search
Epische en actierijke sciencefictionfilm staat volgende week eindelijk op Netflix
Films / Specials

Epische en actierijke sciencefictionfilm staat volgende week eindelijk op Netflix

Het vervolg van de Rebel Moon-franchise, The Scargiver, is geregisseerd door Zack Snyder en verschijnt op Netflix.

Goed nieuws voor sciencefictionfans: De Rebel Moon-franchise breidt binnenkort uit met de release van deel 2: The Scargiver. Vorig jaar kwam nog het eerste deel uit, maar in april zet het avontuur van Kora voort.

Zack Snyder neemt opnieuw de regie op zich voor het tweede deel, ook is hij verantwoordelijk voor de productie van de film samen met zijn vrouw Deborah Snyder, Eric Newman en Wesley Coller.

Kolonie van Veldt


In de eerste film, Rebel Moon – Part One: A Child of Fire, wordt de vreedzame kolonie van Veldt bedreigd door de tirannieke heerser Balisarius van de zogeheten Moederwereld. Kora wordt als jonge krijger opgeroepen om een leger van strijders te verzamelen en hun kolonie te redden.

In het vervolgdeel gaat de strijd verder en worden er nieuwe verbonden gesmeed. Te midden van uitdagingen ontmoeten ze onverwachte bondgenoten, maar blijven ze streven naar vrijheid en gerechtigheid.

Inspiratie


De Rebel Moon-franchise vindt zijn inspiratie in meerdere bronnen, met de werken van de Japanse filmmaker en kunstenaar Akira Kurosawa als een van de belangrijkste invloeden. Daarnaast worden de Star Wars-films en het iconische Heavy Metal-tijdschrift, dat in 1977 voor het eerst werd uitgebracht, genoemd als inspiratiebronnen.Sofia Boutella, bekend van haar rollen in Star Trek Beyond en Climax, schittert als de vastberaden Kora. De cast wordt verder versterkt door talenten als Charlie Hunnam, Anthony Hopkins en Djimon Hounsou.

Het volgende avontuur


Ondanks kritiek op het eerste deel, met een score van 21% op RottenTomatoes, hebben de fans niet lang hoeven wachten op het vervolg. Na de release van het eerste deel op 22 december 2023, zal het tweede en waarschijnlijk laatste deel al te zien zijn op Netflix vanaf 19 april van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij genoten van de eerste Rebel Moon?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen