search

Ons nieuws van vrijdag 5 april 2024

'Ripley': Andrew Scott schittert als koelbloedige oplichter en moordenaar
Recensie

'Ripley': Andrew Scott schittert als koelbloedige oplichter en moordenaar

Acht afleveringen zorgen niet per definitie voor een betere vertelling dan een speelfilm van twee uur.

Regie: Steven Zaillian | Cast: Andrew Scott (Tom Ripley), Dakota Fanning (Marge), Maurizio Lombardi (Inspector Ravini), Johnny Flynn (Dickie), Eliot Sumner (Freddie Miles), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 44-76 minuten | Jaar: 2024

De New Yorkse magnatenfamilie Greenleaf wil graag dat verloren zoon Dickie terugkeert uit Italië, waar hij luiert en zijn schilderkunst beoefent. Tom Ripley is bereid hem daartoe over te halen, al doet hij enkel alsof hij Dickie goed kent om er een gratis reis aan over te houden. Eenmaal in Italië raakt hij erg gecharmeerd door Dickie en laat zich moeiteloos overhalen om bij hem en zijn vriendin Marge te blijven. Maar wanneer Dickie genoeg van Tom heeft gehad en hem probeert weg te sturen, leert hij pas de echte, gevaarlijke, Ripley kennen.

Weer een verfilming van Patricia Highsmiths The Talented Mr. Ripley dus. Een betere? Bovengetekende vindt absoluut van niet. Anthony Minghella's film uit 1999 kreeg het voor elkaar om de kijker te laten meeleven met een moordenaar. Matt Damon maakte van Tom Ripley een zachtaardige overemotionele knul die verliefd werd op een rijke rokkenjager die iemands zelfmoord op zijn geweten had. Niet dat je die zomaar van het leven mag beroven, maar je snapt de gevoelens van de moordenaar en het slachtoffer was niet bepaald onmisbaar voor de samenleving.

In Ripley is Dickie Greenleaf een jongeman die geen zin heeft in het gemaakte gedrag en de gedwongen etiquette van rijke New Yorkers, maar gewoon lekker wil schilderen, tijd doorbrengen met zijn vriendin en genieten van alles wat zonnig Italië te bieden heeft. Deze Dickie is niet half de eikel die Jude Law in The Talented Mr. Ripley was, maar ook niet de charmeur. Geen idee waarom Ripley voor hem valt.

Het zonnige Italië ziet er in zwart-wit overigens een stuk minder paradijselijk uit dan in Minghella's film. Waarom maker Steven Zaillians hiervoor kiest is niet duidelijk. De serie heeft niet bepaald een klassieke aanpak, getuige de moderne montage en flashforward waarmee wordt geopend. Mooie beelden, dat wel, in de zin van compositie. Maar soms ook clichématig door voor de hand liggende poëtische plaatjes van een buste hier en een bejaarde gerimpelde hand daar. En soms ook tergend herhalend; leuke kat, maar moeten we daar echt zo veel van zien?

Maar waar het allemaal om draait is Tom Ripley, in deze serie gespeeld door de inmiddels zeer bekende maar ook te oud ogende Andrew Scott. Als het Zaillians instructie was om het titelpersonage te spelen zoals hij in het boek overkomt, dan levert Scott een topprestatie. Tenminste, op de momenten dat Ripley gesprekken voert met anderen of ter plekke iets moet verzinnen om zijn oplichterij te ondersteunen.

Wanneer hij een moord pleegt, komt Ripley over als een domme man. Ja, het zijn de eerste twee moorden in zijn leven, maar Ripley behoort hoogst intelligent te zijn, terwijl de vent in de serie de meest idiote beslissingen neemt. Hij sleurt iemand met een bloedend hoofd over de witte trappen van een bewoond appartementencomplex, maar vindt het wegpoetsen van het bloedspoor kennelijk iets voor later.

De lange gesprekken weten in de eerste vijf afleveringen nog te boeien, maar beginnen daarna als lang aan te voelen. De spanning begint op een laag pitje, maar het vuur wordt nooit voorzichtig opgevoerd. De methode zit zichzelf ook in de weg: de rechercheur in Rome zit zo vaak zo lang met Ripley te kletsen dat een moment in de laatste aflevering schandalig ongeloofwaardig is. Juist iets wat Minghella goed wist te vermijden.

Het is duidelijk dat Zaillian liefde koestert voor Highsmiths Ripley-boeken en ze graag zo letterlijk mogelijk verfilmd ziet. In Ripley's Game, een verfilming van een later boek, speelt John Malkovich een oudere Tom Ripley die net zo koel is als in de boeken, maar die heeft dan al een eenzaam leven van oplichterij achter zich. Zaillian verklapt zijn waardering voor deze film met een onsubtiele knipoog in de laatste aflevering.

Ripley is mooi om te zien, goed geacteerd en zeer intrigerend (voor degenen die niet weten waar het verhaal naartoe gaat althans), maar ook pretentieus, afstandelijk, quasi-kunstzinnig en de plank misslaand wat beteft het losmaken van gevoelens bij de kijker. Ook in het boek moet de lezer zich ervan bewust zijn dat Tom een slechterik is, maar toch hopen dat hij met zijn daden wegkomt. Bij deze serie is er geen enkele reden om dat te willen.

★★★☆☆

Ripley is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De nieuwe Netflix-serie 'Parasyte: The Grey': start de serie met onze 5 essentiële vragen en antwoorden
Series / Nieuws

De nieuwe Netflix-serie 'Parasyte: The Grey': start de serie met onze 5 essentiële vragen en antwoorden

De meeslepende scifi-horrorserie 'Parasyte: The Grey' staat sinds afgelopen vrijdag op Netflix.

De nieuwe Netflix serie Parasyte: The Grey belooft een meeslepende scifi-horrorserie te zijn, in een wereld die door buitenaardse parasieten geteisterd wordt. Maar wat voor een serie is Parasyte: The Grey eigenlijk? Daarom geven we antwoord op vijf vragen die je echt zou moeten stellen als je deze serie wilt gaan kijken.

Heeft de serie iets te maken met de film Parasite?
Nee, Parasyte: The Grey heeft geen directe connectie met de film Parasite. Echter, beide werken verkennen thema's zoals sociaal conflict en menselijke aard, maar vanuit verschillende perspectieven. De serie is daarentegen wel gebaseerd op de Japanse manga Parasyte, geschreven door Hitoshi Iwaaki. Ook is het interessant dat de oorspronkelijke manga in Japan plaatsvindt, maar de serie in Zuid-Korea.

Hoe zit het met de cast?
De cast bevat ervaren acteurs zoals Jeon So-nee, bekend van Soulmate, en Koo Kyo-hwan, bekend van D.P.. Lee Jung-hyun, die Choi Jun-kyung speelt, is bekend van Decision to Leave en The Battleship Island.

Waar gaat de serie over?
Su-in (Jeon) komt na een ongeluk in een ziekenhuis te liggen. Merkwaardig is alleen dat zij bijna geen verwondingen lijkt te hebben opgelopen. Ook in de rest van de wereld lijken dingen niet helemaal te kloppen. Buitenaardse parasieten nemen namelijk de hersenen van mensen over en kunnen ze dingen laten doen. Su-in is hierbij de enige die lijkt te kunnen samenwerken met de parasiet. Als reactie op de dreiging creëert de overheid een agressieve anti-parasitaire taskforce: Team Gray.



Is het iets voor mij?
Mensen die houden van spannende sciencefiction-horrorseries met diepgaande thema's en intrigerende personages zullen de serie zeker waarderen. Natuurlijk is het ook niet te missen voor mensen die de oorspronkelijke manga hebben gelezen.



Hoeveel afleveringen heeft het eerste seizoen?
Het hele seizoen telt 6 afleveringen, dus als je een hele serie wil bingen, dan kan je dat in een avond doen.



Parasyte: The Grey staat nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Invincible' seizoen 2: minder schokkend, maar nog altijd even wreed en diepgaand
Recensie

'Invincible' seizoen 2: minder schokkend, maar nog altijd even wreed en diepgaand

Een waardige voortzetting die gekenmerkt wordt door emotionele ravage en harde actie.

Regie: Ian Abado, Sol Choi, Tanner Johnson, e.a. | Cast (stemmen): Steven Yeun (Mark Grayson/Invincible), Sandra Oh (Debbie Grayson), Walton Goggins (Cecil), J.K. Simmons (Nolan Grayson/Omni-Man), Zazie Beetz (Amber Bennett), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-53 minuten | Jaar: 2023-2024

De slotaflevering van het eerste seizoen van Invincible liet kijkers massaal met open mond naar het scherm staren. Aan het langverwachte tweede seizoen de moeilijke taak hier een waardig vervolg aan te geven. Gelukkig blijken de makers van deze animatieserie nog altijd niet bang om heftige thema's te omarmen en het verhaal flink duister te maken.

Seizoen twee trekt veel tijd uit om de emotionele ravage te tonen die de acties van Nolan, beter bekend als Omni-Man, vorig seizoen hebben aangericht. Het is hartverscheurend om te zien hoe Debbie haar leven weer probeert op te pakken, maar daar door de opgelopen trauma's in faalt. Invincible is daarmee narratief zowel wreed als oprecht en raakt veelvuldig een emotionele snaar.

Ook voor Mark is het niet makkelijk om door te gaan, maar toch hijst hij zichzelf alweer (te?) snel in zijn geel-blauwe pak. Gedreven door woede en verdriet wil hij sterk genoeg worden om alle toekomstige bedreigingen de baas te zijn. Voor een animatieserie gaat Invincible over opvallend volwassen onderwerpen. De serie neemt zichzelf en haar kijkers dan ook uiterst serieus.

De genadeloosheid uit zich niet alleen in de vertelling, maar ook in de ongelooflijk harde actie. Net als in het vorige seizoen worden er volop lichamen uit elkaar gereten, mensen doorboord en ogen uit schedels getrokken. Dit voorziet de serie van haar shockfactor, maar zorgt er ook voor dat situaties daadwerkelijk gevaarlijk overkomen. Net als in het vorige seizoen ben je als grote superheld niet altijd veilig.

Ook ditmaal zijn er meerdere schokkende momenten met interessante implicaties voor verschillende personages. Hierdoor is nooit bekend is waar het verhaal naartoe gaat en blijft het spannend in zijn onverwachte wendingen. Helaas lopen er dit seizoen wel te veel dingen tegelijkertijd, waardoor het verhaal bij tijden onsamenhangend is. Ook krijgen sommige verhaallijnen niet de tijd die ze nodig hebben, terwijl juist de oninteressante verhaallijnen naar de voorgrond treden.

Dit probleem doet zich vooral voor in de tweede helft, wanneer de serie wat tempo verliest en een beetje zoekende is. Zonder een duidelijke tegenstander tegenover de titelfiguur wordt het seizoen een warboel van verhaallijnen en schurken die de revue passeren. Vooral de verhaallijn met Nolan en de Viltrumites had meer aandacht mogen krijgen.

Daarnaast is Invincible niet de mooiste serie die er is, wat de makers op een grappige manier erkennen. De animatiestijl bevat weinig detail en is wat flets. Gelukkig wordt dit dubbel en dwars goedgemaakt door de stemacteurs, die wederom fenomenaal zijn. Iedereen doet het bijzonder goed, maar vooral Steven Yeun weet alle emoties en gevoelens van Mark perfect over te brengen.

Het tweede seizoen breidt de wereld van Invincible flink uit, al blijft de dreiging van Nolan en de Viltrumites het meest interessante onderdeel. Vandaar dat de laatste aflevering een beetje tegenvalt, op een bijzonder interessante bonusscène na. Seizoen twee behaalt niet de hoogtes van het eerste seizoen, maar is wel een waardige voortzetting.

★★★★☆

Invincible is te zien bij Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Krijg jij geen genoeg van 'X-Men '97'? Dan vind je deze markante scifi-serie ook waanzinnig
Series / Specials

Krijg jij geen genoeg van 'X-Men '97'? Dan vind je deze markante scifi-serie ook waanzinnig

Vergeet de gloednieuwe X-Men '97. Deze superheldenserie is de perfecte vervanger.

Onlangs is de gloednieuwe X-Men '97 uitgekomen. Fans van actie en superhelden zitten al vanaf de verschijningsdatum aan hun scherm gekluisterd. Toch is er een andere scifi-serie die net zo goed is.

Scifi-series zijn altijd mega populair, maar Doom Patrol combineert dit met komedie, superhelden en donkere humor. Het eindresultaat? Een werkelijke parel.

Scifi-serie


Doom Patrol is een scifi- en superheldenserie, gebaseerd op de DC stripboeken. De serie is geproduceerd door Jeremy Carver, die vooral bekend is van de series Supernatural en Being Human.

De serie kwam in 2019 uit en was exclusief te zien op de streamingsite van DC Universe. Na het succes van seizoen 1 werd de serie vernieuwd voor maar liefst drie nieuwe seizoenen.

Het plot


Doom Patrol gaat over een team van getraumatiseerde superhelden die hun krachten hebben gekregen door verschrikkelijke ongelukken. De hele wereld mijdt hen, behalve Niles Caulder/ Chief (Timothy Dalton). Wanneer hij ontvoerd wordt, moet het team alles op alles zetten om hem te redden. Onderweg worden echter dingen onthuld die beter geheim hadden kunnen blijven.



Diane Guerrero (Orange is The New Black) speelt Jane en April Bowly (Two and a Half Men) speelt Rita Farr. Vic Stone wordt gespeeld door Joivan Wade (Big School), Larry Trainor door Matt Bomer en Matthew Zuk. Het laatste lid van het team, Cliff Steele, wordt gespeeld door Brendan Fraser en Riley Shanahan.

Stream op Prime Video


Stream Doom Patrol op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Komt het laatste seizoen van 'Westworld' er dan toch?
Series / Nieuws

Komt het laatste seizoen van 'Westworld' er dan toch?

De maker gaf desgevraagd aan dat hij zeker openstaat wat deze hitserie betreft.

Toen Westworld in 2022 gecanceld werd was dit een bittere pil voor menig kijker. De makers Jonathan Nolan en Lisa Joy hadden op dat moment al vier seizoenen gemaakt. Het vijfde, en tevens laatste, seizoen ontnam hen de mogelijkheid om de serie volgens plan af te ronden.

Het verhaal, dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Michael Crichton, werd van begin tot einde gepland door Nolan en Joy. In een recent interview met ComicBook gaf Nolan aan dat de afronding wat hem betreft nog steeds mogelijk is.

Gebruikmaken


Tijdens de promotie van zijn nieuwste productie Fallout werd aan de maker gevraagd of de fans een fatsoeniljk einde konden verwachten. Dit zou kunnen in de vorm van een film, of desnoods een special

Nolans reactie hierop was positief: "Lisa [Joy] en ik hadden dit verhaal vanaf het begin al uitgewerkt. Het liefst ronden we onze verhalen af, dus als we een mogelijkheid zien dan zullen we daar zeker gebruik van maken".

Rendabel


HBO cancelde de serie destijds doordat de kijkcijfers te laag waren geworden. The Hollywood Reporter berichtte destijds dat Westworld seizoen 4 ongeveer $ 160 miljoen had gekost. Dit resulteerde in een treurige 4 miljoen kijkers, wat nu eenmaal niet rendabel was voor het bedrijf.



Westworld is momenteel niet in Nederland te streamen, maar de serie is wel verkrijgbaar op dvd bij onder andere bol.com.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Dead Boy Detectives': trailer voor de nieuwste fantasyserie in de wereld van 'Sandman'
Series / Trailer

'Dead Boy Detectives': trailer voor de nieuwste fantasyserie in de wereld van 'Sandman'

De spin-off uit de wereld van Morpheus gaat deze maand al van start.

De hoofdpersonen in Dead Boy Detectives waren eerder al te zien in Doom Patrol. Dit is geenszins een verrassing aangezien de avonturen van Edwin (George Rexstrew) en Charles (Jayden Revri) zich afspelen in de wereld van Morpheus, oftewel de Sandman.

De trailer toont de twee vrienden nadat ze besloten hebben om een detectivebureau te beginnen op aarde in plaats van naar het hiernamaals te vertrekken. Per slot van rekening krijgen geesten ook te maken met raadselachtige kwesties in hun bestaan.

Bezoek


De trailer benadrukt de vriendschap tussen het tweetal terwijl ze hun klanten zo goed mogelijk van dienst willen zijn. Daarnaat krijgen Edwin en Charles ook regelmatig bezoek uit andere dimensies.

De effecten laten een mysterieuze wereld zien zoals we die eerder in The Sandman zagen. Het duo zal duidelijk hun handen vol hebben aan de zombies, geesten en andere bovennatuurlijke figuren.

Overig


Naast Rexstrew en Revri worden andere rollen gespeeld door Kassius Nelson , Briana Cuoco , Ruth Connell , Yuyu Kitamura en Jenn Lyon. Producenten van de serie zijn onder andere Beth Schwartz, Greg berlanti en Sarah Schechter.



Dead Boy Detectives kun je vanaf 25 april zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Van film naar serie: Reese Witherspoon terug in haar meest iconische rol uit 2001
Series / Nieuws

Van film naar serie: Reese Witherspoon terug in haar meest iconische rol uit 2001

Reese Witherspoon keert weer terug naar haar meest iconische rol voor haar gloednieuwe serie.

Met slechts twee woorden kan iedereen die liefhebber is van films uit begin 2000 raden over welke film het gaat: Roze en Harvard. We bedoelen natuurlijk Legally Blonde. De film was een mega hit en is ook nu nog steeds enorm populair.

De klassieker is met een goede reden populair. De film heeft een redelijk eenvoudig plot, maar genoeg grappen en karakterbogen om kijkers geïnteresseerd te houden. Nu wordt de roze franchise uitgebreid met een gloednieuwe serie.

De serie van Legally Blonde


Reese Witherspoon schitterde in de rol van Elle Woods en de getalenteerde actrice is ook betrokken bij de nieuwe serie. De actrice ontwikkelt met haar eigen productiebedrijf, Hello Sunshine, de nieuwe serie.

Ze werkt samen met Josh Schwartz en Stephanie Savage, de makers van Gossip Girl. Zij zullen betrokken zijn bij zowel het schrijfproces van de nieuwe serie als bij de uitvoerende productie.

Details


De plannen voor de nieuwe serie bevinden zich nog in de beginfase, dus er is nog weinig bekend. Alle details die al wel uitgewerkt zijn, worden nog niet vrijgegeven.



Deze serie is niet het enige goede nieuws. Er gaan namelijk geruchten rond dat er ideeën zijn voor een tweede spin-off.

Bekijk Legally Blonde


Het iconische Legally Blonde is op het moment van schrijven te bekijken via Pathé Thuis.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe ziet de hoofdrolspeelster uit 'Ally McBeal' er tegenwoordig uit, en wat doet ze nu?
Series / Specials

Hoe ziet de hoofdrolspeelster uit 'Ally McBeal' er tegenwoordig uit, en wat doet ze nu?

Calista Flockhart werd bekend door haar rol in de serie 'Ally McBeal' (1997-2002), maar wat doet ze nu?

De meeste mensen kennen Calista Flockhart als Ally McBeal in de gelijknamige serie, die uitgezonden werd van 1997 tot 2002. Voor deze rol ontving ze in 1998 een Golden Globe Award en werd ze drie keer genomineerd voor de Emmy Award voor Beste Hoofdrolspeelster in een Comedyserie. Maar dit is niet de enige rol die ze gespeeld heeft, want Flockhart heeft in heel wat andere series en films gespeeld. Hoe gaat het nu met haar?

De actrice is intussen 59 jaar oud en is sinds 2010 getrouwd met acteur Harrison Ford. Ze hebben een relatie sinds hun ontmoeting op de Golden Globes in 2002 en hebben samen een geadopteerde zoon. Voordat Flockhart bekend werd als Ally McBeal, was ze al een paar keer te zien op televisie. In het voorjaar van 1989 maakte ze haar eerste televisieoptreden in een kleine rol in een aflevering van Guiding Light als babysitter.

Begin van carrière


Flockhart maakte haar professionele debuut op het New Yorkse toneel, waar ze verscheen in Beside Herself naast Melissa Joan Hart. Twee jaar later verscheen de actrice in de televisiefilm Darrow en hoewel ze later te zien was in films als Naked in New York (1993) en Getting In (1994), was haar eerste sprekende rol in een film in Quiz Show (1994), geregisseerd door Robert Redford.

Flockhart was ook in het begin van haar carrière te zien op Broadway. Haar debuut op Broadway maakte ze in 1994 als Laura in The Glass Menagerie. In 1995 raakte de actrice bevriend met acteurs zoals Dianne Wiest en Faye Dunaway toen ze verscheen in de film Drunks en in 1996 speelde ze de dochter van de personages van Dianne Wiest en Gene Hackman in The Birdcage. Later dat jaar speelde de ster in Jane Doe als drugsverslaafde, hoewel de film pas in 1999 werd uitgebracht, meer dan drie jaar nadat het filmen was afgerond. Gedurende dat jaar bleef ze op Broadway werken, waar ze de rol van Natasha speelde in Anton Chekhov's Three Sisters.

Ally McBeal
In 1997 werd de sctrice gevraagd om auditie te doen voor de hoofdrol in de serie Ally McBeal van David E. Kelley. Kelley, die van Flockhart had gehoord, wilde dat ze auditie deed voor de hoofdrol. Hoewel ze initieel aarzelde vanwege de aanzienlijke toewijding die de serie vereiste, haalde het boeiende scenario haar uiteindelijk over en reisde ze naar Los Angeles om auditie te doen voor de rol die ze uiteindelijk ook kreeg. Flockhart speelde in de serie tot die werd geannuleerd in 2002.



Na haar rol in Ally McBeal, was Flockhart vanaf 2006 te zien als Kitty Walker in de veelgeprezen serie Brothers & Sisters, naast Sally Field, Rachel Griffiths en Matthew Rhys. Het personage was significant gedurende de eerste vier jaar van de serie, maar haar optredens werden verminderd voor het vijfde en laatste seizoen, samen met het vertrek van haar tv-echtgenoot Rob Lowe.

Films


Naast haar werk in Ally McBeal en Brothers & Sisters, was Flockhart ook te zien in een aantal films tijdens die periode. Zo speelde ze de rol van Helena in A Midsummer Night's Dream, een filmversie uit 1999 van het toneelstuk van Shakespeare, in 2000 verscheen ze in Things You Can Tell Just by Looking at Her en Bash: Latter-Day Plays, waarbij ze later met Eve Ensler naar Kenia reisde om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen, met name vrouwelijke genitale verminking. De actrice speelde ook de hoofdrol in de off-Broadway productie van Ensler's The Vagina Monologues.

In 2004 verscheen Flockhart als de labiele vriendin van Matthew Broderick in de film The Last Shot. In hetzelfde jaar reisde de actrice naar Spanje voor de opnames van Fragile, die in september 2005 in première ging op het Filmfestival van Venetië. Dit is op dit moment de laatste film waarin de ster gespeeld heeft.

Ander werk


Ze stopte niet met acteren en bleef spelen in televisieseries. Zo kreeg ze de rol aangeboden van Susan Mayer in Desperate Housewives, maar ze sloeg deze af en de rol ging later naar Teri Hatcher. In 2014 kreeg ze een rol in het tweede seizoen van Full Circle als maffiabaas Ellen. Dit was Flockhart's eerste acteerrol in drie jaar, na haar pauze toen Brothers & Sisters eindigde in 2011.



In 2015 werd ze gecast in de superheldenserie Supergirl als Cat Grant, de baas van Kara (het alter ego van Supergirl). Ze speelde deze rol in de eerste twee seizoenen en was daarna nog te zien in de eerste aflevering van seizoen 3 en 6. Zie een foto van haar hierboven.

Voorlopig laatste rollen


Flockhart acteert nog steeds en was eerder dit jaar te zien als Lee Radziwill in Capote vs. The Swans, het tweede seizoen van de anthologieserie Feud. Over het spelen van Radziwill (zie de foto hieronder) zei ze in een interview met The New York Times: "Truman Capote erkende dat ze in de schaduw van haar zus leefde. En hij zou dingen zeggen als 'Je bent veel mooier. Je bent veel slimmer. Je bent interessanter. Je hebt betere stijl.' Ze had dat echt nodig. Ik denk dat het haar echt van Truman deed houden. Hij was leuk, en ze vertrouwde hem, zoals ze allemaal deden."



Flockhart is nu ook te horen in het tweede seizoen van de animatieserie Invincible als de nanny April Howsam. De laatste aflevering van seizoen 2 is net uit op Prime Video waar je de serie kan bekijken. Voorlopig is dit het laatste waar ze aan meedoet en er staat nog niets gepland voor erna.

Kijken?


Wil je Flockhart zien in haar legendarische rol als Ally McBeal? De serie kan je bekijken op Disney+. Ook de andere serie waarin ze een grote rol speelde, Brothers & Sisters, is te vinden op Disney+ en je kan haar ook zien in Supergirl, die je kan bekijken op Netflix. De voorlopig laatste serie waarin ze te zien is, Feud, is te vinden op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dikke tegenvaller voor Netflix en 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Dikke tegenvaller voor Netflix en 'Avatar: The Last Airbender'

Dit gaan de fans van het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender niet leuk vinden.

Het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender werd wat wisselend ontvangen door critici en publiek. Toch bleek de serie erg goed bekeken en niet snel na de première op Netflix werd zowel seizoen 2 als 3 aangekondigd.

Dat was natuurlijk goed nieuws voor de fans, maar nu is er overduidelijk minder goed nieuws. Showrunner Albert Kim heeft zijn vertrek bij de serie aangekondigd, en dat is vaak geen goed teken voor een serie.

Showrunner weg


Het is opmerkelijk dat Kim zelf ook een vervanger was als showrunner. Eerder waren Avatar: The Last Airbender-bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko de showrunners, maar zij vertrokken na "creatieve meningsverschillen".

Kim heeft besloten om te stoppen om "andere mogelijkheden te verkennen". Mogelijk wil hij zich focussen op het werk dat hij sinds kort doet voor Disney. Hij is uitvoerend producent geworden van de Percy Jackson-serie. Tevens zal hij nieuwe projecten ontwikkelen voor Disney+.

Vervangers


Netflix pakt gelukkig wel door. Co-uitvoerend producent Christine Boylan en uitvoerend producent/regisseur/VFX-supervisor Jabbar Raisani nemen de taken van Kim over en worden de showrunners voor seizoen 2 en 3.



Boylan is een grote naam bij de stripafdelingen van DC Comics en Marvel Comics en ze werkte al aan streamingseries als Poker Face, The Punisher en Citadel. Raisani regisseerde eerder afleveringen van Lost in Space en werkte aan series als Game of Thrones en Stranger Things.

Netflix


Het is nog onbekend wanneer seizoen 2 verschijnt, maar duidelijk is wel dat de productiewerkzaamheden gewoon doorgaan. Mocht je het eerste seizoen nog niet gezien hebben, dan vind je deze uiteraard gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The X-Files'-hoofdrolspeelster was 'niet sexy genoeg' volgens studiobazen
Series / Nieuws

'The X-Files'-hoofdrolspeelster was 'niet sexy genoeg' volgens studiobazen

Gelukkig zijn er sommige seriemakers die volhardend zijn in de besluitvorming van castingkeuzes.

Fox Mulder en Dana Scully zijn als FBI-agenten uit The X-Files niet weg te denken uit het canon van de jaren 90. Het had weinig gescheeld of actrice Gillian Anderson had helemaal niet aan de serie meegewerkt.

Anderson speelde elf seizoenen de rol van Dana Scully en werd voornamelijk gecast door aandringen van The X-Files-bedenker Chris Carter. De studiobazen van televisienetwerk FOX hadden namelijk een heel ander type actrice voor ogen.

Gaarne blond met een prominente voorgevel


Tijdens het casten van de twee agenten was Carter al snel overtuigd van acteur David Duchovny in de rol van Fox Mulder. Echter wilde hij Anderson nog een keer auditie laten doen waar de studiobazen bij waren om hen te overtuigen van haar kwaliteiten en welke richting hij met de serie op wilde. Zij waren namelijk in beide gevallen op voorhand nog niet overtuigd.

De studio liet al snel weten dat ze haar niet sexy genoeg vonden en eerder een traditionele 'bombshell', zoals Pamela Anderson, voor ogen hadden. Carter bleef vastberaden en pleitte voor de keuze voor Gillian Anderson, en dat heeft overduidelijk de vruchten afgeworpen.

Nieuwe serie in een nieuwe tijd


Vorig jaar werd bekend dat The X-Files een reboot krijgt die zich meer leent voor deze tijd. Hoewel Carter zijn goedkeuring al heeft uitgesproken, realiseert hij zich ook dat regisseur Ryan Coogler een flinke klus gaat krijgen in het veroveren van de harten van de trouwe fans.



Gelukkig zijn er nog meer dan genoeg afleveringen van het origineel te bekijken. Stream alle afleveringen van The X-Files op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Reacher'-ster Alan Ritchson spreekt zich uit over de toekomst van de successerie: "Als mijn lichaam het toestaat"
Series / Nieuws

'Reacher'-ster Alan Ritchson spreekt zich uit over de toekomst van de successerie: "Als mijn lichaam het toestaat"

Alan Ritchson is extreem dankbaar voor hetgeen de rol van Jack Reacher hem heeft opgeleverd.

Alan Ritchson krijgt veel lof voor zijn rol als Jack Reacher in Amazon Prime Video-serie Reacher, en de acteur is daarom ook nog niet van plan de rol snel te laten vallen.

De serie, die gebaseerd is op de boekenreeks van Lee Child, was bij het debuut van het eerste seizoen in 2022 onmiddellijk een hit en werd in de eerste week al 1,84 miljard minuten bekeken.

Lange samenwerking


En als het aan zowel hoofdrolspeler Ritchson en MGM Studios-hoofd Jennifer Salke ligt, zal de samenwerking aan de serie nog heel wat jaren duren.

Salke tekende Ritchson door het succes ook voor drie filmrollen net nadat het tweede seizoen werd aangekondigd. Ze heeft dan ook niets dan goede woorden voor de spierbundel.

Voortdurend succes


Aldus Salke in een interview met The Hollywood Reporter:



"Alan mag van ons Jack Reacher net zo lang spelen als hij wil. En daar zit voorlopig nog geen eindtermijn aan, dus hopelijk gaat dit nog héél lang zo door."

Fysiek zware rol


Bij Ritchson zelf hangt alles voornamelijk af van hoelang hij de rol fysiek kan volhouden: "Ik ben het verplicht aan het publiek om zoveel mogelijk boeken te verfilmen als mijn lichaam toestaat, en ik ben het verplicht aan de mensen die mij inhuurden en een groot risico liepen. Ze hebben me een heuse loopbaan geschonken."

Het derde seizoen van Reacher zal naar alle waarschijnlijkheid eind dit jaar te streamen zijn via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Netflix-thriller 'Ripley': is dit een serie die ik moet zien?
Series / Nieuws

De Netflix-thriller 'Ripley': is dit een serie die ik moet zien?

Nieuwe serie 'Ripley' biedt eigentijdse benadering van personage Tom Ripley gebaseerd op romans van Patricia Highsmith.

Deze serie van acht afleveringen is gebaseerd op de romans van Patricia Highsmith. In Ripley speelt Andrew Scott een herinterpretatie van de intrigerende Tom Ripley. Mocht deze naam je bekend voorkomen, dat klopt! Lees hieronder verder waarin we 5 vragen beantwoorden over deze nieuwe serie.

Heeft Ripley iets te maken met de film The Talented Mr. Ripley?
Jazeker, deze nieuwe serie Ripley is gebaseerd op dezelfde romans van Patricia Highsmith als de originele film The Talented Mr. Ripley. Het verkent hetzelfde personage van Tom Ripley, maar belooft een eigentijdse benadering met een nieuwe cast en interpretatie.

De belangrijkste gezichten
De cast van de serie Ripley omvat Andrew Scott als Tom Ripley, bekend van zijn rol als Moriarty in Sherlock. Dakota Fanning, bekend van War of the Worlds, speelt Marge Sherwood, terwijl Johnny Flynn, bekend van Emma, de rol van Dickie Greenleaf vertolkt.

Waar gaat Ripley over?
Tom Ripley wordt ingehuurd om de verwende zoon Dickie van een rijke industrieel terug te brengen uit Italië. Maar zijn fascinatie voor Dickie's levensstijl wordt obsessief en leidt tot een dodelijk spel van liefde, bedrog en identiteitsfraude.



Is Ripley iets voor mij?
Fans van psychologische thrillers en liefhebbers van het originele The Talented Mr. Ripley zullen deze serie waarderen. Met meer tijd om het verhaal te ontwikkelen, biedt de serie Ripley, geschreven door dezelfde schrijver als Schindler's List, American Gangster en Gangs of New York een diepere onderdompeling in het complexe karakter van Tom Ripley en zijn duistere wereld vol bedrog.



Komen er nog meer seizoenen van Ripley?
Op dit moment is er nog geen bevestiging over meer seizoenen van Ripley. Maar als de serie goed aanslaat, zijn er nog genoeg boeken van Patricia Highsmith over Ripley die kunnen worden verfilmd. Dus wie weet wat de toekomst brengt.



Ripley is vanaf vandaag te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meesterlijke mysterie- en misdaadserie staat voortaan op Netflix: is deze de moeite waard volgens Rotten Tomatoes?
Series / Featured

Meesterlijke mysterie- en misdaadserie staat voortaan op Netflix: is deze de moeite waard volgens Rotten Tomatoes?

De meest iconische detective is vanaf nu te zien op Netflix, maar wat vinden critici van de serie?

Onlangs is er een nieuwe titel toegevoegd op Netflix. De streamingdienst is sinds afgelopen maandag uitgebreid met een iconische Britse detectiveserie, maar is het het kijken waard? Dit is wat de critici op Rotten Tomatoes over de serie te zeggen hebben.

Sinds 1 april 2024 staat de Britse serie Sherlock op Netflix. Het verhaal van de populaire detective werd in 2010 verfilmd door Steven Moffat en Mark Gatiss.

Het verhaal


Sherlock vertelt het verhaal van de iconische detective Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) en zijn vriend dokter John Watson (Martin Freeman). Samen lossen ze verschillende mysteries op in het hart van Engeland: Londen.

De serie krijgt gemiddeld een score van 78% op Rotten Tomatoes. Opvallend is dat de eerste drie seizoenen allemaal rond de 90% scoren, namelijk 93%, 94% en 91%. Het laatste seizoen haalt de gemiddelde score flink omlaag met een matige 54%.

Recensies


Volgens Cultures Vultures is Sherlock in het laatste seizoen het "mysterieformat" verloren, waardoor de serie "het volledige plot is kwijtgeraakt". Een andere criticus noemt seizoen 4 zelfs "melodramatische vuilnis".



Gelukkig is iedereen wel erg enthousiast over de eerste drie seizoenen, met name seizoen 2. Zo noemt Popmatters dit seizoen "ademloos en briljant" en vindt Independent (UK) seizoen 2 de "Rolls-Royce van moderne entertainment".

Netflix


Benieuwd naar Sherlock en wat je zelf van de serie vindt? Stream dan alle vier de seizoenen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.