search
Wat doet Tony Danza uit 'Who's the Boss?' alias 'De Baas in Huis' tegenwoordig eigenlijk?
Series / Specials

Wat doet Tony Danza uit 'Who's the Boss?' alias 'De Baas in Huis' tegenwoordig eigenlijk?

Tony Danza is vooral bekend van de series 'Taxi' en 'Who's the Boss', maar acteert hij vandaag de dag nog steeds?

Acteur Tony Danza werd bekend bij het grotere publiek door zijn rol in de serie Who's the Boss. Maar na deze serie eindigde zijn carrière als acteur zeker niet. Wat doet Danza tegenwoordig?

Hoewel de meeste mensen in Nederland Danza zullen kennen van Who's the Boss, is dat niet waar zijn acteercarrière begon. Zijn eerste rol was namelijk die van Tony Banta in de sitcom Taxi, van 1978 tot 1983.

Tony Micelli


Vanaf 1984 speelde Danza in Who's the Boss, in Nederland uitgezonden onder de titel De baas in huis. Hij speelde de rol van Tony Micelli, een voormalig baseballspeler die gaat werken als inwonend huishouder om zijn dochter buiten New York op te kunnen voeden.

Voor deze rol werd Danza genomineerd voor een Emmy en een Golden Globe Award. Who's the Boss eindigde in 1992, maar dat betekende absoluut niet het einde van Danza's acteercarrière. In de jaren 90 speelde hij in meerdere films, waaronder Angels in the Outfield.

Eigen sitcom


Vanaf 1997 tot 1998 had Danza zijn eigen sitcom genaamd The Tony Danza Show. Ook begin deze eeuw bleef hij acteren. Hij was te zien in de film Crash en had verschillende gastrollen als zichzelf, onder andere in Family Guy.Maar wat doet Danza vandaag de dag? Rond 2012 leek het even alsof Danza acteren op een lager pitje had gezet, maar tegenwoordig is hij daar weer volop mee bezig. In 2021 verzorgde hij de stem van Siggy in de animatiefilm Rumble.

Nooit gestopt


En in 2022 was hij te zien in de bovennatuurlijke tienerfilm Darby and the Dead. Ook verschijnt hij weer veel in series. De afgelopen jaren speelde hij rollen in Outmatched, Blue Bloods, Raising Kanan en Tacoma FD. En vergeet niet, Tony houdt van zingen!

Bekijk op instagram


Bovendien was hij vorig jaar nog als zichzelf te zien in And Just Like That…, de spin-off van Sex and the City. Danza heeft het acteren dus nooit opgegeven.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij De Baas in Huis wel eens gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen