search
Hoe ziet Sarah Michelle Gellar, de hoofdrolspeelster van 'Buffy the Vampire Slayer', er nu uit, en wat doet ze tegenwoordig?
Series / Specials

Hoe ziet Sarah Michelle Gellar, de hoofdrolspeelster van 'Buffy the Vampire Slayer', er nu uit, en wat doet ze tegenwoordig?

Sarah Michelle Gellar was een van de meest bekende actrices in de jaren 90, maar acteert ze nog steeds?

We kennen Sarah Michelle Gellar allemaal uit Buffy the Vampire Slayer en de Scooby-Doo-films. Deze werden gemaakt in de jaren 90, maar wat doet Gellar vandaag de dag?

Bij het grote publiek brak Gellar door in de iconische vampierserie Buffy the Vampire Slayer, waarin ze van 1997 tot 2003 de hoofdrol van Buffy speelde. Hiervoor werd ze zelfs genomineerd voor een Golden Globe. Maar dat was zeker niet haar eerste rol.

Jaren 90


Op vierjarige leeftijd werd Gellar namelijk al gescout, waarna ze in verschillende commercials speelde. Haar eerste hoofdrol was in 1992 in de serie Swans Crossing. Daarna speelde ze nog een rol in All My Children, van 1993 tot 1995.

Vanaf 1997 werd Gellar niet alleen bekend door haar rol als Buffy, maar ook door de horrorfilm I Know What You Did Last Summer. Daarna verscheen ze eind jaren 90 en begin deze eeuw in verschillende succesvolle projecten, waaronder als Daphne in de Scooby-Doo-films en in Cruel Intentions.

Acteert Gellar nog?


In 2003 besloot Gellar Buffy te verlaten. Ze gaf aan dat ze deze keuze niet had gemaakt omdat ze acteren niet meer zag zitten, maar dat het een persoonlijke keuze was en ze rust nodig had.



Gellar is door de jaren heen dan ook altijd consistent blijven acteren. De bekendheid van haar rol in Buffy is daarbij nooit meer overtroffen, maar de actrice is te zien geweest in zowel films als series.

Recente projecten


In 2022 was Gellar te zien als het schoolhoofd in de comedyfilm Do Revenge. Haar meest recente project kwam uit in 2023, namelijk de bovennatuurlijke dramaserie serie Wolf Pack.

Bekijk op instagram


Bovendien is Gellar al meer dan twintig jaar getrouwd met haar I Know What You Did Last Summer-collega Freddie Prinze Jr., met wie ze twee kinderen heeft.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Als jij Sarah Michelle Gellar ziet, denk je dan ook gelijk aan Buffy the Vampire Slayer?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen