflix lanceerde eerder deze week de nieuwe Netflix Original Ronja the Robber's Daughter, een serie gebaseerd op het gelijknamige en veelvuldig verfilmde boek van Astrid Lindgren.

Op Rotten Tomatoes zijn er nog geen recensies terug te vinden over de nieuwe Zweedse Netflix Original. Op de IMDb zien we dat Ronja the Robber's Daughter alias Ronja de Roversdochter voorlopig op een 7,1 staat.

Verfilming


In het verleden zijn er meer verfilmingen verschenen. Zo verscheen in 1981 al de film Ronia, the Robber's Daughter en debuteerde in 2014 de anime met de titel Sanzoku no Musume Ronia.

Deze nieuwe verfilming van Netflix bestaat uit twaalf afleveringen en de jonge actrice Kerstin Linden is te zien als Ronja. Lisa James Larsson geregisseerde de afleveringen en je ziet ook rollen van onder andere Jack Bergenholtz Henriksson (Birk), Christopher Wagelin (Mattis), Krista Kosonen (Lovis) en Sverrir Gudnason als Borka.

Twee keer zes afleveringen


De eerste zes afleveringen vind je nu op Netflix. De afrondende zes afleveringen verschijnen later dit jaar op de streamingdienst. Wil je meer lezen over de serie, lees dan: Nieuw op Netflix: wat voor een serie is 'Ronja the Robber’s Daughter'?De korte omschrijving van Netflix voor Ronja de Roversdochter: De lieve, trouwe en onbevreesde dochter van een gezochte roverhoofdman maakt een geheime vriend in het magische en gevaarlijke bos van haar vader.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na 'Band of Brothers' is deze iconische oorlogsserie met een 8,8 de beste volgens de IMDb
Series / Specials

Na 'Band of Brothers' is deze iconische oorlogsserie met een 8,8 de beste volgens de IMDb

'Das Boot' is een bekende film, maar er werd in 1985 ook een miniserie van gemaakt.

De iconische Duitse oorlogsfilm Das Boot verscheen in 1981. In 1985 werd deze opnieuw uitgezonden, maar dit keer als een miniserie. Daarmee is Das Boot niet alleen een van de beste oorlogsfilms, maar ook oorlogsseries.

Das Boot is een West-Duitse film, gemaakt door Wolfgang Petersen. De film ging in 1981 in première. Sindsdien is de film in verschillende vormen opnieuw uitgebracht, waaronder als serie van drie afleveringen in 1985.

U-boot


Het verhaal van de miniserie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lothar-Günther Buchheim. Er werden een paar aanpassingen gedaan aan zowel het plot als de personages.

De miniserie gaat over de bemanning van een van de honderden U-boten die door de Duitsers werden ingezet tijdens de Tweede Oorlog. Luitenant Werner (Herbert Grönemeyer) is een oorlogscorrespondent die aan boord komt op de U-96 in 1941.

Claustrofobisch


Hij observeert het dagelijkse leven van de bemanning terwijl het schip op patrouille vertrekt in de Atlantische Oceaan. Onenigheid tussen de bemanning en de claustrofobische omstandigheden zorgen ervoor dat de persoonlijkheden van de soldaten flink op de proef worden gesteld.Ook krijgt de onderzeeër te maken met aanvallen, stormen en een krimpende voorraad. De kapitein (Jürgen Prochnow) probeert de gemoederen onder de bemanning hoog te houden, maar worstelt zelf met een dalende motivatie.

Een van de beste


Op de IMDb krijgt Das Boot een geweldige score van 8,8/10. In de top 250 tv-series van de site staat de serie op nummer 60. Daarmee is Das Boot volgens IMDb op Band of Brothers na de beste oorlogsserie ooit gemaakt.

Das Boot is helaas niet te streamen, maar de dvd van de miniserie is wel te koop op een van de bekende (tweedehands) webshops.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.