search

Ons nieuws van zondag 7 april 2024

Hoe ziet Sarah Michelle Gellar, de hoofdrolspeelster van 'Buffy the Vampire Slayer', er nu uit, en wat doet ze tegenwoordig?
Series / Specials

Hoe ziet Sarah Michelle Gellar, de hoofdrolspeelster van 'Buffy the Vampire Slayer', er nu uit, en wat doet ze tegenwoordig?

Sarah Michelle Gellar was een van de meest bekende actrices in de jaren 90, maar acteert ze nog steeds?

We kennen Sarah Michelle Gellar allemaal uit Buffy the Vampire Slayer en de Scooby-Doo-films. Deze werden gemaakt in de jaren 90, maar wat doet Gellar vandaag de dag?

Bij het grote publiek brak Gellar door in de iconische vampierserie Buffy the Vampire Slayer, waarin ze van 1997 tot 2003 de hoofdrol van Buffy speelde. Hiervoor werd ze zelfs genomineerd voor een Golden Globe. Maar dat was zeker niet haar eerste rol.

Jaren 90


Op vierjarige leeftijd werd Gellar namelijk al gescout, waarna ze in verschillende commercials speelde. Haar eerste hoofdrol was in 1992 in de serie Swans Crossing. Daarna speelde ze nog een rol in All My Children, van 1993 tot 1995.

Vanaf 1997 werd Gellar niet alleen bekend door haar rol als Buffy, maar ook door de horrorfilm I Know What You Did Last Summer. Daarna verscheen ze eind jaren 90 en begin deze eeuw in verschillende succesvolle projecten, waaronder als Daphne in de Scooby-Doo-films en in Cruel Intentions.

Acteert Gellar nog?


In 2003 besloot Gellar Buffy te verlaten. Ze gaf aan dat ze deze keuze niet had gemaakt omdat ze acteren niet meer zag zitten, maar dat het een persoonlijke keuze was en ze rust nodig had.



Gellar is door de jaren heen dan ook altijd consistent blijven acteren. De bekendheid van haar rol in Buffy is daarbij nooit meer overtroffen, maar de actrice is te zien geweest in zowel films als series.

Recente projecten


In 2022 was Gellar te zien als het schoolhoofd in de comedyfilm Do Revenge. Haar meest recente project kwam uit in 2023, namelijk de bovennatuurlijke dramaserie serie Wolf Pack.

Bekijk op instagram


Bovendien is Gellar al meer dan twintig jaar getrouwd met haar I Know What You Did Last Summer-collega Freddie Prinze Jr., met wie ze twee kinderen heeft.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Liam Hemsworth heeft zich suf getraind voor 'The Witcher': eerste foto online gedropt
Series / Nieuws

Liam Hemsworth heeft zich suf getraind voor 'The Witcher': eerste foto online gedropt

De Australische acteur heeft zo te zien een tijdje in de sportschool gewoond.

Blijkens de selfie die Hemsworth heeft gepost op zijn Insta-account heeft het ongenoegen van de fans hem niet tegengehouden.

Hemsworth was altijd al atletisch, maar hij is zichtbaar gespierder geworden en ziet er uit als een ware sloopkogel. Hiermee heeft hij een passende verschijning ontwikkeld voor zijn nieuwe rol.

Intensieve training


Een acteur met een doorsnee postuur zou überhaupt niet in aanmerking komen voor de rol van Geralt van Rivia. Het personage heeft nu eenmaal een intensieve lichamelijke training ondergaan zodat hij effectief op monsters en ander gespuis kan jagen. Daar komen ook nog eens speciale rituelen bij in verband met bovennatuurlijke vermogens die typisch bij een witcher horen.

Verder is Henry Cavill, die in de eerste drie seizoenen Geralt speelde, een imposante acteur die in alle opzichten een geloofwaardige jager neerzette. Hier moet ook rekening mee gehouden worden, om nog maar te zwijgen van het publiek dat nog steeds niet blij is met de vervanging.

De eerste foto's


De verwachting is dat binnenkort de eerste foto's gepubliceerd zullen worden van Hemsworth in zijn kostuum. De makers zullen zogeheten set leaks voor willen zijn, wat inhoudt dat men niet wil riskeren dat slechte foto's van "de nieuwe Geralt" online gepost worden.

Bekijk op instagram


Je kunt The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Westworld'-maker over zijn nieuwste productie 'Fallout': Een nieuwe mix tussen scifi en western
Series / Nieuws

'Westworld'-maker over zijn nieuwste productie 'Fallout': Een nieuwe mix tussen scifi en western

Jonathan Nolan vertelde in een interview met ComicBook over zijn aanpak van de gameverfilming.

De serie Fallout is op het eerste gezicht totaal anders dan Nolans eerdere succes-serie Westworld. Toch hebben de twee series een gemeenschappelijk element, en dat is de mix tussen scifi en western.

Volgens Nolan is het mengen van verschillende genres een natuurlijke manier om films en series te maken. Fallout is in dit opzicht geen nieuwe trend maar de voortzetting van iets dat al eerder bestond.

Alle films in een genre


De maker groeide op met westerns en kent de regels van het genre dus van haver tot gort. Nolan: "Bij ons thuis was er altijd wel een film van Sergio Leone te zien. Met Geneva [Robertson-Dworet] en Graham [Wagner] praatte ik eindeloos over 'The Good, the Bad and the Ugly'. Voor 'Westworld' praatten Lisa [Joy] en ik de hele tijd over 'Once Upon a Time in the West'".

"Het is fascinerend om te zien hoe zowel film als tv naar een bepaald genre trekken en daar werkelijk alles uithalen. Dat genre wordt daarna voor een tijd aan de kant gezet. Dat is na de jaren 40 en 50 met het western genre gebeurd. In die tijd waren vrijwel alle films westerns, " aldus Nolan.

Plot


De langverwachte gameverfilming gaat over een post-apocalyptische wereld. De overlevenden leiden een relatief comfortabel leven in hun atoomkelders. Op een dag besluit echter een van de bewoners om de atoomkelder te verlaten en komt oog in oog te staan met de verwoesting van de aarde.



Fallout is vanaf 11 april te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Discovery': Dít zijn de schurken die de strijd aanbinden met de Federation in het slot van de scifi-serie
Series / Featured

'Star Trek: Discovery': Dít zijn de schurken die de strijd aanbinden met de Federation in het slot van de scifi-serie

De eerste foto's zijn onlangs online gedropt, hier leer je meer over dit gevaarlijke duo.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Eerder werd bekend dat Callum Keith Rennie de rol van kapitein Rayner van de USS Antares zal spelen in het slotseizoen van Star Trek: Discovery. Nu is ook bekendgemaakt welk tweetal kapitein Burnham (Sonequa Martin-Green) en de bemanning van de USS Discovery het leven flink zuur gaat maken.

De twee huurlingen Malinne "Moll" Ravel (Eve Harlow) en L'ak (Elias Troufexis) vormen een soort Bonnie en Clyde. Net zoals Michael zijn ze driftig op zoek naar een mysterieus voorwerp. Moll en L'ak hebben hierbij echter zo hun eigen bedoelingen.

Verkeerde handen


Dit voorwerp is verbonden met het vermogen om leven te creëren. In de verkeerde handen kan dit de nodige ellende veroorzaken. Moll en L'ak zijn echter niet bepaald een team dat hier een boodschap aan heeft. De twee hebben zowel een professionele als een romantische relatie, waarbij beiden hun werk als koerier opzegden. Een bestaan als huurling was nu eenmaal een stuk interessanter.

Moll heeft een assertieve en avontuurlijke insteek. De jonge vrouw heeft een sterk strategische blik en een scherp verstand. Molls vermogen om zich aan iedere situatie aan te passen maakt haar tot een geduchte tegenstander. Ze gaat zonder aarzeling recht op haar doel af en wil koste wat kost datgene bereiken wat ze in haar hoofd heeft. Ook geniet de rebelse Moll ervan om zoveel mogelijk chaos te brengen. Book (David Ajala) komt er achter dat zij een connectie heeft met zijn geliefde mentor Cleveland Booker IV.

Consequenties


Haar partner L'ak is in een waas van geheimzinnigheid gehuld. Zo is bijvoorbeeld niet bekend van welke planeet L'ak afkomstig is. Hij is extreem beschermend naar zijn partner en vriendin Moll. Naast zijn pragmatische en ambitieuze aard heeft L'ak maling aan consequenties van zijn gedrag en doet wat hij wil. Dit geeft hem een dreigende en impulsieve kant.

Bekijk op instagram


De voornaamste schurken zullen ongetwijfeld voor de nodige gespannen momenten zorgen in het slot van de geliefde scifi-serie. Star Trek: Discovery kun je bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime komt deze week met 'Star Trek: Discovery' en 3 andere titels om te bingen
Series / Nieuws

SkyShowtime komt deze week met 'Star Trek: Discovery' en 3 andere titels om te bingen

Het wordt een intense week met veel drama, sciencefiction en wat leuks voor de kinderen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Star Trek: Discovery


Verschijnt op: Vrijdag 12 april | Release: Seizoen 5 - aflevering 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: SkyShowtime

Tien jaar voor Kirk, Spock en hun ruimteschip Enterprise, gaat de bemanning van het ruimteschip Discovery op verkenningstocht door de ruimte op zoek naar nieuwe werelden en levensvormen.




Veronika


Verschijnt op: Vrijdag 12 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 7-8 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Veronika Gren, moeder van twee kinderen, is politieagent in een rustig stadje. Als ze geesten begint te zien, wordt ze gedwongen haar geheime verslaving en complexe verleden onder ogen te zien, zodat ze de moordenaar kan opsporen.




Boat Story


Verschijnt op: Vrijdag 12 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Als Janet en Samuel, die krap bij kas zitten, een lading cocaïne op een gestrand schip vinden, kunnen ze hun geluk niet op. Maar ze raken al snel in de problemen met de politie, gemaskerde huurmoordenaars en goedgeklede gangsters.




Overige series nieuw op SkyShowtime


Hieronder de overige series die deze week op SkyShowtime verschijnen.

12 april: Dora: Say Hola to Adventure (seizoen 1) - Animatie / Familie - Dora is weer terug! De wereldberoemde ontdekkingsreizigster is er weer zoals je haar nog nooit hebt gezien. Volg haar en haar vrienden voor allerlei gloednieuwe en magische avonturen in het regenwoud.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ gaat deze week door met 'Shôgun' en 4 andere hitseries
Series / Nieuws

Disney+ gaat deze week door met 'Shôgun' en 4 andere hitseries

Het wordt een fantasievolle week met allerlei nieuwe avonturen op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Shôgun


Verschijnt op: Dinsdag 9 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Avontuur / Drama / Geschiedenis | Kijk op: Disney+

In het Japan van het jaar 1600 vecht Lord Yoshii Toranaga voor zijn leven wanneer zijn vijanden in de Raad van Regenten zich tegen hem keren, totdat een mysterieus Europees schip strandt nabij een vissersdorpje.




Blood Free


Verschijnt op: Woensdag 10 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Sciencefiction / Thriller | Kijk op: Disney+

Jayu is de CEO van BF. Ondanks bedreigingen breidt ze het bedrijf uit. Als de dreigementen aanhouden, huurt BF ex-marinier Chaewoon in om haar te beschermen. Vreemd genoeg lost Chaewoon Jayu's problemen heel eenvoudig op. Binnen BF zijn er steeds meer geheimen en verdenkingen.




X-Men '97


Verschijnt op: Woensdag 10 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Animatie / Actie / Avontuur | Kijk op: Disney+

X-Men '97 keert terug naar het iconische tijdperk van de jaren 90 waarin de X-Men, een groep mutanten die hun bijzondere gaven gebruiken om een wereld te beschermen die hen haat en vreest, als nooit tevoren worden uitgedaagd en gedwongen worden geconfronteerd met een gevaarlijke en onverwachte nieuwe toekomst.




Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

3 april : Star Wars: The Bad Batch (seizoen 3 - aflevering 10-11) - Animatie / Actie / Avontuur - Er zijn maanden verstreken sinds de gebeurtenissen op Kamino en de Bad Batch zet zijn reis door het Keizerrijk voort na de val van de Republiek. Ze ontmoeten zowel nieuwe als oude vrienden en vijanden op hun enerverende missies als huurlingen, waarbij ze onverwachte en gevaarlijke locaties aandoen.

10 april: Iwájú (seizoen 1) - Animatie / Actie / Avontuur - Deze originele animatieserie die zich afspeelt in een futuristisch Lagos in Nigeria vertelt het spannende coming of age-verhaal van Tola, een jong meisje dat woont op een rijk eiland en haar techniekgekke beste vriend Kole, die samen de geheimen en gevaren van hun verschillende werelden ontdekken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Langverwachte bioscooprelease van 'The Mandalorian' vraagt om geduld van fans
Series / Nieuws

Langverwachte bioscooprelease van 'The Mandalorian' vraagt om geduld van fans

Het belooft een enorme productie te worden dus daar wordt flink de tijd voor genomen.

Volgens velen is The Mandalorian één van de beste Star Wars-producties sinds Disney is begonnen met de uitbreiding van het universum op de streamingdienst. Alleen moeten fans nog even wachten op een vervolg.

Disney deelde onlangs nog dat ze in plaats van een vierde seizoen The Mandalorian, een bioscoopfilm gaan maken, en nu is bekend geworden dat deze zal worden uitgebracht op woensdag 22 mei 2026.

Baby Yoda op het grote scherm


Jon Favreau, bedenker van de serie en volgens velen de reddende engel van het Star Wars-universum, zal de film gaan regisseren. Daarnaast is Favreau producent samen met Dave Filoni en Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy.

Toen de film in januari werd aangekondigd, zei Favreau in een verklaring: "Ik heb altijd genoten van het vertellen van verhalen in de rijke wereld die George Lucas heeft gecreëerd. Het vooruitzicht om de Mandalorian en zijn leerling Grogu naar het grote scherm te brengen, is buitengewoon spannend.

Eén acteur absent


Wat het vooruitzicht op de productie minder plezierig maakt, is dat de film het zonder de recent overleden acteur Carl Weathers moet doen. Hij speelde in The Mandalorian de rol van Greef Karga.



Kijk alle afleveringen van The Mandalorian op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.