search
Deze onwijs populaire Netflix-serie ging net een seizoen te lang door
Series / Specials

Deze onwijs populaire Netflix-serie ging net een seizoen te lang door

Als de serie een seizoen eerder was gestopt, had 'Lucifer' een perfect einde kunnen hebben.

Hoe leuk een serie ook is, er is vrijwel geen enkel verhaal dat voor eeuwig door kan blijven gaan. Veel series kunnen echter niet het juiste moment vinden om te stoppen. Dat was ook het geval bij Lucifer.

Het eerste seizoen van Lucifer verscheen in 2016. Er kwamen daarna nog vijf seizoenen, tot de serie in 2021 eindigde. De fantasyserie draait om een alternatieve versie van het DC-comics personage Lucifer.

Gemengde reviews


Lucifer gaat over Lucifer Morningstar, die verveelt is geraakt door zijn leven in de hel en daarom in Los Angeles gaat wonen. Daar helpt hij de mensheid met zijn krachten. Een ontmoeting met een detective in een nachtclub zorgt ervoor dat hij zelf criminaliteit gaat opsporen.

Het duurde even voordat de serie echt zijn draai vond, want het eerste seizoen kreeg gemengde reviews van critici en het publiek. In het volgende seizoen wist Lucifer echter toch de harten van fans te stelen, al cancelde Fox de serie na het derde seizoen.

Perfect einde?


Na een campagne waarin de fanbase de serie poogde te redden, pikte Netflix Lucifer op voor nog drie seizoenen. Daar werd de serie consistent goed bekeken. Toch had het laatste seizoen van veel kijkers niet gehoeven.De finale van seizoen 5 maakte volgens veel fans een perfect einde aan vrijwel alle verhaallijnen. De enige verhaallijn die nog interessant was om in een volgend seizoen te onderzoeken was die waarin Lucifer weer de King of Hell kon worden.

Anticlimax


Maar dat was niet wat er gebeurde in seizoen 6. In plaats daarvan werd er gekozen voor een verandering in de toon, waardoor de serie als een compleet andere serie aanvoelde. De laatste aflevering was voor veel fans een anticlimax.

De serie had jarenlang bepaalde persoonlijkheden opgebouwd, maar in de finale voelden de personages als vreemden. Zelf oordelen over het laatste seizoen? Bekijk Lucifer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Was jij na het laatste seizoen van Lucifer ook "klaar" met de serie, of had je meer willen zien?

 • Ik was er wel klaar mee ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Ik had graag meer van Lucifer gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen