search
Controverse over seizoen 5 van 'Star Trek: Discovery': Fans en critici scherp verdeeld
Series / Nieuws

Controverse over seizoen 5 van 'Star Trek: Discovery': Fans en critici scherp verdeeld

De meningen van fans en critici over seizoen 5 van Star Trek: Discovery kunnen bijna niet verder uit elkaar liggen.

Al sinds jaar en dag is Star Trek één van de meest populaire sciencefiction franchises. De serie weet de spannende avonturen perfect af te wisselen met het nodige drama. Zijn topcritici eigenlijk net zo enthousiast over het nieuwe seizoen van Star Trek: Discovery als van de rest van de franchise?

Onlangs is seizoen 5 van Star Trek: Discovery uitgekomen. De serie volgt de USS Discovery en haar bemanning. In het vijfde en laatste seizoen gaat het team op zoek naar een mysterieuze kracht die decennia lang verborgen is geweest.

Productie


In maart 2020 begon de productie van seizoen 5, maar door COVID-19 liep de serie veel vertraging op. Uiteindelijk kon de productie van Star Trek: Discovery seizoen 5 pas in januari 2022 beginnen.

Het creatieve team heeft dus bijna 2 jaar gehad om na te denken over het laatste seizoen. Helaas zagen fans van de serie hier niets van terug. Zij gaven het seizoen namelijk een pijnlijke 25% op Rotten Tomatoes.

Rotten Tomatoes


Veel kijkers vinden het seizoen "goedkoop" aanvoelen en bekritiseren tevens het acteerwerk, dat volgens hen "vreselijk" is.Gelukkig zijn de critici veel positiever. Zij geven het nieuwe seizoen namelijk een score van 88%. Volgens hen is de humor fantastisch en is seizoen 5 het perfecte einde voor Star Trek: Discovery.

Star Trek: Discovery


Ben je benieuwd of je het met de kijkers of de critici eens bent? Stream dan Star Trek: Discovery op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Star Trek: Discovery? Beter of slechter dan The Next Generation?

 • Beter

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Slechter

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen