search
Haatkijkers opgelet! Op deze datum keert deze totaal afgeslachte HBO-serie terug
Series / Nieuws

Haatkijkers opgelet! Op deze datum keert deze totaal afgeslachte HBO-serie terug

Het vorige seizoen werd afgekraakt door pers en kijkers maar scoorde desondanks hoge kijkcijfers.

HBO's animatieserie Velma is een productie waarbij je in eerste instantie niet zo goed weet wat je ervan moet denken. HBO gaf redelijk snel te kennen een tweede seizoen te willen ondanks de dramatisch lage waardering.

De losjes aan Scooby Doo gerelateerde animatieserie krijgt een dieptrieste 7% op Rotten Tomatoes en de 1,6 op Imdb maakt de treurnis compleet. De kijkcijfers waren echter prima. Op 25 april mag de serie in de herkansing, dan start namelijk het tweede seizoen.

Vuurdoop


Velma behoort volgens ComicBook tot een van HBO's meest bekeken animatieseries, naast het feit dat de première veel aandacht kreeg online.

Seizoen 2 kun je zien als de vuurproef voor het geesteskind van Mindy Kaling (The Office). Nu zal immers definitief blijken of de kijkcijfers van seizoen 1 een eenmalige stormloop van zogeheten haatkijkers betrof, of dat er daadwerkelijk een groep fans bestaat.

Weinig connectie


Veelgehoorde kritiek was dat er te weinig connectie was met de originele Scooby Doo, Scooby Doo maakte niet eens zijn opwachting. Ook wordt het veranderen van Velma in een Indiaas-Amerikaanse vrouw gezien als inspelen op politieke correctheid.Het is in elk geval interessant om te zien of de makers ook iets gedaan hebben met de kritiek van zowel de kijkers als de pers.

Waar en wanneer te zien?


Voor degenen die nieuwsgierig zijn geworden of gewoon willen haatkijken: seizoen 2 van Velma is vanaf 25 april te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Velma gezien en is deze animatieserie echt zo matig?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen