search
'Game of Thrones'-actrice houdt permanent trauma over aan de HBO-fantasyserie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice houdt permanent trauma over aan de HBO-fantasyserie

Ook tijdens de opnames ging het er niet altijd zachtzinnig aan toe.

Als je het actrice Hannah Waddingham vraagt is het Game of Thrones geweest dat doorslaggevend was in de transformatie van haar carrière. Echter denkt ze niet altijd met heel veel plezier terug aan HBO's hitserie.

In Game of Thrones speelde Waddingham de religieuze fanatiekeling Septa Unella en was ze te zien in een martelscène waarin Cersei Lannister, gespeeld door Lena Headey, wijn over haar gezicht goot.

Authentieke waterboarding


Tijdens The Late Show with Stephen Colbert vertelde Waddingham dat de scène maar liefst tien uur duurde en dat het voelde alsof ze daadwerkelijk werd gewaterboard om het zo authentiek mogelijk te maken.

Ze ervaarde het opnemen van de scène als afschuwelijk en heeft vijf jaar na het einde van de serie nog steeds chronische claustrofobie als gevolg van deze ervaring. Na afloop van het filmen heeft ze direct haar ongemak en de blijvende gevolgen van de scene besproken met showrunners David Benioff en D.B. Weiss.

Geen lichte kost op HBO


Aanvankelijk was het de bedoeling dat in de scène Unella verkracht zou worden door Gregor 'The Mountain' Clegane (Hafþór Júlíus Björnsson), maar hier is vanaf gezien wegens de vele klachten over de verkrachting van Sansa Stark (Sophie Turner).



Kijk nog eens alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als je de naam van dit Game of Thrones-personage hoort, wat denk je dan:

  • Ja, ik weet nog wel wie Septa Unella is

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Septa Unella, wie?

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen