search

Ons nieuws van woensdag 3 april 2024

'Rwina': verfrissende serie vol vunzigheid
Recensie

'Rwina': verfrissende serie vol vunzigheid

Een chaotische dag gaat gepaard met een interessante samensmelting van genres.

Regie: Stephan Miras, Flip van der Kuil, Gonzalo Fernandez Carmona | Cast: Mert Ugurdiken (Sinan), Nils Verkooijen (Danny), Jahmil Dapaloe (Leroy), Hans Dagelet (Rechter), Ilse Warringa (openbaar aanklager), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 19-28 minuten| Jaar: 2024

Rwina volgt drie jongens van de straat gedurende een dag waarop een reeks escalerende gebeurtenissen ze steeds dieper in de problemen brengt. Een groot deel van de serie vindt plaats in de rechtszaal, na afloop van deze turbulente dag. De zaak van het drietal lijkt vanaf het eerste moment kansloos, maar wanneer de moed ze in de schoenen zinkt krijgen ze hulp uit onverwachte hoek.

Dat deze zesdelige serie is ontsproten aan het brein van een van de makers van New Kids is goed zichtbaar. Er wordt overdreven veel gescholden, kogels vliegen overvloedig in het rond en de kots klettert over het scherm. Toch is deze platheid ergens wel verfrissend. De uitvergrote wereld lijkt in zijn absurditeit best veel op wat we dagelijks om ons heen zien en het platte realisme wordt verrassend gecombineerd met verschillende klassieke filmgenres.

Het is een verademing om te zien dat steeds meer makers met genres durven te experimenteren nadat het Nederlandse film- en televisielandschap zo lang is gedomineerd door realistische drama's. Deze ontwikkeling lijkt te danken aan streamingsdiensten die makers de vrijheid geven hun eigen visie te volgen. Rwina grijpt die kans met twee handen aan. Uit alles spreekt een voorliefde voor genrefilms, met volop verwijzingen naar klassiekers. De samensmelting van genres houdt de serie spannend.

De stijl van de eerste twee afleveringen lijkt nog vrij veel op die van New Kids, maar daar wordt snel mee gebroken. Aflevering drie zit bijvoorbeeld vol bodyhorror à la David Cronenberg. Met de verandering van stijl lijkt ook de betekenis van de serie te verschuiven. Zo schetsen de eerste afleveringen een wereld waarin veel van wat er nu mis is met ons land lijkt te worden verheerlijkt, inclusief objectificatie van vrouwen en stereotypische weergaven van Nederlanders met een migratieachtergrond. Maar gaandeweg blijkt er geen sprake is van verheerlijking, maar van kritiek.

Rwina lijkt zich daarmee te bedienen van 'subversive affirmation': een stijl die een ideologie zo overduidelijk naar voren brengt dat deze een kritieke benadering krijgt. In plaats van misselijk te worden door de manier waarop de personages worden afgebeeld, krijgen we vooral door hoe bizar en onzinnig het gebruik van deze stereotypes is.

De humor zit hem vooral in het contrast tussen een wereld die erg veel lijkt op de onze en de groteske filmische elementen. Ondanks deze toeters en bellen blijft de serie prima overeind, dankzij haar goede opbouw en structuur. Het afwisselen tussen de rechtszaak en de besproken gebeurtenissen zorgt voor een boeiende kijkervaring.

Waar het talent in de regie en cameravoering duidelijk zichtbaar zijn, blijft Rwina narratief wat aan de vlakke kant. Ondanks de goede structuur zit de serie vol clichés en aan het verloop is voelbaar dat het schrijfwerk minder prioriteit had dan het regiewerk. Niet vreemd, aangezien het script is geschreven door twee regisseurs. Als daar een ervaren scenarist bij had gezeten, had die mogelijk voor meer diepgang en verrassingen kunnen zorgen. Gelukkig maakt de eigenzinnige stijl veel goed.

★★★★☆

Rwina is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fifteen-Love': serveert maar kan het punt niet afmaken
Recensie

'Fifteen-Love': serveert maar kan het punt niet afmaken

Een heftig verhaal ontvouwt zich zodanig dat het geen indruk maakt.

Regie: Toby MacDonald, Eva Riley | Cast: Ella Lily Hyland (Justine Pearce), Aiden Turner (Glenn Lapthorn), Harmony Rose Bremner (Renee Okoye), Manon Azem (Khalida Lapthorn), Tom Varey (Steve O'Callaghan), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 47-57 minuten | Jaar: 2023

Een zeventienjarig tennistalent heeft een ticket voor Roland Garros bemachtigd en bereidt zich samen met haar coach voor op de winst. Maar in de kwartfinale gaat het mis; ze breekt haar pols en moet opgeven. Vijf jaar later zit deze periode haar nog steeds dwars, vooral omdat ze het grensoverschrijdende gedrag van haar coach niet kan vergeten.

Fifteen-Love stelt daarmee een actueel maar ook enorm beladen onderwerp centraal: seksueel misbruik van een jonge trainee door een oudere coach. Op een zeer geloofwaardige manier raakt de jonge Justine volledig in de ban van haar nieuwe coach Glenn. Geïsoleerd van familie en vrienden bepaalt hij haar leven en laat haar geloven dat ze de beste is. Het werkt, want haar tennisspel verbetert snel. De affectie van haar coach is verslavend en laat Justine zelf vijf jaar niet los.

Na twee afleveringen verandert het drama in een psychologische thriller. Want heeft het misbruik eigenlijk wel plaatsgevonden? Of zijn het valse beschuldigingen, ingegeven door jaloezie omdat Glenn nu een andere protegé heeft? Is het allemaal Justines fantasie? Het wordt al snel duidelijk dat niemand haar gelooft, want de succesvolle coach heeft altijd gelijk en zij is 'maar' een jong, gebroken meisje.

Vervolgens wentelt het verhaal weer naar een luchtige detective, waarin op een bijna kluchtige manier wordt gezocht naar bewijs van het misbruik. Dat de serie makkelijk schakelt tussen duister en rauw het ene moment en luchtig en vrolijk het andere moment zou goed kunnen werken om de interne strijd van Justine weer te kunnen geven. Ze is namelijk nog volop aan worstelen met de verwerking van de nare gebeurtenissen en de vormgeving van haar nieuwe toekomst.

Maar helaas werken deze omschakelingen niet. Ze voelen onrealistisch en gekunsteld, waardoor het verhaal niet echt raakt. Ook krijgen de verhaallijnen van belangrijke personages geen afronding. Jammer, want de ingrediënten voor een indrukwekkend verhaal zijn aanwezig. En niet geheel onbelangrijk voor een dramaserie over tennis: het tennisspel is ronduit belabberd. Op het echte Roland Garros waren ze met deze tennisvaardigheden niet verder gekomen dan het oefenveldje.

Waarom dan toch twee sterren? Omdat Ella Lily Hyland op een zeer overtuigende en invoelbare manier laat zien hoe een jonge topsporter wordt meegetrokken in het machtsspel van een foute coach. Haar personage is dan ook de enige waarvoor je als kijker empathie kan opbrengen. Helaas geen game, set en match voor deze serie.

★★☆☆☆

Fifteen-Love is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avontuurlijke en griezelige filmtrilogie gaat Netflix veroveren
Films / Specials

Avontuurlijke en griezelige filmtrilogie gaat Netflix veroveren

Bekijk het populaire 'The Maze Runner'-trilogie, nu op Netflix voor een nieuwe generatie kijkers!

Tien jaar na zijn release blijkt The Maze Runner weer helemaal in de spotlights te staan dankzij zijn recente toevoeging aan het Netflix-aanbod. De geliefde sciencefictiontrilogie is sinds 31 maart beschikbaar op het streamingplatform, waardoor het opnieuw de aandacht trekt van een groot publiek.

De films zijn gebaseerd op de gelijknamige jeugdboeken van de Amerikaanse auteur James Dashner, dat in 2009 het eerste deel van een trilogie uitbracht. Het eerste boek was een aanzienlijk groot succes, met alleen al in Amerika 14 miljoen verkochte exemplaren. De rest van de reeks deed het ook goed.

Dodelijke doolhof


Wat doe je als je plotseling wakker wordt zonder enige herinnering van waar of wie je ook maar bent? Dit is exact de situatie waarin Thomas zich bevindt. Samen met andere jongens probeert hij te ontsnappen aan een dodelijk doolhof dat 's nachts bewoond wordt door angstaanjagende wezens. Terwijl ze vechten voor hun vrijheid, komen ze erachter dat ze deel uitmaken van een duister experiment.

Langzaam maar zeker realiseren ze zich dat hun opsluiting en hun verlies van geheugen geen toevallige gebeurtenissen zijn, maar onderdeel van een groter, sinister plan. Een mysterieuze organisatie lijkt vastbesloten om de grenzen van de menselijke natuur te testen en een onbekend doel te bereiken, zelfs als dat ten koste gaat van de levens van degenen die gevangen zitten in hun dodelijke labyrint.

Succes


In deze dystopische, meeslepende sciencefiction reeks maakt regisseur Wes Ball zijn debuut op het gebied van speelfilms. In de hoofdrol van de trilogie staat de bekende acteur Dylan O'Brien, die wordt bijgestaan door een getalenteerde cast, waaronder Kaya Scodelario en Thomas Brodie-Sangster.De drie delen van de reeks hebben gezamenlijk een opbrengst van ongeveer 950 miljoen dollar gegenereerd. The Maze Runner scoorde 65% op Rotten Tomatoes, Maze Runner: The Scorch Trials kreeg een iets lagere score van 47%. Tenslotte behaalde Maze Runner: The Death Cure een score van 43%.

Thuis


Klaar voor een avond vol spanning en sensatie? De volledige reeks is nu beschikbaar om te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DC-serie 'The Penguin' wordt "extreem duister" volgens Colin Farrell
Series / Nieuws

DC-serie 'The Penguin' wordt "extreem duister" volgens Colin Farrell

The Penguin belooft een stuk harder worden dan de Batman, waarvan de serie een spinoff is.

Door het succes van The Batman krijgen we later dit jaar een heuse spinoff-serie over Colin Farrells personage The Penguin, maar kunnen de makers van de serie qua geweld verder gaan dan de bioscoopfilm?

Daar lijkt het wel op, als we de woorden van Farrell hierover mogen geloven. Hij werd tijdens een interview met podcast HeyUGuys gevraagd naar de toon van de serie, en die moet behoorlijk duister zijn.

R-rating onvermijdelijk


Farrell zei er het volgende over tijdens het interview:

"De serie zit vol geweld en duisternis. We zien een man die worstelt om naar de top te komen. De macht ligt voor het grijpen in Gotham. Het is duister, man. Lauren LeFranc heeft met haar schrijversteam acht ongelooflijke afleveringen geschreven. Behoorlijk vergaande dingen. Ik kan niet geloven hoe duister het wordt... het moet wel een harde R-rating zijn."

Perfecte thuishaven


In een serie, en zeker een van HBO, hebben makers vaak veel meer vrijheid over volwassen onderwerpen zoals seks en geweld te exploreren. HBO Max als thuishaven is dan ook zeker niet verkeerd voor een serie als The Penguin.Regisseur Matt Reeeves zei onlangs nog het volgende over de serie: "Colin was fantastisch als The Penguin in The Batman, dus het is geweldig om het innerlijke leven van dat personage uit te diepen op HBO Max."

Batman ook van de partij?


Er is nog maar weinig bekend over de exacte verhaallijn van The Penguin. Wel gaan er geruchten dat andere bekende DC-personages én Batman zelf hun opwachting zullen maken in de serie.

The Penguin zal ergens komend najaar te streamen zijn via HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijgt de omstreden gameverfilming 'Halo' een derde seizoen?
Series / Nieuws

Krijgt de omstreden gameverfilming 'Halo' een derde seizoen?

De kritieken waren een stuk beter dan bij het eerste seizoen, maar niet iedereen was overtuigd door seizoen 2.

Het eerste seizoen van Halo werd door lang niet iedereen goed ontvangen, maar gelukkig waren de kritieken al een stuk beter bij seizoen 2. Maar is dat, gecombineerd met de kijkcijfers, genoeg voor een derde seizoen?

Het tweede seizoen van Halo zit vol met enorme scènes die zo uit de games te lijken zijn geplukt en brengt ons ook naar de plaats waar veel fans op hebben zitten wachten (de titulaire Halo-ring), maar is er genoeg stof voor meer afleveringen?

Een hit?


Als we naar de kijkcijfers kijken van de eerste paar afleveringen, heeft Halo aardig gescoord voor Paramount+/SkyShowtime.

Zo bleef Halo S2 met 354 miljoen minuten gekeken in de eerste vier dagen achter grote titels als Netflix-serie Griselda (735 miljoen) en Amazon-serie Mr. and Mrs. Smith (765 miljoen), maar scoorde het beter dan bijvoorbeeld Reacher seizoen 2 (314 miljoen), The Crown (238 miljoen) en Percy Jackson and the Olympians (227 miljoen).

Tweestrijd bij fans


Daarnaast was er veel aandacht voor de serie op verschillende social mediaplatformen: er werd door sommige mensen lof gegeven aan de nieuwe richting van de serie, maar voor de zuurdere kijker kan de serie zich nog steeds niet meten met de games.Critici waren overigens een stuk aardiger voor seizoen 2. Waar seizoen 1 nog 70% scoorde op Rotten Tomatoes, steeg dit bij seizoen 2 naar 89%.

Genoeg voor seizoen 3?


Als je al deze cijfers optelt bij het feit dat het einde van seizoen 2 de deur wagenwijd openlaat voor een nieuwe reeks afleveringen, die waarschijnlijk qua verhaal nog het dichtst bij de Halo-games zullen komen, zou Paramount+ haast dom zijn om geen groen licht te geven voor meer Halo.

Halo seizoenen 1 en 2 zijn nú te streamen via SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Uitstekend nieuws voor 'Grey's Anatomy' fans
Series / Nieuws

Uitstekend nieuws voor 'Grey's Anatomy' fans

Dit bericht over het langlopende ziekenhuisdrama zal fans als muziek in de oren klinken.

In Nederland kunnen we vanaf 16 april aanstaande weer genieten van de verwikkelingen in Grey Sloan Memorial. Dan keert Grey's Anatomy namelijk terug met het twintigste seizoen. Dit is echter niet het enige positieve bericht.

De Amerikaanse zender ABC heeft namelijk aangekondigd dat het 21e seizoen erdoor is. Dit berichtte Variety waardoor tegelijkertijd de status van langstlopende prime time-serie voor de zender behouden blijft.

Levendig


De bedenker Shonda Rhimes was in haar nopjes. Rhimes: "De liefde van de fans heeft 'Grey's Anatomy' naar een historisch 21e seizoen gekatapulteerd".

"De manier waarop Meg [Marinis, de showrunner] verhalen vertelt houdt de serie levendig en je kunt als kijker niet anders dan geboeid zijn," aldus Rhimes.

Terugkeer


In Nederland weten we over seizoen 20 al dat oude bekenden terug zullen keren, zoals Arizona Robbins (Jessica Capshaw) en Nico Kim (Alex Landi). Dit is ongetwijfeld tot vreugde van de vele fans van deze personages. In een serie die zo lang loopt blijft de kans realistisch dat je vroeg of laat fan-favorieten terug ziet keren met de bijbehorende smeuiige verwikkelingen.

Bekijk op instagram


Seizoen 20 van Grey's Anatomy gaat in Nederland op 16 april van start op Net5 om 20:30 uur. Je kunt seizoen 1 tot en met 19 van de serie streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het mysterieuze hotel in 'A Gentleman in Moscow': wat is de verborgen betekenis van deze locatie eigenlijk?
Series / Featured

Het mysterieuze hotel in 'A Gentleman in Moscow': wat is de verborgen betekenis van deze locatie eigenlijk?

Hotel Metropol bestaat echt en heeft een unieke rol in het verhaal.

Amor Towles schreef zijn boek destijds toen hij zelf in Hotel Metropol in Moskou verbleef. Het vijfsterrenhotel heeft een unieke betekenis in zijn boek.

Hotel Metropol, waar Ewan McGregors graaf Alexander levenslang huisarrest heeft, is namelijk vóór de Russische Revolutie gebouwd en staat zowel in het boek als in de serie symbool voor een tijd die voorgoed voorbij is. Het grand hotel en de geschienis ervan bieden hiermee een diepere context voor het verhaal van de verzonnen graaf.

Decadentie


Je vindt het luxe hotel dichtbij het Kremlin in Moskou: de beoordeling op Tripadvisor is uitstekend. Het hotel werd in 1905 gebouwd en heeft tot op de dag van vandaag zijn art deco-kenmerken behouden. De zakenman Sava Mamontov nam destijds het initiatief voor de bouw. Hij wilde kunst in de openbaarheid brengen en besteedde de opdracht uit aan diverse architecten.

De Russische Revolutie speelde zich vrij kort daarna af, in de periode 1917 - 1922. Hotel Metropol werd dus gebouwd in de laatste dagen van tsaristisch Rusland. De Bolsjewieken vormden de politieke groepering die op een bloedige manier afrekende met wat zij zagen als decadentie van het Keizerrijk Rusland. Op die manier bekeken is een luxe hotel zo ongeveer hét symbool van alles wat zij verfoeiden.

Uit de tijd


A Gentleman in Moscow gaat van start in het Rusland van 1921: het nieuwe regime heeft de macht gegrepen en de aristocratische Alexander wordt gezien als vijand van het volk. Zijn levenslange huisarrest in Hotel Metropol laat een connectie zien tussen een man die in zijn eigen land als 'uit de tijd' wordt beschouwd, net zoals dit geldt voor zijn nieuwe woonadres.

Bekijk op instagram


Een subtiel detail is daarnaast Alexanders interne verhuizing. Tijdens zijn proces zit hij nog in een luxe suite, zoals het een adellijk iemand betaamt. Na het proces moet hij echter verhuizen naar een sobere zolderkamer. In de serie was dit de kamer van de vroegere dienstbodes.

Voor vreemdelingen


Het grappige is dat dit laatste iets is dat de schrijver Towles heeft verzonnen. Hotel Metropol heeft zo'n 351 kamers, waarvan sommigen meer recent zijn. Kale zolderkamers zul je er echter niet treffen, aangezien de luxe stijl zowel na de Revolutie als tijdens de Sovjet Unie behouden is gebleven.Hotel Metropol had in die periode de status van hotel "voor vreemdelingen", wat in de praktijk betekende dat zakenmensen en VIPs daar logeerden. De locatie van de serie illustreert hiermee op een unieke manier een deel van de Russische geschiedenis. A Gentleman in Moscow is in Nederland vanaf 18 april te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De cast van 'Ripley': indrukwekkende namen in de veelbelovende nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

De cast van 'Ripley': indrukwekkende namen in de veelbelovende nieuwe Netflix-serie

De Ripley-cast bestaat uit de beste acteurs en actrices. Dit waar je ze wellicht van kan kennen.

Het is bijna zo ver: de nieuwe Netflix-serie Ripley komt op 4 april uit. De trailers beloven veel, en de hype is groot. De nieuwe Netflix-serie Ripley komt bijna uit. De psychologische thriller is gebaseerd op het boek van Patricia Highsmith uit 1955: The Talented Mr. Ripley. Niet alleen het verhaal is al bekend bij velen, maar de cast ook. Dit is waar je de getalenteerde acteurs en actrices van kent.

De Netflix-serie speelt zich af in de jaren 60 en volgt het verhaal van beroepscrimineel Tom Ripley. Hij is ingehuurd door een rijke man om zijn verwende zoon Dickie Greenleaf uit Italië terug te halen. De opdracht klinkt simpel, maar wordt al snel enorm duister als Tom geobsedeerd raakt door Dickie.

Andrew Scott als Tom Ripley


Tom Ripley wordt gespeeld door Andrew Scott. De Ierse acteur brak door als Moriarty in Sherlock. Later schitterde hij in de rol van The Priest in seizoen 2 van Fleabag. Vorig jaar werd hij genomineerd voor een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de romantische drama All of Us Strangers.

Ripley is niet de eerste keer dat hij in een periodedrama speelt. Eerder speelde hij namelijk ook al John "Cowboy" Hall in de iconische Band of Brothers. In 2019 voegde hij een ander oorlogsproject toe aan zijn filmografie: 1917. Scott speelde Lieutenant Leslie.

De cast


De knappe en rijke Dickie Greenleaf wordt gespeeld door Johnny Flynn, vooral bekend van zijn rol als jonge Einstein in seizoen 1 van Genius. Eerder was hij ook al te zien in Emma en Stardust.De grootste vijand van Tom is Marjorie "Marge" Sherwood. Marge is in een knipperlichtrelatie met Dickie en hopeloos verliefd op hem. Ze wordt gespeeld door Dakota Fanning, die bekend is geworden met haar rol als Lucy in I Am Sam in 2001 toen ze slechts zeven jaar oud was. Ze werd voor deze rol genomineerd voor een SAG Award, waarmee ze op dat moment de jongste actrice werd die voor deze prijs genomineerd was.

Ripley


Bekijk het acteerwerk van deze sterrencast vanaf 4 april op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Haatkijkers opgelet! Op deze datum keert deze totaal afgeslachte HBO-serie terug
Series / Nieuws

Haatkijkers opgelet! Op deze datum keert deze totaal afgeslachte HBO-serie terug

Het vorige seizoen werd afgekraakt door pers en kijkers maar scoorde desondanks hoge kijkcijfers.

HBO's animatieserie Velma is een productie waarbij je in eerste instantie niet zo goed weet wat je ervan moet denken. HBO gaf redelijk snel te kennen een tweede seizoen te willen ondanks de dramatisch lage waardering.

De losjes aan Scooby Doo gerelateerde animatieserie krijgt een dieptrieste 7% op Rotten Tomatoes en de 1,6 op Imdb maakt de treurnis compleet. De kijkcijfers waren echter prima. Op 25 april mag de serie in de herkansing, dan start namelijk het tweede seizoen.

Vuurdoop


Velma behoort volgens ComicBook tot een van HBO's meest bekeken animatieseries, naast het feit dat de première veel aandacht kreeg online.

Seizoen 2 kun je zien als de vuurproef voor het geesteskind van Mindy Kaling (The Office). Nu zal immers definitief blijken of de kijkcijfers van seizoen 1 een eenmalige stormloop van zogeheten haatkijkers betrof, of dat er daadwerkelijk een groep fans bestaat.

Weinig connectie


Veelgehoorde kritiek was dat er te weinig connectie was met de originele Scooby Doo, Scooby Doo maakte niet eens zijn opwachting. Ook wordt het veranderen van Velma in een Indiaas-Amerikaanse vrouw gezien als inspelen op politieke correctheid.Het is in elk geval interessant om te zien of de makers ook iets gedaan hebben met de kritiek van zowel de kijkers als de pers.

Waar en wanneer te zien?


Voor degenen die nieuwsgierig zijn geworden of gewoon willen haatkijken: seizoen 2 van Velma is vanaf 25 april te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Indrukwekkende nieuwe LEGO-set van R2-D2 met 1.000+ steentjes is nagenoeg onmisbaar
Series / Specials

Indrukwekkende nieuwe LEGO-set van R2-D2 met 1.000+ steentjes is nagenoeg onmisbaar

LEGO lanceert nieuwe, toegankelijke versie van R2-D2, inclusief minifig voor 25-jarig jubileum, voor 100 euro.

In 1999 verscheen de eerste LEGO-set gebaseerd op de geliefde Star Wars-films, een X-Wing. Er verschenen daarna vele andere versies van de LEGO X-Wing. Van de bekende Star Wars-robot R2-D2 zijn ook al verschillende sets verschenen, waaronder een recente versie die iedere fan waarschijnlijk zou willen hebben.

Set '75379 R2-D2' verscheen begin maart in het schap en als je de doos opent ga je uiteraard aan de slag met het bouwen van de bekende wit-blauwe droid, bestaande uit 1.050 stenen.

Uitstekende versie


Door de jaren heen verschenen er meer R2-D2 LEGO-pakketten. Zo is nog altijd de de set '75308 R2-D2' beschikbaar. Deze set is duidelijk groter met in totaal 1.800 stenen, maar is gelijk ruim twee keer zo duur.

Uiteraard is de nieuwe R2-D2 LEGO-versie kleiner en zijn er minder details te zien. Toch is deze versie toegankelijker voor de fan met een kleinere portemonnee. De adviesprijs is 100 euro en dan krijg je er ook nog een R2-D2 en Darth Malak minifiguur bij ter ere van het 25-jarig jubileum.

24 centimeter


LEGO geeft het pakket een bouwleeftijd van 10+ mee, maar waarschijnlijk zijn er heel wat oudere fans die de 24 cm hoge R2-D2 wel in hun kast willen hebben staan.Wil je R2-D2 in actie zien? Nog altijd zie je alle Star Wars-films en series op Disney+. Ben je op zoek naar een gave nieuwe Batman/LEGO-set, dan is deze gave 18+ LEGO-set met 4.200 stukjes misschien iets voor jou.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en/of films.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op Netflix stream je nog altijd deze briljante en mysterieuze serie met 97% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Op Netflix stream je nog altijd deze briljante en mysterieuze serie met 97% op Rotten Tomatoes

'Russian Doll' is een komedie-/dramaserie met Natasha Lyonne in de hoofdrol.

Met een score van 97% op Rotten Tomatoes is de komedie-/dramaserie Russian Doll zeker de moeite om te kijken. De serie is bedacht door Natasha Lyonne, Leslye Headland en Amy Poehler. Lyonne speelt daarnaast de hoofdrol in de serie. Ook Greta Lee, Yul Vazquez, Elizabeth Ashley en Chloë Sevigny spelen mee in de serie.

Russian Doll bestaat uit 15 afleveringen, verdeeld in twee seizoenen. Het eerste seizoen, dat uitkwam in 2019, ontving vier Emmy-nominaties, waaronder die voor Beste komedieserie en Beste Actrice in een komedieserie voor Lyonne. Het tweede seizoen kwam uit in 2022.

Verhaal


In Russian Doll volgen we Nadia Vulvokov (Lyonne), een game-ontwikkelaar die herhaaldelijk sterft en dezelfde nacht opnieuw beleeft in een voortdurende tijdlus. De dag die ze elke keer herbeleeft in het eerste seizoen is de dag van haar 36e verjaardag op haar verjaardagsfeestje in New York. Terwijl ze probeert te vinden wat er met haar gebeurt, ontmoet ze Alan Zaveri (Charlie Barnett), die hetzelfde meemaakt bij een ander evenement.

In seizoen 2 is Nadia 10 dagen verwijderd van haar 40e verjaardag wanneer de metrolijn 6 haar terugstuurt in de tijd naar 1982. Ze ontdekt al snel dat ze gevangen zit in het lichaam van haar moeder, Lenora, die op dat moment zwanger van haar is. Nadia besluit de gouden Krugerrands na te jagen die haar moeder datzelfde jaar verloor, om zo de loop van de geschiedenis van haar familie te veranderen.

Positieve reacties


Russian Doll kreeg bij zijn release heel wat positieve reacties. Zo heeft de serie een score van 97% op Rotten Tomatoes. Het oordeel van de critici op de website luidt: "Russian Doll zit misschien vast in een tijdlus, maar deze eindeloos inventieve serie herhaalt zichzelf nooit, terwijl ze op een wip van verschuivende tonen balanceert - van dodelijk grappig tot treurig melancholisch - wat in evenwicht wordt gehouden met opwindende moed door een verbazingwekkende Natasha Lyonne."De serie is ook gemakkelijk te bingen, want de afleveringen duren allemaal zo'n halfuur. En na het kijken van Russian Doll zal je waarschijnlijk het liedje Gotta Get Up van Harry Nilsson in je hoofd hebben, want dit is het liedje dat werd gebruikt als het reset-nummer telkens wanneer Nadia sterft en weer tot leven komt in het eerste seizoen van de serie.

Kijken?


Voorlopig blijft Russian Doll op twee seizoenen, maar de makers van de serie hebben al laten weten dat ze al heel wat ideeën hebben voor een derde seizoen. Het is nog afwachten of er ook echt een derde seizoen komt, maar intussen kan je beide seizoenen van Russian Doll bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De vriendin van Will Smith in 'The Fresh Prince of Bel-Air': hoe ziet ze er nu uit en acteert ze nog?
Series / Specials

De vriendin van Will Smith in 'The Fresh Prince of Bel-Air': hoe ziet ze er nu uit en acteert ze nog?

Nia Long speelde in 1994 en 1995 Lisa Wilkes, de vriendin van Will Smith, in 'The Fresh Prince of Bel-Air', maar wat doet ze nu?

The Fresh Prince of Bel-Air is nog steeds een heel populaire serie. Er werd zelfs een nieuwe versie gemaakt, getiteld Bel-Air. In de originele serie uit de jaren 90 speelde Nia Long de rol van Lisa Wilkes, de vriendin van Will Smith, een rol die haar heel bekend maakte. Maar acteert Long eigenlijk nog?

Voordat Long bekend werd als Lisa Wilkes, speelde ze al in een aantal projecten. Zo was haar vroegste rol in de Disney-televisiefilm The B.R.A.T. Patrol naast Sean Astin, Tim Thomerson en Brian Keith. Haar eerste opmerkelijke rol op televisie was een contract van drie jaar als Kathryn "Kat" Speakes in de soapserie Guiding Light. Long vertolkte Kat van 1991 tot 1994.

Boyz n the Hood


Haar eerste grote rol in een film was in Boyz n the Hood uit 1991, waarin ze de rol van Brandi speelde. Long was heel enthousiast over de film, wat haar eerste echte filmrol was. Het hielp ook haar zelfvertrouwen als actrice op te bouwen. "Het heeft me voorgesteld aan de wereld op een manier dat het oké was voor mij om te zijn wie ik ben en toch succes te vinden," voegde ze eraan toe. "Ik hoefde me aan niets aan te passen."

Daarna speelde Long in heel wat andere films zoals Friday uit 1995 en de films Love Jones en Soul Food uit 1997. Ze was ook te zien in films als The Best Man (1999) en het vervolg The Best Man Holiday (2013) en ook in Big Momma's House (2000) en het vervolg Big Momma's House 2 (2006).

Lisa Wilkes


Maar haar bekendste rol blijft die van de vriendin en verloofde van Will Smith, Beulah "Lisa" Wilkes, in The Fresh Prince of Bel-Air. Ze speelde deze rol in het vijfde seizoen van de serie, van 1994 tot 1995. Jada Pinkett Smith zou oorspronkelijk Lisa spelen, maar was te klein voor de rol, waardoor Long de rol op zich nam.Dit was niet de eerste keer dat ze te zien was in The Fresh Prince of Bel-Air. Zo was ze eerder in de serie, in seizoen 2 aflevering 8, al even te zien, maar dan in een andere rol. Toen speelde ze Claudia, een love interest en prom date van Smith.

Andere series


Na haar rol in The Fresh Princes of Bel-Air, is Long blijven acteren in zowel films als series. In 2000 deed Long auditie voor de rol van Alex Munday in Charlie's Angels, maar kreeg de rol niet omdat ze te gesofisticeerd en te oud leek naast Drew Barrymore. De rol werd uiteindelijk gegeven aan Lucy Liu.

Bekijk op instagram


Maar dat stopte haar niet en ze speelde daarna in heel wat series. In 2003 voegde Long zich bij de cast van de dramaserie Third Watch, waar ze NYPD-officier Sasha Monroe speelde tot aan het einde van de serie in 2005. Daarna verscheen ze in andere series zoals Boston Legal waarin ze een gastrol had in het derde seizoen en speelde ze samen met Michael Vartan en Dylan McDermott in Big Shots van 2007 tot 2008.

Verdere carrière


Nu is Long nog steeds aan het acteren in zowel films als series. Zo had ze een terugkerende rol als Giuliana, een eigenaar van een club in Las Vegas, in de serie Empire en was ze te zien in seizoen 9 en 10 van NCIS: Los Angeles. De voorlopig laatste keer dat Long speelde in een serie was in The Best Man: The Final Chapters uit 2022, waarin ze haar rol hernam van de films The Best Man en The Best Man Holiday.

Bekijk op instagram


Ook in films speelt ze nog steeds mee. Zo was ze te zien in heel wat Netflix-films zoals de psychologische thrillerfilm Fatal Affair, Look Both Ways en You People. Daarnaast speelde ze ook een rol in de film Life in a Year, die geproduceerd is door Smith en zijn vrouw en waarin hun zoon Jaden Smith in meespeelt. De voorlopig laatste film waarin Long speelde is Missing uit 2023, wat het vervolg is van Searching.

Michael


Long acteert nu dus nog steeds en zal binnenkort opnieuw te zien zijn op het grote scherm. Want ze zal meespelen in de nieuwe film Michael, de biografische film over Michael Jackson, als Michael's moeder Katherine Jackson. De film staat gepland voor 2025.Wil je Long zien als Lisa in The Fresh Prince of Bel-Air? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Topacteur verovert met 'The Beautiful Game' de Netflix Top 10: 89 procent op de Tomatometer
Series / Netflix Kijktip

Topacteur verovert met 'The Beautiful Game' de Netflix Top 10: 89 procent op de Tomatometer

Het drama The Beautiful Game met Bill Nighy is er zeker eentje om te zien.

Voetbalfans opgelet: Sinds enkele dagen staat de film The Beautiful Game in de Netflix Top 10. De film staat op dit moment op de vijfde plaats en lijkt zijn weg naar boven te vinden. En dat is niet raar, aangezien topacteur Bill Nighy (Love Actually, Underworld) een belangrijke rol speelt. Altijd genieten.

The Beautiful Game is een Brits sportdrama en komt van regisseur Thea Sharrock. De film verscheen afgelopen week op Netflix en focust op een groep Britse daklozen die meedoen aan de 'Homeless World Cup'.

88 procent


Na 27 recensies staat het drama op een ijzersterke 89 procent op de Tomatometer van Rotten Tomatoes. Zo schrijft Lindsey Bahr van Associated Press: "Is deze film een beetje 'glossy' en opgeschoond met vrolijke muziek? Zeker. Maar de film onderzoekt op doordachte wijze thema's als verlossing, onzichtbaarheid, trots en sportiviteit, zonder prekerig of neerbuigend te zijn."

En zo zijn er meer positieve reacties. Het publiek lijkt zich prima in de goede score te kunnen vinden, al scoort de film wel iets lager op de IMDb met een 6,3 na bijna tweeduizend stemmen.

Nu op Netflix


Naast Nighy zie je ook rollen van namen als Micheal Ward, Valeria Golino, Susan Wokoma en Callum Scott Howells. Geef jij The Beautiful Game een kans? Kijk de film dan hier op Netflix.De synopsis volgens Netflix: Een Engels voetbalteam vertrekt naar Rome voor het WK voor daklozen. Hun getalenteerde nieuwe speler moet zijn verleden loslaten en leren om deel uit te maken van een team.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Wars: The Acolyte': Na de trailer nu de eerste foto's online gedropt
Series / Foto's

'Star Wars: The Acolyte': Na de trailer nu de eerste foto's online gedropt

De langverwachte mystery-thriller speelt zich af in de bloeitijd van de Republiek.

Star Wars: The Acolyte is een spin-off waar menig fan reikhalzend naar uitkijkt. Nadat onlangs de eerste trailer online werd gezet zien we nu de eerste foto's met hoofdrolspeelster Dafne Keen (His Dark Materials).

Keen speelt de Jedi padawan Jecki Lon in een verhaal dat zich ongeveer 100 jaar voor Star Wars: The Phantom Menace afspeelt. Entertainment Weekly publiceerde de eerste foto's.

Fascinerend


Jecki Lon is half-mens en half-Theelin. De jonge padawan vecht met een groen lichtzwaard en valt onder Jedi meester Sol, gespeeld door Lee Jung-jae (Squid Game).

De actrice was enthousiast over showrunner Leslye Headland. Keen: "We hadden de nodige gesprekken over Jecki. Het voelt echt alsof deze 'Star Wars'-serie door een fan geschreven is. Ik vind de manier waarop ze dit mystery-verhaal heeft geschreven fascinerend".

Plot


Jedi meester Sol moet een aantal mysterieuze moorden op Jedi oplossen. Hierbij loopt hij zijn ex-padawan Mae (Amandla Stenberg) weer tegen het lijf. Inmiddels is Mae uitgegroeid tot een geducht strijder: het tweetal moet zien te achterhalen door wie deze misdrijven zijn gepleegd en vooral waarom.De eerste twee afleveringen van Star Wars: The Acolyte zijn vanaf 4 juni te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe setfoto 'Daredevil: Born Again' toont terugkeer van deze publiekslieveling
Series / Nieuws

Nieuwe setfoto 'Daredevil: Born Again' toont terugkeer van deze publiekslieveling

Hordes fans kunnen hun geluk niet op bij de terugkeer van hun geliefde Frank Castle.

Eén van de publiekslievelingen uit de Marvel-tijd op Netflix heeft zich op setfoto's van het aankomende Daredevil: Born Again laten zien, wat de terugkeer van acteur Jon Bernthal als The Punisher bevestigt.

Toen Marvel nog in eigen handen was en Disney nog ver buiten beeld bleef, werd met Netflix de samenwerking aangegaan voor een aantal producties waaronder The Punisher. Goed nieuws voor fans uit die tijd dus, want hij is terug.

Terugkeer en volledige inzet


Onlangs zijn er diverse beelden van achter de schermen van Daredevil: Born Again naar buiten gekomen. De serie heeft omtrent het personage van Bernthal achter de schermen een grote verandering ondergaan. Bernthal onthulde dat hij niet bepaald te spreken was over wat ze met Daredevil van plan waren voor de volledige herschrijving.

Het is nu gelukkig weer koek en ei. Bernthal vertelde: "Ik denk dat er een beetje Frank Castle in iedereen zit. Ik weet ook dat het essentieel is dat als we het doen, we het goed doen en met integriteit voor het bronmateriaal en voor wat Frank echt is. Ik zal mijn uiterste best doen om ervoor te zorgen dat, als en wanneer we het doen, we het goed doen."

Gedonder in New York


Specifieke details over Daredevil: Born Again blijven voorlopig geheim, maar er gaan nu sterke geruchten dat de serie inspiratie zal putten uit het verhaal over Mayor Fisk. Hierin valt de stad New York voor The Kingpin die de nieuw gekozen burgemeester wordt.


Bekijk op instagramHet verhaal zal Matt Murdock (Charlie Cox) volgen die voor Fisk werkt, waarbij de Kingpin zijn talent voor valse filantropie gebruikt om een oorlog tegen gemaskerde vigilantes te voeren. Hou SerieTotaal in de gaten voor alle updates over Daredevil: Born Again.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.