search

Ons nieuws van donderdag 4 april 2024

'Sugar': film noir wordt film raar
Recensie

'Sugar': film noir wordt film raar

Wat begint als een aardig detectivemysterie mondt uit in een uiterst ongelukkige mix van genres.

Regie: Fernando Meirelles, Adam Arkin | Cast: Colin Farrell (John Sugar), Kirby (Ruby), Amy Ryan (Melanie), Dennis Boutsikaris (Bernie Siegel), Nate Corddry (David Siegel), Alex Hernandez (Kenny), James Cromwell (Jonathan Siegel), Sydney Chandler (Olivia Siegel), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 33-50 minuten | Jaar: 2024

Als film- of serierecensent is het een ware doodzonde om plotwendingen te verklappen. Er bestaan veel theorieën en nog meer ideeën over hoe lang een recensent zich moet onthouden van het geven van spoilers. Mag je drieëndertig jaar na dato nog steeds niet verklappen wie Laura Palmer heeft vermoord? Moet je na al die jaren de onthulling uit The Sixth Sense nog altijd voor je houden? Bij recentere titels is het makkelijker: gewoon niet doen. Maar dat maakt de verleiding niet minder groot.

Wees gerust: deze recensie van de achtdelige Apple TV+-serie Sugar zal het plezier van de potentiële lezer niet vergallen door te veel van het plot vrij te geven. Maar wat doe je als recensent wanneer een essentiële plotwending je complete kijkplezier verpest en dat invloed heeft op je eindoordeel? Want wat er op driekwart van deze serie gebeurt, is zo volstrekt ridicuul dat het kleine beetje krediet dat nog over was volledig wordt verspeeld.

Want de serie begint nog alleraardigst met pogingen om een hommage aan de film noir te brengen door de zoektocht van detective John Sugar naar een vermiste twintiger te doorsnijden met fragmenten uit het genre, afkomstig uit klassiekers als The Maltese Falcon en Sunset Boulevard. Het pallet wordt breder wanneer ook werken als Vertigo en jarenzeventigklassieker Chinatown de revue passeren. Het inzetten van de klassieke (doch een tikkeltje afgezaagde) filmfragmenten illustreren het leven en de handelingen van de hoofdpersoon en geven de serie een bijzondere dynamiek.

Sugars beroep is natuurlijk een klassiek film noir-element, wat tevens geldt voor het gebruik van een voice-over en de aanwezigheid van personages met dubbele agenda's. Alleen de lange schaduwen, dichtgetrokken luxaflex en dampende sigaretten ontbreken. Het laat zien dat ook anno 2024 deze ingrediënten nog uitstekend werken als er enigszins sprake is van plotmatige ordening.

Sugars nieuwste klus brengt hem naar Hollywood, waar hij al van kinds af aan verzot op is. De opdracht om de verdwenen kleindochter van een grote filmregisseur op te sporen grijpt hij dus met beide handen aan. Hij krijgt daarvoor hulp van zangeres Melanie, die hij nog van vroeger kent. De twee zitten al snel verstrikt in de complotten, grillen van verwende filmsterren en andere duistere zaakjes. Dat is ook het moment waarop de vermoeidheid toeslaat: er zijn zo veel subplots en bijfiguren dat Sugars missie er steeds minder toe gaat doen.

Dit gevoel bekruipt helemaal wanneer die al voor de release beruchte plotwending zijn intrede doet. Onverenigbare genres worden met elkaar vermengd als water met olie, waarmee de zoektocht helemaal tot een bijkomstigheid is gedegradeerd. De handen opheffend naar de hemel is het puur gissen naar de redenen voor deze uiterst bizarre stijlbreuk. Aangezien titelrolvertolker Colin Farrell optreedt als een van de producenten is het de vraag hoeveel afleveringen van het script hij had gelezen voordat hij ja zei. Achteraf bekeken waren er wel eerdere hints te bespeuren voor het vreemde verloop, maar dat maakt het geheel niet minder onzinnig.

★★☆☆☆

Sugar is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Crime Scene Berlin: Nightlife Killer': intrigerende dader, simpel politiewerk
Recensie

'Crime Scene Berlin: Nightlife Killer': intrigerende dader, simpel politiewerk

Documentaire over een reeks moorden die Berlijn in zijn greep hield.

Regie: Caroline Schaper, Jan Zabeil | Afleveringen: 3 | Speelduur: 34-37 minuten | Jaar: 2024

In 2012 wordt een levenloze man gevonden in een Berlijnse darkroom. De doodsoorzaak is onduidelijk, totdat in het ziekenhuis een bewusteloze man wordt opgenomen die is gedrogeerd met dezelfde stof als de man in de nachtclub. Als niet lang daarna een volgend slachtoffer wordt gevonden, weet de politie dat er een seriemoordenaar actief is.

Crime Scene Berlin: Nightlife Killer volgt in grote lijnen het politiewerk voor de jacht op de moordenaar, waarbij alle stukjes informatie uiteindelijk naar de dader en zijn motief leiden. Verschillende onderzoekers belichten zeer kort hun bijdragen aan de zaak, zoals een rechercheur en een forensisch patholoog, en tussendoor vertellen nabestaanden hun verhaal. Zo haalt een oma van een van de slachtoffers leuke herinneringen aan haar kleinzoon en vertelt ze hoezeer ze hem mist.

Ook de eigenaar van de nachtclub waar het eerste slachtoffer werd gevonden komt aan het woord. Hij schetst een breder beeld van de gayscene in Berlijn, al lijkt zijn bijdrage vooral een aanklacht tegen de media die destijds darkrooms (onterecht) als gevaarlijk bestempelden. Dit valt wat uit de toon in deze truecrimedocumentaire, maar geeft wel een breder perspectief en duidt de maatschappelijke impact van de moorden.

Qua politiewerk bevat het getoonde onderzoek in Crime Scene Berlin: Nightlife Killer te weinig breinbrekers om echt spannend te worden. Of dat komt doordat de dader geen moeite deed zich te verstoppen of doordat veel onderzoek uit de documentaire is gelaten is onduidelijk. Het zorgt ervoor dat de verdachte zelf eigenlijk het meest interessante onderdeel is. Een monotone stem reconstrueert de verklaringen van de moordenaar op basis van de verslagen die tijdens het verhoor zijn gemaakt. Het motief voor de moorden blijkt net zo willekeurig als de gekozen slachtoffers.

Een verontrustende gedachte, want je wil als kijker toch weten waarom. Wat drijft de seriemoordenaar en nog belangrijker: wie is de volgende? Er is een kleine hint naar een beschadigde jeugd, maar voor een vollediger beeld van de schuldige had dit gegeven had nog veel dieper kunnen worden uitgewerkt. Dat deze documentaire het politiewerk centraal stelt, biedt kennelijk geen ruimte voor een begrijpelijk daderprofiel.

De teksten van de dader worden gecombineerd met bewakingsbeelden, korrelig en kleurloos, en gereconstrueerde beelden in de stad of in een nachtclub vanuit het perspectief van de moordenaar. De beelden van het Berlijnse nachtleven zien er filmisch uit: intens van kleur en vol seksualiteit. Dit contrast maakt het geheel boeiend genoeg om te blijven kijken. Met drie afleveringen van nog geen veertig minuten biedt Crime Scene Berlin: Nightlife Killer een leuk tussendoortje voor de misdaadliefhebber.

★★★☆☆

Crime Scene Berlin: Nightlife Killer is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat je écht moet weten voordat je 'Star Trek: Discovery' seizoen 5 gaat streamen
Series / Specials

Wat je écht moet weten voordat je 'Star Trek: Discovery' seizoen 5 gaat streamen

Wat moet je weten van het vijfde en laatste seizoen van Star Trek: Discovery?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery gaat morgen, op vrijdag 5 april, van start. Daarom beantwoorden we hier vijf vragen die je zou moeten stellen voordat je het nieuwe seizoen gaat kijken!

Is deze serie een sequel, prequel of een reboot?
Kort antwoord: Ja. Lang antwoord: Star Trek: Discovery kan zowel als een sequel en een prequel van eerdere Star Trek-seizoenen worden beschouwd, omdat het verhaal zich door het hele Star Trek-universum en de tijdlijn uitstrekt.

De serie speelt zich ongeveer een decennium voor Star Trek: The Original Series af, maar gaat ook naar de toekomst. Natuurlijk is Star Trek niet onbekend met het reizen door verschillende mogelijke tijdlijnen, maar Discovery gaat hier nog iets verder mee met het zogenaamde mycelial network.

Wat is het mycelial network?
Hoewel in eerdere Star Trek-series schepen reizen door middel van warp, een manier van reizen waarbij het ruimte-tijd veld wordt gekromd, heeft het ruimteschip Discovery een heel nieuwe vorm van voortstuwing, namelijk de spore drive.

De spore drive beweegt zich door het mycelial network heen en is een manier om direct naar een andere locatie te reizen. Op deze manier kan het schip zich dus in enkele seconden in de strijd gooien.

Wie spelen er in Star Trek: Discovery?
De serie heeft een diverse cast, met Sonequa Martin-Green in de hoofdrol als Michael Burnham, een mens met een Vulcan-achtergrond. Doug Jones, bekend van rollen als Abe Sapien in Hellboy en Amphibian Man in The Shape of Water, speelt Saru. Anthony Rapp speelt Paul Stamets, een briljante wetenschapper en pionier op het gebied van ruimtevaarttechnologie.

In seizoen 5 voegt Callum Keith Rennie zich bij de cast als Captain Rayner, terwijl Elias Toufexis en Eve Harlow de rollen van L'ak en Moll op zich nemen, twee ex-koeriers die een verleden hebben met Cleveland Booker, gespeeld door David Ajala.



Wat kunnen we verwachten in het laatste seizoen?
In seizoen 5 van de serie kunnen we een groot avontuur verwachten, waarbij Captain Burnham en de bemanning van het schip een intergalactische schattenjacht, a la Indiana Jones ondernemen naar een eeuwenoude kracht. Terwijl ze nieuwe werelden verkennen en gevaarlijke tegenstanders trotseren, zal het seizoen de serie op een hoogtepunt afsluiten.



Het laatste seizoen?
Dit is het laatste seizoen van Star Trek: Discovery. Fans kunnen verwachten dat het verhaal van Captain Burnham en haar bemanning op een bevredigende manier wordt afgerond, met emotionele hoogtepunten en epische momenten die de reis van de Discovery tot een passend einde brengen.



Star Trek: Discovery seizoen 5 is vanaf morgen beschikbaar om te streamen op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Justice, USA': reality-tv vermomd als gevangenisdocumentaire
Recensie

'Justice, USA': reality-tv vermomd als gevangenisdocumentaire

Observerend, belerend en moraliserend stelt deze documentaire de Amerikaanse gevangeniscultuur aan de kaak.

Regie: Tamara Brown, Common, Marshall Goldberg, e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 49-55 minuten | Jaar: 2024

Justice, USA toont gevangenissen in de buurt van Nashville, met als centraal vraagstuk of dit systeem in zijn huidige moet blijven bestaan. Door beide kanten te belichten – zowel gevangenen als werknemers komen in beeld – neemt de zesdelige documentaire geen actief standpunt in, maar de kritische blik schemert flink door. Helaas laat het verhaal zich vooral leiden door melodramatische elementen, waardoor het geheel goedkoop oogt en zijn eigen punt onderuithaalt.

Het eerste probleem is de lengte. Afzonderlijk vormen de zes afleveringen van bijna een uur geen probleem, maar samen laten ze Justice, USA veel te lang aanvoelen. Hoewel de individuele verhalen van de geïnterviewden genoeg van elkaar verschillen, zit in het overkoepelende verhaal toch te weinig variatie. Ook de poging om juristen in het verhaal te betrekken voelt vooral als een bijzaak. De juristen worden te kort gevolgd en door de grote (en snelle) afwisseling is er nooit echt gelegenheid om ze te leren kennen, waardoor de stukken hol aanvoelen.

De eerste aflevering maakt duidelijk dat Justice, USA negen jaar in productie is geweest, maar daar is in het eindproduct weinig van terug te zien. Het voelt meer als iets waar de makers mee willen pronken dan dat dit daadwerkelijk de inhoud versterkt. Zonder duidelijke indicatoren van tijdsverloop, komt het meer over als een gimmick dan als een daadwerkelijke innovatie

Met zo'n gewichtig onderwerp is het jammer dat Justice, USA naar reality-tv neigt. Dit komt onder meer door de melodramatische manier waarop de tragiek van het gevangenisleven wordt vastgelegd. Dat tranen en woede de voornaamste focus zijn is duidelijk af te zien aan de shotcomposities. Het lijkt alsof elke traan in close-up moet worden vastgelegd om het verhaal gewicht te geven, maar ironisch genoeg werkt dit de serie juist tegen.

Ook irritant is de zogeheten 'Frankensentence': een zin die aan elkaar is gemonteerd zonder enige zekerheid of die echt zo is uitgesproken. Dergelijke zinnen, te herkennen aan verspringende audio, wekken de indruk dat de geïnterviewden woorden in de mond worden gelegd. Zeker voor een documentaire wekt dit geen vertrouwen van een neutrale weergave, ongeacht of de makers in de montage de inhoud van de antwoorden hetzelfde hebben gelaten.

Bij liefhebbers van gevangenisdocumentaires en reality-tv kan Justice, USA zeker aanslaan, maar de serie presenteert in beide genres te weinig innovatie. Er wordt een nieuwe stad in kaart gebracht waar nieuwe mensen gevangenzitten, maar verder is het verhaal al vaker verteld. Het is duidelijk dat het Amerikaanse gevangenissysteem aan alle kanten lekt, maar deze documentaire zal de gaten niet kunnen dichten. Bewustwording is wellicht het hoogst haalbare, maar deze blijft te oppervlakkig om daadwerkelijk een functionele oplossing te presenteren.

★★☆☆☆

Justice, USA is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fan van 'Invincible' en 'The Boys'? Dan is deze grimmige fantasyserie zeker iets voor jou
Series / Featured

Fan van 'Invincible' en 'The Boys'? Dan is deze grimmige fantasyserie zeker iets voor jou

Deze serie is perfect voor iedereen die tegen een goede dosis donkere humor en horror kan.

Invincible is één van de meest populaire superheldenseries van dit moment. Bloed, geweld en vette actiescènes: wat wil je nog meer? Heb je al een hele lijst aan vergelijkbare series gekeken en ben je op zoek naar een nieuwe binge-waardige serie? Zoek dan niet verder en kijk deze tip van SerieTotaal.

Deze serie staat bekend om de donkere humor die gebruikt wordt, de bovennatuurlijke horror en de gotische elementen. We hebben het over Preacher van Sam Catlin, Seth Rogen en Evan Goldberg.

De makers


De drie makers zijn de beste in hun genre. Zo is Catlin bekend als schrijver en uitvoerend producent van Breaking Bad, waarvoor hij genomineerd is voor een Writers Guild of America (WGA) Award. Ook acteur, schrijver, producent en regisseur Rogen weet precies hoe een goede serie of film in elkaar zit.

Rogen begon in 1999 en heeft ondertussen al aan meer dan 60 projecten gewerkt. Ook heeft hij vaak samengewerkt met Goldberg aan, onder andere, Superbad, This Is the End, The Interview en Good Boys.

Preacher


Preacher - goed voor een 7,9 op de IMDb - vertelt het verhaal van de altijd rokende en drinkende predikant, Jesse Custer (Dominic Cooper). Terwijl hij een geloofscrisis doorstaat, krijgt hij een buitengewone kracht.

Samen met zijn ex-vriendin Tulip en nieuwe vampiervriend Cassidy gaat Jesse op zoek naar God, terwijl hij probeert om de controle te krijgen over zijn nieuwe gave.

Cast


Dominic Cooper speelt in de hoofdrol als Jesse Custer. Cooper is vooral bekend van zijn rollen in Captain America: The First Avenger en Agent Carter.



Ruth Negga (vooral bekend van haar rol in Loving) speelt Tulip. Joseph Gilgun is de laatste van het iconische trio. De acteur en producent is vooral bekend van Brassic en Hollyoaks.

Waar te kijken?


Preacher kun je in Nederland kijken op Viaplay.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere en griezelige scifi-serie met 94% op Rotten Tomatoes op Netflix nu hoog in de top 10
Series / Nieuws

Duistere en griezelige scifi-serie met 94% op Rotten Tomatoes op Netflix nu hoog in de top 10

Netflix lijkt met de sciencefictionserie From weer een nieuwe hit te pakken te hebben.

Netflix heeft er weer een nieuwe sciencefictionhit bij. De serie From uit 2022, eerder verschenen op de Amerikaanse streamingdienst MGM+, staat in een razend tempo hoog in de Netflix Top 10, en wel op plaats drie.

Wie nog niet van de serie heeft gehoord: de ontvangst was in 2022 sterk met een mooie 96 procent voor het eerste seizoen, en later 92 procent voor het tweede seizoen. Gemiddeld is dat dus 94 procent voor de serie.

From


De serie laat zien hoe een groep verdwaalde reizigers komt vast te zitten in een mysterieus stadje. Het grote probleem is dat ze het stadje niet kunnen ontvluchten. Er blijken kwade machten aanwezig die de geest van de mensen beïnvloeden, en tot overmaat van ramp worden ze 's nachts opgejaagd.

"From wordt vakkundig neergezet door Harold Perrineau en is een intrigerende reis naar een mysterieuze bestemming," is de korte Critics Consensus over het eerste seizoen op Rotten Tomatoes.

Griezelige sciencefictiontraktatie


Het tweede seizoen krijgt op Rotten Tomatoes ook een prima samenvatting van de recensies: "From's tweede seizoen weet uiterst goed de balans te bewaren tussen het teasen van complexe uitdagingen en oprechte emoties. De serie is een griezelige sciencefictiontraktatie."



In de serie zie je rollen van onder andere Harold Perrineau, Catalina Sandino Moreno, Eion Bailey, David Alpay en Elizabeth Saunders. Je vindt From nu op deze pagina op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'New Girl'-ster reageert op valse en vijandelijke berichten
Series / Nieuws

'New Girl'-ster reageert op valse en vijandelijke berichten

Zooey Deschanelgaat recht tegen de geruchten van nepotisme in die al een hele tijd de ronde gaan.

De grote sterren in Hollywood krijgen altijd te maken met vijandelijke of gewoonweg gemene berichten. Zo ook Zooey Deschanel, de ster van New Girl en 500 Days of Summer.

Deschanel werd voor lange tijd gezien als een nepo-baby. Dit is een term die gebruikt wordt om de zoon of dochter van iemand die bekend is in de filmindustrie te beschrijven. Er wordt vaak beweert dat deze kinderen kansen krijgen waarvan andere getalenteerde acteurs niet eens kunnen dromen.

Caleb Deschanel


Nadat Zooey Deschanel te zien was in de film 500 Days of Summer, begonnen deze geruchten. Een groot deel van de kijkers vond dat ze haar populariteit alleen te danken had aan haar vader, Caleb Deschanel.

Caleb Deschanel is zeer bekend in de filmindustreie door zijn baan als cameraman en regisseur. Hij heeft meegewerkt heeft aan, onder andere, The Lion King en The Passion of Christ. Ook wordt hij genoemd in de credits van The Godfather en Titanic, om nog maar te zwijgen over zijn Oscar nominaties.

Nepotisme


Ook Zooey's moeder, Mary Jo Deschanel, is bekend in Hollywood door haar rol in Twin Peaks. Ondanks de bekendheid van haar ouders vindt Zooey niet dat ze haar succes te danken heeft aan hen.



Ze verzekert kijkers dat ze geen zogenoemde nepo-baby is: "Mijn vader is DP (directeur fotografie). Niemand krijgt een baan omdat hun vader een DP is." Wel heeft de actrice toegegeven dat ze veel advies gekregen heeft van haar ouders en dat ze haar altijd gesteund hebben.

New Girl


Of Zooey Deschanel nu wel een voorsprong heeft gehad in de filmindustrie door haar ouders of niet, de actrice schittert in de hoofdrol als Jessica Day in New Girl.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-spinoff 'A Knight of the Seven Kingdoms' strikt indrukwekkende naam als regisseur
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-spinoff 'A Knight of the Seven Kingdoms' strikt indrukwekkende naam als regisseur

Een ervaren naam neemt plaats op de regiestoel van de Westeros-serie.

Juni wordt een mooie maand voor fans van de Westeros-wereld van George R.R. Martin. Ten eerste gaat dan het tweede seizoen van House of the Dragon van start. Maar ook voor de volgende spin-off wordt het een belangrijke maand.

De spin-off A Knight of the Seven Kingdoms begint dan namelijk met filmen. Inmiddels is er meer bekend over de crew van de serie. De ervaren Harry Bradbeer is namelijk gestrikt als regisseur.

Fleabag


Bradbeer draait al zo'n 30 jaar mee als regisseur. Zijn bekendste producties zijn Fleabag en Killing Eve. Voor zijn regie voor die series won hij respectievelijk een Emmy en een BAFTA Award. Ook regisseerde hij voor Netflix Enola Holmes 1 en 2.

A Knight of the Seven Kingdoms speelt zich af tussen Game of Thrones en House of the Dragon. Het is een verfilming van een serie novella's geschreven door George R.R. Martin en gaat over de avonturen van de ridder Ser Duncan the Tall en zijn schildknaap Egg, die later koning Aegon de Vijfde wordt.

HBO Max


Tijdens het lange wachten op A Knight of the Seven Kingdoms kijk je Game of Thrones en House of the Dragon op HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische en meeslepende fantasyfilm sterk bekeken op Netflix
Films / Netflix Kijktip

Epische en meeslepende fantasyfilm sterk bekeken op Netflix

Het fantasierijke Knights of the Zodiac bemachtigt een plek in de Netflix Top 10.

De Netflix Top 10 met films is verrijkt met een opvallende fantasyfilm. Het epische en volgens Netflix meeslepende en fantasierijke Knights of the Zodiac komt binnen op de zesde plaats.

De Japanse film uit 2023, geregisseerd door de Poolse Tomek Bagiński, is gebaseerd op de manga Saint Seiya. De film biedt rollen aan acteurs zoals Famke Janssen, Mackenyu, Madison Iseman, Diego Tinoco, Mark Dacascos, Nick Stahl en Sean Bean.

Liefhebbers


De kleurrijke film vol actie en visuele effecten lijkt er vooral eentje voor de liefhebbers. De meeste recensenten waren jammer genoeg niet onder de indruk van Knights of the Zodiac. De Tomatometer staat namelijk op slechts 21 procent na 24 reviews.

De publieksscore is iets beter met 60 procent. De IMDb komt niet verder dan een 4.4 na bijna 13 duizend stemmen. Ook op Letterboxd doet Knights of the Zodiac het niet echt goed, met slechts 1.8 van de 5 sterren.

Straatvechter


Knights of the Zodiac gaat over een straatvechter die een wereld vol mystieke krachten en eeuwenoude krijgers ontdekt als hij traint om de gekozen beschermer te worden van een gereïncarneerde godin.



Zowel de film Knights of the Zodiac als de anime SAINT SEIYA: Knights of the Zodiac vind je nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Supernatural'-hoofdrolspeler Jared Padalecki speelt op één voorwaarde in 'The Boys'
Series / Nieuws

'Supernatural'-hoofdrolspeler Jared Padalecki speelt op één voorwaarde in 'The Boys'

Na Jeffrey Dean Morgan en Jensen Ackles zou nog een 'Supernatural'-castlid toe kunnen treden.

Eric Kripke heeft opnieuw een acteur uit Supernatural gevraagd voor The Boys. Dit is niemand minder dan Jared Padalecki, die een hoofdrol speelde als Sam Winchester. Dit onthulde Padalecki zelf in een interview met Collider.

De atletische acteur stond in meerdere rollen bekend om zijn six-pack. Om wederom de volle 100% te kunnen geven heeft Padalecki aan Kripke de eis gesteld dat hij ruim van tevoren wordt ingeseind. Hij wil namelijk uitgebreid naar de sportschool.

In vorm


Padalecki vestigde zijn naam in Gilmore Girls en Friday the 13th, maar zijn grote doorbraak beleefde hij natuurlijk als Sam.

In Supernatural liet hij regelmatig zijn spierbundels rollen terwijl hij met broerlief Dean (Jensen Ackles) op demonen joeg. Maker Eric Kripke wil de acteur dolgraag in zijn superhelden-satire The Boys zien.

Drie uur per dag


Padalecki ziet dit op zich best zitten, maar wil wel graag in vorm zijn. Padalecki: "Ik antwoord 90% van de tijd hetzelfde, namelijk 'Ik ben 41 met drie kinderen, en geen 25-jarige die tijd heeft om drie uur per dag te trainen'".



"'Geef me wat tijd. Ik weet dat je me toch weer zonder shirt laat rondlopen, dus dan wil ik in elk geval een personal trainer en een diëtist inhuren'. Afgezien daarvan lijkt het me geweldig om in 'The Boys' te zitten. Ik ben fan van de serie," besluit de acteur. Het is duidelijk dat Padalecki optimaal gemotiveerd is voor een eventueel gastoptreden in de succesvolle serie.

Waar en wanneer te zien?


Seizoen 4 van The Boys kun je vanaf 13 juni streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Game of Thrones'-actrice houdt permanent trauma over aan de HBO-fantasyserie
Series / Nieuws

'Game of Thrones'-actrice houdt permanent trauma over aan de HBO-fantasyserie

Ook tijdens de opnames ging het er niet altijd zachtzinnig aan toe.

Als je het actrice Hannah Waddingham vraagt is het Game of Thrones geweest dat doorslaggevend was in de transformatie van haar carrière. Echter denkt ze niet altijd met heel veel plezier terug aan HBO's hitserie.

In Game of Thrones speelde Waddingham de religieuze fanatiekeling Septa Unella en was ze te zien in een martelscène waarin Cersei Lannister, gespeeld door Lena Headey, wijn over haar gezicht goot.

Authentieke waterboarding


Tijdens The Late Show with Stephen Colbert vertelde Waddingham dat de scène maar liefst tien uur duurde en dat het voelde alsof ze daadwerkelijk werd gewaterboard om het zo authentiek mogelijk te maken.

Ze ervaarde het opnemen van de scène als afschuwelijk en heeft vijf jaar na het einde van de serie nog steeds chronische claustrofobie als gevolg van deze ervaring. Na afloop van het filmen heeft ze direct haar ongemak en de blijvende gevolgen van de scene besproken met showrunners David Benioff en D.B. Weiss.

Geen lichte kost op HBO


Aanvankelijk was het de bedoeling dat in de scène Unella verkracht zou worden door Gregor 'The Mountain' Clegane (Hafþór Júlíus Björnsson), maar hier is vanaf gezien wegens de vele klachten over de verkrachting van Sansa Stark (Sophie Turner).



Kijk nog eens alle afleveringen van Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tommy Shelby's tatoeages in 'Peaky Blinders' eindelijk nader verklaard!
Series / Featured

Tommy Shelby's tatoeages in 'Peaky Blinders' eindelijk nader verklaard!

De makers kozen voor een subtiele aanpak waardoor dit element lang onopgemerkt bleef.

De vervolgfilm op de populaire dramaserie Peaky Blinders is eindelijk officieel bevestigd. Tommy Shelby (Cillian Murphy) keert terug als het intrigerende hoofd van het misdaadsyndicaat aan het begin van de 20e eeuw.

In de serie waren gedurende de seizoenen subtiele verwijzingen naar Tommy's verleden en karakter te zien. Dit gebeurde via zijn tatoeages, waarvan hij er in totaal vier had. Deze worden weliswaar mondjesmaat getoond maar bieden desondanks hints aan de kijkers.

Subtiele aanvulling


Tommy heeft één tatoeage op zijn borstkas, twee op zijn linkerarm en een op zijn rechterarm. Alle vier de tatoeges refereren aan elementen uit Tommy's leven en laten op de een of de andere manier zien wie hij is en waar hij voor staat.

De stoïsche, pragmatische en meedogenloze leider van de Peaky Blinders is niet altijd even makkelijk te doorgronden. De getekende symbolen die hij letterlijk op zich draagt bieden een subtiele aanvulling voor de oplettende kijker.

Sociale ladder


In het eerste seizoen worden vooralsnog alleen de tatoeages op zijn biceps getoond. De tatoeage van een roos met een hoefijzer wordt zelfs uitgelegd in het verhaal. Deze bevindt zich op de linker bicep en werd gezet nadat Tommy een kansspelvergunning had gewonnen.

Bekijk op instagram



Op zijn rechter bicep is, in hetzelfde seizoen, de militaire tatoeage te zien. Deze verwijst naar de Eerste Wereldoorlog waarin Tommy heeft meegevochten. De afbeelding is die van een ster en het woord 'forrard', wat een variant is van 'forward' oftewel het commando 'voorwaarts'. Je zou kunnen zeggen dat zijn leven in het teken staat van dit woord in de zin dat hij er alles aan doet om verder te komen en de sociale ladder te beklimmen.

Persoonlijke code


De laatste twee tatoeages hebben de diepste betekenis en worden pas later in de serie getoond. De letters 'TGC' zijn ook op de linker bicep gezet, maar aan de binnenkant. De afkorting staat voor de namen Tommy, zijn vrouw Grace Shelby (Annabelle Wallis) en hun zoontje Charlie. Voor de leider van de Peaky Blinders was zijn gezin letterlijk zijn alles. Het is dus niet raar dat deze drie letters vrij dichtbij zijn hart zitten.

Ten slotte is op Tommy's borstkas een bijzondere tatoeage te zien van zonnestralen. Normaliter is dit motief in religieuze kunst te zien, waarbij de zonnestralen het gezicht van Christus omringen. De godsdienstige afbeelding ontbreekt echter: Tommy is geen gelovig iemand en hij staat er op om in vrijheid te leven en te sterven. De vierde tatoeage onderstreept eens te meer dat Tommy naar zijn eigen regels en wetten leeft.

De zonnestralen en de militaire tatoeage zijn in het filmpje hieronder te zien:

Bekijk op instagram


De vervolgfilm gaat in productie in september 2024, waarbij Cillian Murphy zijn rol opnieuw vertolkt. Kijk in de tussentijd Peaky Blinders op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.