search

Ons nieuws van maandag 8 april 2024

'Together: Treble Winners': oppervlakkige compilatie van een succesverhaal
Recensie

'Together: Treble Winners': oppervlakkige compilatie van een succesverhaal

Luchtige terugblik op het succesjaar van Manchester City is aandoenlijk voor de fans, maar mist elke vorm van diepgang.

Regie: John de Caux | Afleveringen: 6 | Speelduur: 42-49 minuten | Jaar: 2024

Een Engelse voetbalclub kan de 'treble' voltooien door in één seizoen drie grote prijzen te pakken: de landstitel, de beker (FA Cup) en de Champions League. Voordat Manchester City het in 2022-2023 zo ver schopte, was nog maar één team dat ooit gelukt. Reden genoeg dus om The Citizens een lyrische terugblik te gunnen, maar wat onderscheidt het op zichzelf vermakelijke resultaat van de betere wedstrijdcompilaties en sfeervideo's op internet? De makers van Together: Treble Winners kregen optimale toegang tot de kleedkamer en de trainingsvelden, maar hebben daar te weinig mee gedaan.

Het verhaal van Manchester City barst de voorbije seizoenen van de superlatieven. Neem met de beste spelers ter wereld deel aan de grootste competities en het prijzenplafond raakt langzaam in zicht. Succestrainer Josep 'Pep' Guardiola (ingestapt in 2016) kan op clubniveau nauwelijks nog iets nieuws winnen, alleen nog maar méér. Dat betekent niet dat het vanzelf gaat – verre van – maar de club voldoet inmiddels aan alle voorwaarden voor succes.

Er gaat dan ook geen Champions League-wedstrijd voorbij zonder dat Guardiola druk gebarend langs de kant staat, terwijl zijn mannen in het blauw op de helft van de tegenstander de zoveelste aanval opzetten. De documentaire trapt af met de zomerse komst van topspits Erling Haaland, die in het seizoen van de serie meer doelpunten maakte dan er (Premier League-)wedstrijden in zijn jaar zaten. Niet onbelangrijk: in 2008 werd de club gekocht door de huidige vicepremier van het emiraat Abu Dhabi.

Het ontbrak de makers niet aan mogelijkheden om meer te tonen dan voetballiefhebbers normaal meekrijgen: de camera's zijn op de trainingsvelden, in de clubkantine en in de kleedkamer. Together: Treble Winners is daarmee de zoveelste sportserie die speciale toegang 'achter de schermen' krijgt; een gouden kans om wat dieper te graven dan de zichtbare laag van excellerende spelers en opgestapelde successen. Hoe gaan deze sterspelers om met de continue druk van hun trainer, fans en de buitenwereld? Hoe konden kapitaalinjecties tóch voor een hecht collectief zorgen? Hoe gaat Guardiola strategisch te werk bij zijn belangrijkste wedstrijden?

Het is gelukkig niet zo dat deze vragen gehéél buiten beschouwing blijven, maar toch voelen de afleveringen schrijnend oppervlakkig. Dat heeft alles te maken met de montage. Interviewfragmenten duren zelden langer dan een halve minuut en dienen vaker als lichtvoetig commentaar dan als verdiepende bijdrages. Als Guardiola in de slotaflevering wat vaker en langer aan het woord komt, voelt dat als een welkome (maar rijkelijk late) uitzondering.

Luchtige en speelse 'achterklap'-taferelen voeren in Together: Treble Winners de boventoon. Vooruit, het is aandoenlijk dat Bernardo Silva een hond heeft, dat enkele spelers fantastisch kunnen tafeltennissen en dat het opvoeren van een karaoke-act verplichte kost is voor nieuwe aanwinsten. Frivole filmpjes van dien aard gaan tegenwoordig echter al vaak genoeg viraal via fanaccounts of de sociale mediakanalen van de club zelf. Er is geen nood om daar een voltallige documentairecrew voor in te schakelen.

Aan de hand van keurige tussenkopjes spoeden de makers zich van medio augustus naar de ontknoping in juni 2023, toen City zich ten koste van Internazionale tot Champions League-winnaar kroonde. De wilde montage-ingrepen waarmee de wedstrijdbeelden zijn gepimpt voelen tekenend voor de oppervlakkige oriëntatie van dit project. Sport is spektakel, dat zeker, maar het is zonde om de weg naar succes te reduceren tot een compilatie. "Dit wordt de beste docu ooit," lacht Haaland in de openingsminuten van de serie. Die woorden bewijzen zich na een slordige vierenhalf uur toch wat voorbarig.

★★☆☆☆

Together: Treble Winners is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Crooks': een shot heroïne van Duitse makelij
Recensie

'Crooks': een shot heroïne van Duitse makelij

Dit uiterst verslavende Duitse gangsterverhaal zal Guy Ritchie doen watertanden.

Regie:Marvin Kren, Cüneyt Kaya | Cast: Frederick Lau (Charly), Christoph Krutzler (Joseph Muckstein), Svenja Jung (Samira), Karl Welunschek (Franz Bachofner), Georg Friedrich (Joe Berger), Erdal Yıldız (Hassan), Lukas Watzl (Rio Bachofner), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 39-66 minuten | Jaar: 2024

Je mag van de Duitse productie Crooks alle clichés uit het gangstergenre en personages met maar weinig diepgang verwachten. Toch zal eenieder die begint te kijken niet meer kunnen stoppen. Deze serie heeft namelijk een hoog tempo en de makers zorgen voor de ene verrassende wending na de andere. Zelfs ongeloofwaardigheden zullen je niet afremmen.

Maker Marvin Kren baseert zich op Claude Sautets Classe Tous Risques, een Franse film noir uit 1960 over een gangster die zijn jongere collega op sleeptouw neemt, maar boetseert de serie meer naar de verhalende aanpak van Britse genrefilmers als John Mackenzie, Mike Hodges, Matthew Vaughn en Guy Ritchie. Kren is echter niet geïnteresseerd in kleurrijke protagonisten. De kracht van deze rechtlijnige serie zit hem in de constructie van de narratief.

Voormalige crimineel Charly heeft in Berlijn een nieuw leven opgebouwd als slotenmaker en brave echtgenoot en vader, maar zijn vroegere kornuiten uit het Slavische misdaadmilieu dwingen hem deel te nemen aan een inbraak. Hij moet een oude roebel uit het tijdperk van tsarina Catharina de Grote stelen uit de kluis van een Arabische maffiabende. Het muntstuk zal vervolgens door Oostenrijkse chauffeur Joseph in Wenen worden afgeleverd aan de plaatselijke gangsterbaas die in opdracht werkt van een Rus.

Een saaie klus, mits alles vlotjes verloopt. Uiteraard gaat werkelijk alles mis en wordt Charly het doelwit van het groeiend aantal gangsterbendes van allerlei verschillende nationaliteiten. Hij kan niet anders dan met zijn familie naar Marseille vluchten, maar ook die ontsnappingspoging kent heel wat hindernissen. Door de actie al heel vroeg parallel te laten afspelen in Berlijn, Wenen en Marseille, krijgt het gangsterdrama de vorm van een roadmovie met internationale allure.

Vanaf de start flitsen de betere Guy Ritchie-films als Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Snatch en The Gentlemen door je hoofd, met als verschil dat de gangsters van Ritchie sterker getypeerd en grappiger zijn. Charly is zelfs ronduit saai. Het enige wat hem karakteriseert is het beschermen van zijn minstens zo saaie familie. Chauffeur Joseph, een personage dat meer en meer naar de voorgrond treedt, krijgt een interessantere spanningsboog mee. De leukste gangsters zijn nevenpersonages: de gewetenloze Oostenrijkse peetvader die een grote liefde koestert voor zijn idiote zoon en de levenslustige leider van de Algerijnse bende.

Er zit niet veel humor in de banale dialogen, maar het constante geblunder tijdens crisismomenten, het contrast tussen Duitsers en Oostenrijkers en de bizarre interactie tussen Arabieren en Algerijnen geven de serie een komische ondertoon mee. Jawel, er kan gelachen worden met deze Duitse productie. Zodra iemand een plan maakt, vraag je je als kijker direct af hoe snel en op welke manier dat in de mist zal gaan.

Crooks kan je makkelijk met de grond gelijk maken. De regie mist een persoonlijke stijl – we zijn hier mijlenver verwijderd van de cinema van Jean-Pierre Melville – en zoals de lijken stapelen de onwaarschijnlijkheden zich op. Maar tijdens het kijken wil je daar niet aan denken. Je moet kijken, want de serie is als heroïne. Wie aan de eerste aflevering begint, weet wat hem of haar te wachten staat.

★★★★☆

Crooks is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze onwijs populaire Netflix-serie ging net een seizoen te lang door
Series / Specials

Deze onwijs populaire Netflix-serie ging net een seizoen te lang door

Als de serie een seizoen eerder was gestopt, had 'Lucifer' een perfect einde kunnen hebben.

Hoe leuk een serie ook is, er is vrijwel geen enkel verhaal dat voor eeuwig door kan blijven gaan. Veel series kunnen echter niet het juiste moment vinden om te stoppen. Dat was ook het geval bij Lucifer.

Het eerste seizoen van Lucifer verscheen in 2016. Er kwamen daarna nog vijf seizoenen, tot de serie in 2021 eindigde. De fantasyserie draait om een alternatieve versie van het DC-comics personage Lucifer.

Gemengde reviews


Lucifer gaat over Lucifer Morningstar, die verveelt is geraakt door zijn leven in de hel en daarom in Los Angeles gaat wonen. Daar helpt hij de mensheid met zijn krachten. Een ontmoeting met een detective in een nachtclub zorgt ervoor dat hij zelf criminaliteit gaat opsporen.

Het duurde even voordat de serie echt zijn draai vond, want het eerste seizoen kreeg gemengde reviews van critici en het publiek. In het volgende seizoen wist Lucifer echter toch de harten van fans te stelen, al cancelde Fox de serie na het derde seizoen.

Perfect einde?


Na een campagne waarin de fanbase de serie poogde te redden, pikte Netflix Lucifer op voor nog drie seizoenen. Daar werd de serie consistent goed bekeken. Toch had het laatste seizoen van veel kijkers niet gehoeven.De finale van seizoen 5 maakte volgens veel fans een perfect einde aan vrijwel alle verhaallijnen. De enige verhaallijn die nog interessant was om in een volgend seizoen te onderzoeken was die waarin Lucifer weer de King of Hell kon worden.

Anticlimax


Maar dat was niet wat er gebeurde in seizoen 6. In plaats daarvan werd er gekozen voor een verandering in de toon, waardoor de serie als een compleet andere serie aanvoelde. De laatste aflevering was voor veel fans een anticlimax.

De serie had jarenlang bepaalde persoonlijkheden opgebouwd, maar in de finale voelden de personages als vreemden. Zelf oordelen over het laatste seizoen? Bekijk Lucifer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Controverse over seizoen 5 van 'Star Trek: Discovery': Fans en critici scherp verdeeld
Series / Nieuws

Controverse over seizoen 5 van 'Star Trek: Discovery': Fans en critici scherp verdeeld

De meningen van fans en critici over seizoen 5 van Star Trek: Discovery kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen.

Al sinds jaar en dag is Star Trek één van de meest populaire sciencefiction franchises. De serie weet de spannende avonturen perfect af te wisselen met het nodige drama. Zijn topcritici eigenlijk net zo enthousiast over het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery als van de rest van de franchise?

Onlangs is seizoen 5 van Star Trek: Discovery uitgekomen. De serie volgt de USS Discovery en haar bemanning. In het vijfde en laatste seizoen gaat het team op zoek naar een mysterieuze kracht die decennia lang verborgen is geweest.

Productie


In maart 2020 begon de productie van seizoen 5, maar door COVID-19 liep de serie veel vertraging op. Uiteindelijk kon de productie van Star Trek: Discovery seizoen 5 pas in januari 2022 beginnen.

Het creatieve team heeft dus bijna 2 jaar gehad om na te denken over het laatste seizoen. Helaas zagen fans van de serie hier niets van terug. Zij gaven het seizoen namelijk een pijnlijke 25% op Rotten Tomatoes.

Rotten Tomatoes


Veel kijkers vinden het seizoen "goedkoop" aanvoelen en bekritiseren tevens het acteerwerk, dat volgens hen "vreselijk" is.Gelukkig zijn de critici veel positiever. Zij geven het nieuwe seizoen namelijk een score van 88%. Volgens hen is de humor fantastisch en is seizoen 5 het perfecte einde voor Star Trek: Discovery.

Star Trek: Discovery


Ben je benieuwd of je het met de kijkers of de critici eens bent? Stream dan Star Trek: Discovery op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Netflix-serie 'Ripley' krijgt goede reacties: "Alsof het een Hitchcock-serie is"
Series / Specials

Nieuwe Netflix-serie 'Ripley' krijgt goede reacties: "Alsof het een Hitchcock-serie is"

De nieuwe Netflix-thriller Ripley scoort niet alleen bij critici ontzettend hoog, maar ook bij het grote publiek.

De hype rondom de gloednieuwe Netflix-serie Ripley was enorm. De psychologische thriller is gebaseerd op het boek The Talented Mr. Ripley van de Amerikaanse auteur Patricia Highsmith. Zijn kijkers net zo te spreken over de serie als lezers over het boek?

Ripley volgt beroepscrimineel Tom Ripley (Andrew Scott). Wanneer hij wordt ingehuurd om Dickie Greenleaf, de verwende zoon van magnaat Herbert Greenleaf, op te sporen in Italië lijkt dit een makkelijke taak. Niets blijkt minder waar als het verhaal ineens een duistere twist neemt en Tom geobsedeerd wordt door Dickie.

Film vs. serie


In 1999 kwam de eerste verfilming van The Talented Mr. Ripley uit. De gelijknamige film scoort op het moment van schrijven een indrukwekkende 85% op Rotten Tomatoes. Is het de serie gelukt om de film te verslaan?

De serie scoort 1% hoger op Rotten Tomatoes en heeft op het moment van schrijven dus een score van 86%. Er zijn dan ook heel veel positieve recensies geplaatst.

Recensies


Zo zegt CBS Radio:"De serie is een prachtig kunstwerk met fantastische shots van de Italiaanse architectuur en landschappen." Ook Houston Chronicle is laaiend enthousiast over de serie en prijst het acteerwerk van Andrew Scott.Het grootste compliment wordt gegeven door Caryn James van BBC.com: "Ripley is alsof het een Hitchcock-serie is die Hitchcock nooit heeft gemaakt."

Ripley


Ripley is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een 92% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de beste misdaadseries die je gewoon kan streamen op Disney+
Series / Specials

Met een 92% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de beste misdaadseries die je gewoon kan streamen op Disney+

In 'The Artful Dodger' zien we een van de meest iconische Dickens-personages op een nieuwe manier.

Bijna iedereen kent het verhaal van Oliver Twist, geschreven door Charles Dickens in 1838. Vandaag de dag worden de personages uit dit boek nog steeds gebruikt in series, waaronder in het geweldige recente misdaaddrama The Artful Dodger.

The Artful Dodger verscheen in november van 2023 op Disney+. De serie is een sequel van Oliver Twist. Er wordt gefocust op het personage Jack Dawkins, een jonge zakkenroller die beter bekendstaat als Artful Dodger.

Chirurg


Het verhaal van de serie speelt zich af in het Australië van 1850. Dawkins heeft zijn zakkenroller activiteiten ingeruild voor een beroep als chirurg. Zijn verleden komt echter terug om hem te achtervolgen wanneer zijn oude kennis Fagin arriveert.

Dawkins wordt teruggelokt naar de criminele wereld, waar hij zijn oude bijnaam weer eer aandoet. Een nog grotere bedreiging voor hem is echter goeveneursdochter Lady Belle, die vastberaden is om de eerste vrouwelijke chirurg van de kolonie te worden.

Bekende acteurs


In de serie zien we een aantal bekende acteurs, waaronder Thomas Brodie-Sangster als Dawkins. Hem kun je onder andere kennen van Love Actually, The Maze Runner en Game of Thrones. Ook zien we David Thewlis als Fagin, onder meer bekend van de Harry Potter-films en The Sandman.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 92% van de critics. Bij het publiek scoort The Artful Dodger zelfs 96%.

Disney+


De critics consensus luidt als volgt: "Met de guitige zwaartekracht van de goed gecaste Thomas Brodie-Sangster en David Thewlis, rolt The Artful Dodger de zak van Dickens en haalt de serie het meeste uit zijn iconische creatie".

Bekijk The Artful Dodger op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Provocerende en gelikte boekverfilming zet Netflix op zijn kop
Series / Netflix Kijktip

Provocerende en gelikte boekverfilming zet Netflix op zijn kop

De nieuwe Netflix Original-film Scoop laat spierballen zien en staat aan kop.

Zin in een "provocerende" en "gelikte" film? Dan zit je goed met Scoop, de boekverfilming / Netflix Original verscheen recent op de streamingdienst en heeft nu al de koppositie in de Netflix Top 10 in handen.

Afgelopen vrijdag verscheen de film van regisseur Philip Martin, bekend van onder andere de regie van afleveringen van Night Sky en The Crown, op Netflix. De serie laat zien hoe een BBC-interview met Prince Andrew tot stand kwam in 2019.

Namen


Netflix wist een mooie groep acteurs bij elkaar te krijgen voor Scoop, een verfilming van het boek Scoops: Behind the Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews uit 2022 van Newsnight-editor Sam McAlister.

Hoofdrollen zijn voor Gillian Anderson als BBC-interviewer Emily Maitlis, Billie Piper als BBC-producent Sam McAlister en Rufus Sewell als - onderwerp van gesprek - Prince Andrew. Je ziet ook rollen van Keeley Hawes, Romola Garai en Richard Goulding.

Ontvangst


De ontvangst is wisselend. Na 41 recensies staat de film op een prima 78 procent op de Tommatometer. De publieksscore op Rotten Tomatoes is lager, met tot op heden 64 procent.Op de IMDb staat de serie op een 6,7 na 4,2 duizend stemmen. Wil je Scoop in zijn geheel zien, dan vind je de film uiteraard op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijkers Netflix stemmen massaal af op spannende en actievolle Netflix Original
Series / Netflix Kijktip

Kijkers Netflix stemmen massaal af op spannende en actievolle Netflix Original

De nieuwe Netflix-serie Crooks staat gelijk boven 3 Body Problem en The Gentlemen.

Netflix blijft strooien met nieuwe eigen series. Zeker op het gebied van series is er de afgelopen maanden veel nieuws te zien op de streamingdienst. De nieuwste Duitse Netflix Original staat gelijk bovenaan de Netflix Top 10.

Dan hebben we het over Crooks, een actie-/misdaaddramaserie die afgelopen donderdag op Netflix in première ging, met in totaal acht afleveringen die per aflevering ten minste 39 minuten en maximaal 66 minuten duren.

Misdaad


Netflix omschrijft zijn nieuwste Original met woorden als Spannend, Actie en "Overval" en dat is niet gek, aangezien in Crooks het stelen en hebben van een bijzonder prijzige munt centraal staat.

In de serie ontmoeten we de gepensioneerde kluiskraker Charly die in Berlijn woont met zijn gezin. Hij wordt door "oud-collega's" gedwongen om zijn gereedschap weer tevoorschijn te halen. Samen met de 'driver' Joseph slaat Charly op de vlucht om zijn gezin te beschermen.

Ontvangst


Op Rotten Tomatoes staan er helaas nog geen recensies. De IMDb heeft al wel een voorlopig cijfer. Na slechts 330 stemmen staat Crooks op een 6,7. Niet bepaald hoog.Als je Crooks wilt zien, dan vind je hierboven een voorproefje met de trailer. De volledige serie staat uiteraard op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things'-ster plaagt terugkeer van fan-favoriete personage Eddie Munson
Series / Nieuws

'Stranger Things'-ster plaagt terugkeer van fan-favoriete personage Eddie Munson

Joseph Quinn kan zijn lach niet inhouden na brandende vraag over de terugkeer van Eddie Munson voor Stranger Things seizoen 5.

Stranger Things heeft de wereld geïntroduceerd aan talenten zoals Millie Bobby Brown en Finn Wolfhard. De jonge cast was het middelpunt van de serie, maar in latere seizoenen hebben fans andere favoriete personages gekregen.

Hoewel de jonge cast fantastisch is, mogen de andere acteurs niet vergeten worden. Joe Keery stal al snel ieders hart en ook Maya Hawke werd snel een favoriet. Niemand kon het echter opnemen tegen Joseph Quinn.

Eddie Munson


Quinn speelde in seizoen 4 Eddie Munson, de Dungeon Master van de Hawkins High School's Hellfire Club. De metalhead-gitarist werd bevriend met Mike (Finn Wolfhard) en Dustin (Gaten Matarazzo).

Eddie werd al snel het favoriete personage van veel kijkers en zijn heldhaftige dood kwam dan ook zwaar aan bij hen. Hoewel we Dustin hebben zien huilen bij het levenloze lichaam van Eddie, hopen veel fans dat hun favoriete personage toch nog terugkeert voor seizoen 5.

Seizoen 5


Onlangs verscheen Quinn op de Facts Convention en in een interview werd deze brandende vraag gesteld. Meteen toen deze vraag gesteld werd, verscheen er een klein lachje op Quinns gezicht.Lachend antwoordde hij: "Ik weet het wel, maar ik ga het niet vertellen. Het is een goede vraag." Eerder zei Quinn al dat alles mogelijk is in Stranger Things. Is er dan toch een kans dat Eddie terugkeert voor het laatste seizoen?

Stranger Things


Stream Stranger Things op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eindelijk weten we wanneer 'Wednesday' seizoen 2 begint met filmen
Series / Nieuws

Eindelijk weten we wanneer 'Wednesday' seizoen 2 begint met filmen

Na een lange aanloop is de eerste draaidag van de Netflix-serie eindelijk nabij.

Inmiddels is het alweer bijna anderhalf jaar geleden sinds Wednesday op Netflix verscheen. Het eerste seizoen van de bovennatuurlijke horrorkomedie was een enorm succes, en het was weinig verrassend dat de serie een tweede seizoen kreeg.

Fans wachten inmiddels al een tijdje op het vervolg. Nu lijkt er dan eindelijk een ontwikkeling te zijn in de productie van seizoen 2. De Film & Television Industry Alliance heeft namelijk een startdatum voor het filmen van Wednesday onthuld.

Londen


Volgens de doorgaans betrouwbare website gaat de productie nog deze maand van start. Dinsdag 30 april zou de eerste officiële draaidag zijn voor de serie. De opnames zullen plaatsvinden in Londen.

Een premièredatum voor seizoen 2 van Wednesday is nog niet bekend. Waarschijnlijk zal het nog even duren voordat we actrice Jenny Ortega weer kunnen zien schitteren als Wednesday Addams op Netflix. Als seizoen 2 een vergelijkbaar productieschema heeft als seizoen 1 is een première medio 2025 waarschijnlijk.

Netflix


In afwachting van seizoen 2 is het eerste seizoen van Wednesday te bewonderen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gladiatorenserie 'Those About To Die' van rampenfilmspecialist Roland Emmerich belooft spectaculair te worden
Series / Trailer

Gladiatorenserie 'Those About To Die' van rampenfilmspecialist Roland Emmerich belooft spectaculair te worden

De eerste beelden uit de serie Those About To Die doen denken aan een Ben-Hur en Gladiator-kruising.

Van regisseur Roland Emmerich hebben we vooral veel rampenfilms voorgeschoteld gekregen, met de flop Moonfall uit 2022 als laatste uiting. Zijn volgende project verschijnt aankomende zomer, een (mini)serie over gladiatoren: Those About To Die.

De serie is gebaseerd op de gelijknamige klassieker van schrijver Daniel P. Mannix en niemand minder dan Anthony Hopkins is te zien als Roman Emperor Vespasian.

Hoogtijdagen


Those About To Die speelt zich af tijdens de hoogtijdagen van het Romeinse rijk. We zien dat het oude Rome veel spektakel biedt met gladiatorencompetities waarmee de leiders de massa proberen te vermaken. Achter deze spektakels schuilt echter een complexe en corrupte wereld.

Gedurende de samenkomst van sport, politiek en dynastieën komen vele bekende gezichten uit die tijd voorbij. Ze worden gespeeld door acteurs als Tom Hughes, Iwan Rheon, Jojo Macari, Liraz Charhi, Johannes Haukur Johannesson, Rupert Penry-Jones, Emilio Sakraya en Eneko Sagardoy.

Juli


Emmerich en Marco Kreuzpaintner hebben de serie geregisseerd en het script is van Robert Rodat. Vanaf 18 juli is Those About To Die te bekijken op de Amerikaanse streamingdienst Peacock.Vermoedelijk verschijnt de serie in Nederland op SkyShowtime, maar dat is helaas nog niet duidelijk.

Hopkins


Hieronder zie je de eerste poster voor Those About To Die, met daarop het titellogo en acteur Anthony Hopkins.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ontdek 'Mindf*ck' en deze 8 andere nieuwe afleveringen op NPO Start & Plus
Series / Nieuws

Ontdek 'Mindf*ck' en deze 8 andere nieuwe afleveringen op NPO Start & Plus

Er valt komende week meer dan genoeg te kijken op de Nederlandse streamingdienst.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


Zussen


Verschijnt op: Woensdag 10 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 2 | Genre: Drama | Kijk op: NPO Start

Drie vrouwen komen bij de notaris, blijken halfzussen te zijn en moeten de erfenis (een boerderij) samen zien te verdelen. Ondertussen rijst de vraag hoe hun half-zussenschap zit èn hoe hun vader is overleden.
Mindf*ck


Verschijnt op: Zaterdag 13 april | Release: Seizoen 9 - aflevering 5 | Genre: Reality-TV | Kijk op: NPO Start

Een uniek goochelprogramma met een populair-wetenschappelijke insteek dat afrekent met het klassieke imago van glittergordijntjes en doorgezaagde weesmeisjes. Met deze week Paulien Cornelisse.
Even tot hier


Verschijnt op: Zaterdag 13 april | Release: Seizoen 11 - aflevering 2 | Genre: Komedie / Spelprogramma / Muziek | Kijk op: NPO Start

Niels van der Laan en Jeroen Woe maken op geheel eigen wijze en in een razend tempo een samenvatting van de week die achter ons ligt. Samen met de Miguel Wiels band, een verrassende artiest én een simpel liedje over een best wel ingewikkeld onderwerp.
Overige series nieuw op NPO Start & Plus


Hieronder de overige series die deze week op NPO Start & Plus verschijnen.

8 april: Keuringsdienst van waarde (seizoen 24 - aflevering 13) - Consumentenprogramma / Documentaire - Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.

8 april: Wie is de Mol? Belgie (seizoen 12 - aflevering 3) - Avontuur / Spelprogramma / Reality-TV - Onder leiding van Gilles De Coster gaan tien Vlamingen op avontuur in Sicilië. Iedereen wil de groeps-pot winnen, maar in hun midden huist een saboteur: de mol.

8 april: Van Roosmalen & Groenteman (seizoen 7 - aflevering 13) - Talkshow - Gijs Groenteman en Marcel van Roosmalen geven hun scherpe, uitgesproken en vrolijke blik op de media. Samen met twee wisselende gasten nemen Gijs en Marcel de hoogte- en dieptepunten van de voorbije mediaweek door.

10 april: Spoorloos (seizoen 21 - aflevering 4) - Documentaire - Programma dat zich richt op bloedverwanten die elkaar uit het oog zijn verloren of elkaar zelfs nog nooit hebben gezien. De redactie is door de ervaring bedreven geworden in het zoeken en opsporen van mensen. Dit doen ze in samenwerking met correspondenten in andere landen.

11 april: Dit was het nieuws (seizoen 46 - aflevering 5) - Komedie / Spelprogramma - Harm Edens, Jan Jaap van der Wal en Peter Pannekoek leggen het nieuws van de afgelopen week onder de satirische loep. Deze week zijn Stijn de Vries en Yousef Gnaoui te gast.

12 april: Flikken Maastricht (seizoen 18 - aflevering 11) - Actie / Misdaad / Drama - Moord en doodslag, chantagepraktijken, verdwijningen en drugszaken vormen in het pittoreske Maastricht het decor van Flikken Maastricht. Maar ook de persoonlijke levens van o.a. Eva van Dongen, Floris Wolfs, Marion Dreesen en Romeo Sanders.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix introduceert deze week 'Heartbreak High' en 11 andere gave series
Series / Nieuws

Netflix introduceert deze week 'Heartbreak High' en 11 andere gave series

Deze week staat in het teken van aangrijpende en intrigerende series op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Hijacking of Flight 601


Verschijnt op: Woensdag 10 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: Netflix

Na een vliegtuigkaping moeten twee stewardessen hun aanvallers te slim af zijn tijdens de intense onderhandelingen in de lucht en op de grond. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.
Heartbreak High


Verschijnt op: Donderdag 11 april | Release: Seizoen 2 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Netflix

Een brandende muurschildering onthult de geheime relaties van iedereen op Hartley High. De maker, Amerie, moet als outcast met de gevolgen leven.
Midtsommernatt


Verschijnt op: Donderdag 11 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Drama | Kijk op: Netflix

Carina brengt de familie bij elkaar voor een traditionele Zweedse midzomer, maar de vrolijke bijeenkomst loopt in het honderd als er lang bewaarde geheimen aan het licht komen.
Overige series nieuw op Netflix


Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

8 april: Spirit Rangers (seizoen 3) - Animatie / Actie / Avontuur - De inheems-Amerikaanse kinderen Kodi, Summer en Eddy hebben een geheim. Ze zijn 'Spirit Rangers' die het nationaal park waarin ze wonen, helpen te beschermen!

8 april: Teasing Master Takagi-san (seizoen 1 - aflevering 4) - Komedie / Drama / Romantiek - Scholier Nishikata wordt voortdurend geplaagd door zijn klasgenote Takagi-san. Hij probeert haar een koekje van eigen deeg te geven, maar dat lukt niet.

10 april: Anthracite (seizoen 1) - Misdaad / Drama / Mysterie - Een oude moordzaak wordt heropend wanneer een journalist verdwijnt. Online speurwerk leidt zijn dochter naar een bergplaatsje dat wordt beheerst door een geheimzinnige sekte.

10 april: Unlocked: A Jail Experiment (seizoen 1) - Documentaire / Reality-TV - In deze realityserie voert de sheriff van een gevangenis in Arkansas een radicaal sociaal experiment uit door de mannen die er zijn opgesloten meer zeggenschap te geven.

11 april: Baby Reindeer (seizoen 1) - Biografie / Drama - Wanneer een berooide comedian uit medelijden met een kwetsbare vrouw flirt, ontketent dit een verstikkende obsessie die het leven van beiden dreigt te verwoesten.

11 april: Delicious in Dungeon (seizoen 1 - aflevering 14) - Animatie / Avontuur / Komedie - Kerkers, draken ... en heerlijke monsterstoofpot? Avonturiers begeven zich in een vervloekt, bedolven koninkrijk om hun kameraad te redden en koken onderweg bergen voedsel.

11 april: Kuş Uçuşu (seizoen 3) - Drama - In deze spannende dramaserie wordt het leven van een nieuwsanker ontregeld wanneer een stagiaire haar op het werk en thuis begint te saboteren.

12 april: Good Times (seizoen 1) - Animatie / Komedie - In deze gedurfde adaptatie van de tv-klassieker probeert de nieuwe generatie van de familie Evans het hoofd boven water te houden in een sociale huurwoning in Chicago.

13 & 14 april: Queen of Tears (seizoen 1 - aflevering 11-12) - Drama / Familie / Romantiek - De koningin van de warenhuizen en de prins van de supermarkten doorstaan een huwelijkscrisis, waarna de liefde weer op wonderbaarlijke wijze begint op te bloeien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Reboot van grote scifi-serie nu al geschrapt
Series / Nieuws

Reboot van grote scifi-serie nu al geschrapt

Na slechts twee seizoenen is het over en uit voor de reboot van Quantum Leap.

Er lijkt elke week wel een serie te zijn die om wat voor reden dan ook wordt geschrapt, en deze week is het de beurt aan de reboot van scifi-serie Quantum Leap.

De serie van NBC liep nog maar twee seizoenen, maar volgens Deadline vond NBC het welletjes geweest. Nog maar een kleine maand geleden werd de laatste aflevering van seizoen 2 uitgezonden.

Geen cliffhanger


In februari lieten showrunners Martin Gero en Dean Georgaris nog weten dat ze het tweede seizoen niet zagen als het einde van de serie, maar dat ze de verhaallijn wel netjes wilden afsluiten voor het geval dat.

Aldus Gregraris: "Toen we werden hernieuwd voor seizoen 2, wisten we dat we niet met een cliffhanger wilden eindigen. Het voelt als een complete reis voor het publiek, maar die zou wel nog alle kanten kunnen opgaan als we de kans krijgen."

Een officieel vervolg


In de nieuwe Quantum Leap zien we hoe het 30 jaar geleden is dat Dr. Sam Beckett in de Quantum Leap-machine stapte en verdween. Nu is er een nieuw team dat onder leiding van wetenschapper Ben Song (Raymond Lee) het project opstart om de mysteries rond de machine te ontrafelen en de bedenker ervan te begrijpen.Alles verandert echter wanneer Ben een niet geauthoriseerde reis naar het verleden maakt, en zijn team achterblijft. Aan Bens zijde gedurende zijn 'leaps' staat Addison (Caitlin Bassett), die in de vorm van een hologram verschijnt en alleen zichtbaar en hoorbaar is voor Ben.

Einde van een reboot


Aan het hoofd van de topgeheime operatie staat Herbert 'Magic' Williams (Ernie Hudson), een topman van het leger wiens bazen allesbehalve blij zijn als ze horen van Bens avonturen.

De twee bestaande seizoenen van Quantum Leap zijn (nog) niet te streamen in Nederland, maar in Amerika zijn ze te bekijken via Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw op Netflix: Is de serie 'The Hijacking of Flight 601' iets voor mij?
Series / Nieuws

Nieuw op Netflix: Is de serie 'The Hijacking of Flight 601' iets voor mij?

Op 10 april komt de miniserie The Hijacking of Flight 601 uit, gebaseerd op een waargebeurde vliegtuigkaping.

Op 10 april komt de miniserie The Hijacking of Flight 601 uit. Daarom zijn hier vijf dingen die je moet weten voordat je de serie gaat kijken.

Is het verhaal waargebeurd?
Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde kaping in 1973, één van de langste vliegtuigkapingen in de geschiedenis van Latijns-Amerika. Twee gewapende mannen doen zich voor als revolutionairen en kapen het vliegtuig. Ze eisen de vrijlating van politieke gevangenen en een aanzienlijk losgeld bedrag. Omdat de autoriteiten niet willen onderhandelen wordt het vliegtuig door heel Latijns-Amerika gevlogen, terwijl de gijzelnemers dreigen om per uur een gijzelaar te vermoorden. Hierdoor zijn de stewardessen en piloten van het vliegtuig genoodzaakt om te onderhandelen tussen de gijzelnemers en de plaatselijke autoriteiten, om op deze manier hunzelf en de rest van de bemanning veilig te stellen.

Hoe zit het met de cast en crew van de serie?
De serie is gemaakt door de ervaren regisseurs Camilo Prince en Pablo González, beiden bekend van de serie El robo del siglo. Monica Lopera, bekend van haar rol in Borgia, vertolkt de rol van een van de stewardessen, terwijl Christian Tappan, die eerder te zien was als Kiko in Narcos, de rol van piloot op zich neemt. Angela Cano, bekend van Wild District, samen met Enrique Carriazo, Marcela Benjumea en Johan Rivera Zumaqué, maken de cast van de serie af.

Wat kan ik verwachten van de serie?
Het belooft een spannende ervaring te worden waarbij de kijker elk moment niet weet wat er kan gebeuren. Terwijl je bij fictieve series wellicht nog een gelukkig einde zou kunnen verwachten, biedt dit verhaal geen enkele garantie. Niemand is veilig en iedereen loopt risico.Is de serie iets voor mij?
Natuurlijk is de serie perfect voor jou als je houdt van series die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Als je hierbij ook houdt van een spannende serie waarbij je telkens op het puntje van je stoel zit, dan moet je deze serie zeker overwegen. Ook voor fans van de film Society of Snow is het zeker aan te raden. Vanwege de Spaanse taal, het genre, de locatie en natuurlijk het vliegtuig zijn er veel overeenkomende elementen.Hoe zit het met het echte verhaal?
Zonder al te veel te verklappen vond het echte verhaal plaats op 30 mei 1973. De vlucht, SAM Colombia HK1274, had als route Cali naar Bogota, met een tussenstop in Pereira. Om half 3 's middags, 20 minuten na vertrek uit Pereira, zouden de kapers beginnen en de vlucht doen uitwijken naar Medellin. En wat er toen gebeurde, blijft uiteraard een geheim, maar is te zien in de serie.De serie zal vanaf 10 april 2024 wereldwijd op Netflix te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met 86% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de sterkste horrorseries van Netflix
Series / Specials

Met 86% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de sterkste horrorseries van Netflix

'The Midnight Club' vertelt het verhaal van terminaal zieke tieners die samen een angstaanjagende afspraak maken.

Netflix staat vol goede horrorseries, waaronder die van regisseur Mike Flanagan. Daarvan is The Midnight Club misschien wel de meest ondergewaardeerde, terwijl deze een zeer goede score krijgt.

The Midnight Club verscheen in oktober 2022 op Netflix. Het is de vierde serie die Flanagan voor Netflix maakte, na The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass.

Enge verhalen


De serie gaat over een groep terminaal zieke tieners die verblijven in een hospice genaamd Brightcliffe Home. Dit hospice is gelegen in een afgelegen gebied van Seattle en wordt gerund door een geheimzinnige dokter.

Iedere nacht komen de tieners samen om elkaar griezelige verhalen te vertellen, wat ze de Midnight Club noemen. Ook maken ze een afspraak: degene van hen die als eerste overlijdt, moet vanuit het hiernamaals proberen contact op te nemen met de Midnight Club.


Wereldrecord


Bij elke aflevering ligt de focus op het verhaal van een van de patiënten, via de verhalen die ze vertellen. Door een van deze verhalen brak de eerste aflevering van The Midnight Club meteen een Guinness World Record, namelijk die van de meeste jumpscares.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een goede score van 86%. De critics consensus: "Mike Flanagans spannende reeks van oprechte horrorverhalen zet zich voort in The Midnight Club, een verhaal over terminale tieners, verteld met stoten en levensvreugde".

Gecanceld


In tegenstelling tot al Flanagans andere series, was The Midnight Club niet bedoeld als miniserie. Er moesten eigenlijk twee seizoenen komen. Helaas besloot Netflix de serie te cancellen. Flanagan beantwoordde overgebleven vragen daarom op zijn Tumblr-pagina.

Bekijk The Midnight Club op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Epische en actierijke sciencefictionfilm staat volgende week eindelijk op Netflix
Films / Specials

Epische en actierijke sciencefictionfilm staat volgende week eindelijk op Netflix

Het vervolg van de Rebel Moon-franchise, The Scargiver, is geregisseerd door Zack Snyder en verschijnt op Netflix.

Goed nieuws voor sciencefictionfans: De Rebel Moon-franchise breidt binnenkort uit met de release van deel 2: The Scargiver. Vorig jaar kwam nog het eerste deel uit, maar in april zet het avontuur van Kora voort.

Zack Snyder neemt opnieuw de regie op zich voor het tweede deel, ook is hij verantwoordelijk voor de productie van de film samen met zijn vrouw Deborah Snyder, Eric Newman en Wesley Coller.

Kolonie van Veldt


In de eerste film, Rebel Moon – Part One: A Child of Fire, wordt de vreedzame kolonie van Veldt bedreigd door de tirannieke heerser Balisarius van de zogeheten Moederwereld. Kora wordt als jonge krijger opgeroepen om een leger van strijders te verzamelen en hun kolonie te redden.

In het vervolgdeel gaat de strijd verder en worden er nieuwe verbonden gesmeed. Te midden van uitdagingen ontmoeten ze onverwachte bondgenoten, maar blijven ze streven naar vrijheid en gerechtigheid.

Inspiratie


De Rebel Moon-franchise vindt zijn inspiratie in meerdere bronnen, met de werken van de Japanse filmmaker en kunstenaar Akira Kurosawa als een van de belangrijkste invloeden. Daarnaast worden de Star Wars-films en het iconische Heavy Metal-tijdschrift, dat in 1977 voor het eerst werd uitgebracht, genoemd als inspiratiebronnen.Sofia Boutella, bekend van haar rollen in Star Trek Beyond en Climax, schittert als de vastberaden Kora. De cast wordt verder versterkt door talenten als Charlie Hunnam, Anthony Hopkins en Djimon Hounsou.

Het volgende avontuur


Ondanks kritiek op het eerste deel, met een score van 21% op RottenTomatoes, hebben de fans niet lang hoeven wachten op het vervolg. Na de release van het eerste deel op 22 december 2023, zal het tweede en waarschijnlijk laatste deel al te zien zijn op Netflix vanaf 19 april van dit jaar.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.