search
De cast van 'Ripley': indrukwekkende namen in de veelbelovende nieuwe Netflix-serie
Series / Nieuws

De cast van 'Ripley': indrukwekkende namen in de veelbelovende nieuwe Netflix-serie

De Ripley-cast bestaat uit de beste acteurs en actrices. Dit waar je ze wellicht van kan kennen.

Het is bijna zo ver: de nieuwe Netflix-serie Ripley komt op 4 april uit. De trailers beloven veel, en de hype is groot. De nieuwe Netflix-serie Ripley komt bijna uit. De psychologische thriller is gebaseerd op het boek van Patricia Highsmith uit 1955: The Talented Mr. Ripley. Niet alleen het verhaal is al bekend bij velen, maar de cast ook. Dit is waar je de getalenteerde acteurs en actrices van kent.

De Netflix-serie speelt zich af in de jaren 60 en volgt het verhaal van beroepscrimineel Tom Ripley. Hij is ingehuurd door een rijke man om zijn verwende zoon Dickie Greenleaf uit Italië terug te halen. De opdracht klinkt simpel, maar wordt al snel enorm duister als Tom geobsedeerd raakt door Dickie.

Andrew Scott als Tom Ripley


Tom Ripley wordt gespeeld door Andrew Scott. De Ierse acteur brak door als Moriarty in Sherlock. Later schitterde hij in de rol van The Priest in seizoen 2 van Fleabag. Vorig jaar werd hij genomineerd voor een Golden Globe voor zijn hoofdrol in de romantische drama All of Us Strangers.

Ripley is niet de eerste keer dat hij in een periodedrama speelt. Eerder speelde hij namelijk ook al John "Cowboy" Hall in de iconische Band of Brothers. In 2019 voegde hij een ander oorlogsproject toe aan zijn filmografie: 1917. Scott speelde Lieutenant Leslie.

De cast


De knappe en rijke Dickie Greenleaf wordt gespeeld door Johnny Flynn, vooral bekend van zijn rol als jonge Einstein in seizoen 1 van Genius. Eerder was hij ook al te zien in Emma en Stardust.De grootste vijand van Tom is Marjorie "Marge" Sherwood. Marge is in een knipperlichtrelatie met Dickie en hopeloos verliefd op hem. Ze wordt gespeeld door Dakota Fanning, die bekend is geworden met haar rol als Lucy in I Am Sam in 2001 toen ze slechts zeven jaar oud was. Ze werd voor deze rol genomineerd voor een SAG Award, waarmee ze op dat moment de jongste actrice werd die voor deze prijs genomineerd was.

Ripley


Bekijk het acteerwerk van deze sterrencast vanaf 4 april op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Andrew Scott ken je mogelijk uit de nodige films en series. Vind je het een goede acteur?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen