search
Dikke tegenvaller voor Netflix en 'Avatar: The Last Airbender'
Series / Nieuws

Dikke tegenvaller voor Netflix en 'Avatar: The Last Airbender'

Dit gaan de fans van het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender niet leuk vinden.

Het eerste seizoen van Avatar: The Last Airbender werd wat wisselend ontvangen door critici en publiek. Toch bleek de serie erg goed bekeken en niet snel na de première op Netflix werd zowel seizoen 2 als 3 aangekondigd.

Dat was natuurlijk goed nieuws voor de fans, maar nu is er overduidelijk minder goed nieuws. Showrunner Albert Kim heeft zijn vertrek bij de serie aangekondigd, en dat is vaak geen goed teken voor een serie.

Showrunner weg


Het is opmerkelijk dat Kim zelf ook een vervanger was als showrunner. Eerder waren Avatar: The Last Airbender-bedenkers Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko de showrunners, maar zij vertrokken na "creatieve meningsverschillen".

Kim heeft besloten om te stoppen om "andere mogelijkheden te verkennen". Mogelijk wil hij zich focussen op het werk dat hij sinds kort doet voor Disney. Hij is uitvoerend producent geworden van de Percy Jackson-serie. Tevens zal hij nieuwe projecten ontwikkelen voor Disney+.

Vervangers


Netflix pakt gelukkig wel door. Co-uitvoerend producent Christine Boylan en uitvoerend producent/regisseur/VFX-supervisor Jabbar Raisani nemen de taken van Kim over en worden de showrunners voor seizoen 2 en 3.



Boylan is een grote naam bij de stripafdelingen van DC Comics en Marvel Comics en ze werkte al aan streamingseries als Poker Face, The Punisher en Citadel. Raisani regisseerde eerder afleveringen van Lost in Space en werkte aan series als Game of Thrones en Stranger Things.

Netflix


Het is nog onbekend wanneer seizoen 2 verschijnt, maar duidelijk is wel dat de productiewerkzaamheden gewoon doorgaan. Mocht je het eerste seizoen nog niet gezien hebben, dan vind je deze uiteraard gewoon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij positief of negatief over het eerste seizoen van The Last Airbender?

  • Positief

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Negatief

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen