search
De Netflix-thriller 'Ripley': is dit een serie die ik moet zien?
Series / Nieuws

De Netflix-thriller 'Ripley': is dit een serie die ik moet zien?

Nieuwe serie 'Ripley' biedt eigentijdse benadering van personage Tom Ripley gebaseerd op romans van Patricia Highsmith.

Deze serie van acht afleveringen is gebaseerd op de romans van Patricia Highsmith. In Ripley speelt Andrew Scott een herinterpretatie van de intrigerende Tom Ripley. Mocht deze naam je bekend voorkomen, dat klopt! Lees hieronder verder waarin we 5 vragen beantwoorden over deze nieuwe serie.

Heeft Ripley iets te maken met de film The Talented Mr. Ripley?
Jazeker, deze nieuwe serie Ripley is gebaseerd op dezelfde romans van Patricia Highsmith als de originele film The Talented Mr. Ripley. Het verkent hetzelfde personage van Tom Ripley, maar belooft een eigentijdse benadering met een nieuwe cast en interpretatie.

De belangrijkste gezichten
De cast van de serie Ripley omvat Andrew Scott als Tom Ripley, bekend van zijn rol als Moriarty in Sherlock. Dakota Fanning, bekend van War of the Worlds, speelt Marge Sherwood, terwijl Johnny Flynn, bekend van Emma, de rol van Dickie Greenleaf vertolkt.

Waar gaat Ripley over?
Tom Ripley wordt ingehuurd om de verwende zoon Dickie van een rijke industrieel terug te brengen uit Italië. Maar zijn fascinatie voor Dickie's levensstijl wordt obsessief en leidt tot een dodelijk spel van liefde, bedrog en identiteitsfraude.Is Ripley iets voor mij?
Fans van psychologische thrillers en liefhebbers van het originele The Talented Mr. Ripley zullen deze serie waarderen. Met meer tijd om het verhaal te ontwikkelen, biedt de serie Ripley, geschreven door dezelfde schrijver als Schindler's List, American Gangster en Gangs of New York een diepere onderdompeling in het complexe karakter van Tom Ripley en zijn duistere wereld vol bedrog.Komen er nog meer seizoenen van Ripley?
Op dit moment is er nog geen bevestiging over meer seizoenen van Ripley. Maar als de serie goed aanslaat, zijn er nog genoeg boeken van Patricia Highsmith over Ripley die kunnen worden verfilmd. Dus wie weet wat de toekomst brengt.Ripley is vanaf vandaag te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij dit weekend al starten met Ripley?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen