search
Avontuurlijke en griezelige filmtrilogie gaat Netflix veroveren
Films / Specials

Avontuurlijke en griezelige filmtrilogie gaat Netflix veroveren

Bekijk het populaire 'The Maze Runner'-trilogie, nu op Netflix voor een nieuwe generatie kijkers!

Tien jaar na zijn release blijkt The Maze Runner weer helemaal in de spotlights te staan dankzij zijn recente toevoeging aan het Netflix-aanbod. De geliefde sciencefictiontrilogie is sinds 31 maart beschikbaar op het streamingplatform, waardoor het opnieuw de aandacht trekt van een groot publiek.

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige jeugdboeken van de Amerikaanse auteur James Dashner, dat in 2009 het eerste deel van een trilogie uitbracht. Het eerste boek was een aanzienlijk groot succes, met alleen al in Amerika 14 miljoen verkochte exemplaren. De rest van de reeks deed het ook goed.

Dodelijke doolhof


Wat doe je als je plotseling wakker wordt zonder enige herinnering van waar of wie je ook maar bent? Dit is exact de situatie waarin Thomas zich bevindt. Samen met andere jongens probeert hij te ontsnappen aan een dodelijk doolhof dat 's nachts bewoond wordt door angstaanjagende wezens. Terwijl ze vechten voor hun vrijheid, komen ze erachter dat ze deel uitmaken van een duister experiment.

Langzaam maar zeker realiseren ze zich dat hun opsluiting en hun verlies van geheugen geen toevallige gebeurtenissen zijn, maar onderdeel van een groter, sinister plan. Een mysterieuze organisatie lijkt vastbesloten om de grenzen van de menselijke natuur te testen en een onbekend doel te bereiken, zelfs als dat ten koste gaat van de levens van degenen die gevangen zitten in hun dodelijke labyrint.

Succes


In deze dystopische, meeslepende sciencefiction reeks maakt regisseur Wes Ball zijn debuut op het gebied van speelfilms. In de hoofdrol van de trilogie staat de bekende acteur Dylan O'Brien, die wordt bijgestaan door een getalenteerde cast, waaronder Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster.De drie delen van de reeks hebben gezamenlijk een opbrengst van ongeveer 950 miljoen dollar gegenereerd. The Maze Runner scoorde 65% op Rotten Tomatoes, Maze Runner: The Scorch Trials kreeg een iets lagere score van 47%. Tenslotte behaalde Maze Runner: The Death Cure een score van 43%.

Thuis


Klaar voor een avond vol spanning en sensatie? De volledige reeks is nu beschikbaar om te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Je moet kiezen: ga je voor The Maze Runner of The Hunger Games?

 • The Maze Runner

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • The Hunger Games

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen