search
Meesterlijke mysterie- en misdaadserie staat voortaan op Netflix: is deze de moeite waard volgens Rotten Tomatoes?
Series / Featured

Meesterlijke mysterie- en misdaadserie staat voortaan op Netflix: is deze de moeite waard volgens Rotten Tomatoes?

De meest iconische detective is vanaf nu te zien op Netflix, maar wat vinden critici van de serie?

Onlangs is er een nieuwe titel toegevoegd op Netflix. De streamingdienst is sinds afgelopen maandag uitgebreid met een iconische Britse detectiveserie, maar is het het kijken waard? Dit is wat de critici op Rotten Tomatoes over de serie te zeggen hebben.

Sinds 1 april 2024 staat de Britse serie Sherlock op Netflix. Het verhaal van de populaire detective werd in 2010 verfilmd door Steven Moffat en Mark Gatiss.

Het verhaal


Sherlock vertelt het verhaal van de iconische detective Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) en zijn vriend dokter John Watson (Martin Freeman). Samen lossen ze verschillende mysteries op in het hart van Engeland: Londen.

De serie krijgt gemiddeld een score van 78% op Rotten Tomatoes. Opvallend is dat de eerste drie seizoenen allemaal rond de 90% scoren, namelijk 93%, 94% en 91%. Het laatste seizoen haalt de gemiddelde score flink omlaag met een matige 54%.

Recensies


Volgens Cultures Vultures is Sherlock in het laatste seizoen het "mysterieformat" verloren, waardoor de serie "het volledige plot is kwijtgeraakt". Een andere criticus noemt seizoen 4 zelfs "melodramatische vuilnis".Gelukkig is iedereen wel erg enthousiast over de eerste drie seizoenen, met name seizoen 2. Zo noemt Popmatters dit seizoen "ademloos en briljant" en vindt Independent (UK) seizoen 2 de "Rolls-Royce van moderne entertainment".

Netflix


Benieuwd naar Sherlock en wat je zelf van de serie vindt? Stream dan alle vier de seizoenen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Sherlock, zeg eens eerlijk: vind je dit een goede of een middelmatige serie?

 • Goede

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Middelmatige

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen