search
Hoe ziet de hoofdrolspeelster uit 'Ally McBeal' er tegenwoordig uit, en wat doet ze nu?
Series / Specials

Hoe ziet de hoofdrolspeelster uit 'Ally McBeal' er tegenwoordig uit, en wat doet ze nu?

Calista Flockhart werd bekend door haar rol in de serie 'Ally McBeal' (1997-2002), maar wat doet ze nu?

De meeste mensen kennen Calista Flockhart als Ally McBeal in de gelijknamige serie, die uitgezonden werd van 1997 tot 2002. Voor deze rol ontving ze in 1998 een Golden Globe Award en werd ze drie keer genomineerd voor de Emmy Award voor Beste Hoofdrolspeelster in een Comedyserie. Maar dit is niet de enige rol die ze gespeeld heeft, want Flockhart heeft in heel wat andere series en films gespeeld. Hoe gaat het nu met haar?

De actrice is intussen 59 jaar oud en is sinds 2010 getrouwd met acteur Harrison Ford. Ze hebben een relatie sinds hun ontmoeting op de Golden Globes in 2002 en hebben samen een geadopteerde zoon. Voordat Flockhart bekend werd als Ally McBeal, was ze al een paar keer te zien op televisie. In het voorjaar van 1989 maakte ze haar eerste televisieoptreden in een kleine rol in een aflevering van Guiding Light als babysitter.

Begin van carrière


Flockhart maakte haar professionele debuut op het New Yorkse toneel, waar ze verscheen in Beside Herself naast Melissa Joan Hart. Twee jaar later verscheen de actrice in de televisiefilm Darrow en hoewel ze later te zien was in films als Naked in New York (1993) en Getting In (1994), was haar eerste sprekende rol in een film in Quiz Show (1994), geregisseerd door Robert Redford.

Flockhart was ook in het begin van haar carrière te zien op Broadway. Haar debuut op Broadway maakte ze in 1994 als Laura in The Glass Menagerie. In 1995 raakte de actrice bevriend met acteurs zoals Dianne Wiest en Faye Dunaway toen ze verscheen in de film Drunks en in 1996 speelde ze de dochter van de personages van Dianne Wiest en Gene Hackman in The Birdcage. Later dat jaar speelde de ster in Jane Doe als drugsverslaafde, hoewel de film pas in 1999 werd uitgebracht, meer dan drie jaar nadat het filmen was afgerond. Gedurende dat jaar bleef ze op Broadway werken, waar ze de rol van Natasha speelde in Anton Chekhov's Three Sisters.

Ally McBeal
In 1997 werd de sctrice gevraagd om auditie te doen voor de hoofdrol in de serie Ally McBeal van David E. Kelley. Kelley, die van Flockhart had gehoord, wilde dat ze auditie deed voor de hoofdrol. Hoewel ze initieel aarzelde vanwege de aanzienlijke toewijding die de serie vereiste, haalde het boeiende scenario haar uiteindelijk over en reisde ze naar Los Angeles om auditie te doen voor de rol die ze uiteindelijk ook kreeg. Flockhart speelde in de serie tot die werd geannuleerd in 2002.



Na haar rol in Ally McBeal, was Flockhart vanaf 2006 te zien als Kitty Walker in de veelgeprezen serie Brothers & Sisters, naast Sally Field, Rachel Griffiths en Matthew Rhys. Het personage was significant gedurende de eerste vier jaar van de serie, maar haar optredens werden verminderd voor het vijfde en laatste seizoen, samen met het vertrek van haar tv-echtgenoot Rob Lowe.

Films


Naast haar werk in Ally McBeal en Brothers & Sisters, was Flockhart ook te zien in een aantal films tijdens die periode. Zo speelde ze de rol van Helena in A Midsummer Night's Dream, een filmversie uit 1999 van het toneelstuk van Shakespeare, in 2000 verscheen ze in Things You Can Tell Just by Looking at Her en Bash: Latter-Day Plays, waarbij ze later met Eve Ensler naar Kenia reisde om te protesteren tegen geweld tegen vrouwen, met name vrouwelijke genitale verminking. De actrice speelde ook de hoofdrol in de off-Broadway productie van Ensler's The Vagina Monologues.

In 2004 verscheen Flockhart als de labiele vriendin van Matthew Broderick in de film The Last Shot. In hetzelfde jaar reisde de actrice naar Spanje voor de opnames van Fragile, die in september 2005 in première ging op het Filmfestival van Venetië. Dit is op dit moment de laatste film waarin de ster gespeeld heeft.

Ander werk


Ze stopte niet met acteren en bleef spelen in televisieseries. Zo kreeg ze de rol aangeboden van Susan Mayer in Desperate Housewives, maar ze sloeg deze af en de rol ging later naar Teri Hatcher. In 2014 kreeg ze een rol in het tweede seizoen van Full Circle als maffiabaas Ellen. Dit was Flockhart's eerste acteerrol in drie jaar, na haar pauze toen Brothers & Sisters eindigde in 2011.



In 2015 werd ze gecast in de superheldenserie Supergirl als Cat Grant, de baas van Kara (het alter ego van Supergirl). Ze speelde deze rol in de eerste twee seizoenen en was daarna nog te zien in de eerste aflevering van seizoen 3 en 6. Zie een foto van haar hierboven.

Voorlopig laatste rollen


Flockhart acteert nog steeds en was eerder dit jaar te zien als Lee Radziwill in Capote vs. The Swans, het tweede seizoen van de anthologieserie Feud. Over het spelen van Radziwill (zie de foto hieronder) zei ze in een interview met The New York Times: "Truman Capote erkende dat ze in de schaduw van haar zus leefde. En hij zou dingen zeggen als 'Je bent veel mooier. Je bent veel slimmer. Je bent interessanter. Je hebt betere stijl.' Ze had dat echt nodig. Ik denk dat het haar echt van Truman deed houden. Hij was leuk, en ze vertrouwde hem, zoals ze allemaal deden."



Flockhart is nu ook te horen in het tweede seizoen van de animatieserie Invincible als de nanny April Howsam. De laatste aflevering van seizoen 2 is net uit op Prime Video waar je de serie kan bekijken. Voorlopig is dit het laatste waar ze aan meedoet en er staat nog niets gepland voor erna.

Kijken?


Wil je Flockhart zien in haar legendarische rol als Ally McBeal? De serie kan je bekijken op Disney+. Ook de andere serie waarin ze een grote rol speelde, Brothers & Sisters, is te vinden op Disney+ en je kan haar ook zien in Supergirl, die je kan bekijken op Netflix. De voorlopig laatste serie waarin ze te zien is, Feud, is te vinden op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ally McBeal: heb jij deze serie helemaal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen