search
Deel jij je wachtwoord op Disney+? Dit is wanneer het niet meer mogelijk is
Series / Nieuws

Deel jij je wachtwoord op Disney+? Dit is wanneer het niet meer mogelijk is

Het lijkt erop dat de streamingdienst binnenkort ook voor het grote geld kiest.

Het was voor vele klanten een enorm gemak: simpelweg je wachtwoord delen zodat meerdere mensen van één account gebruik kunnen maken. Netflix greep al eerder in en nu is Disney+ aan de beurt.

Onlangs schreven we nog dat Disney inderdaad plannen heeft om een halt toe te roepen aan het wachtwoord delen, maar nu komt CEO Bob Iger met een preciezer venster wanneer de gedeelde lol ophoudt.

Nieuwe (betaalde) plannen


Komende zomer zal Disney+ volgens Iger beginnen met het uitrollen van de eerste modellen die het wachtwoord-delen moeten tegen gaan. Er zullen betaalde opties, naar Netflix-model, worden geïntroduceerd waarmee het mogelijk blijft om je accounts te delen.

Iger vertelt: "In juni zetten we onze eerste echte stappen om het delen van wachtwoorden aan te pakken. Het initiatief begint in enkele landen en markten en groeit daarna uit met een volledige uitrol in september. Samen met andere aspecten van de streamingstrategie van het bedrijf, zal deze Netflix-achtige aanpak van wachtwoorden het bedrijf transformeren naar een waar we echt tevreden over zijn."

Wat zijn de gevolgen?


Volgens CFO Hugh Johnston zullen Disney+-accounts die ervan verdacht worden wachtwoorden onjuist te delen, nieuwe mogelijkheden krijgen om zich aan te melden voor de dienst. In de praktijk betekent dit dus betalen, of er worden geo-restricties toegepast.



Hulu, waarvan Disney eind 2023 volledige controle nam, heeft klanten recent geïnformeerd over wijzigingen in het wachtwoordbeleid. Iger ziet het beperken van gedeelde wachtwoorden als een cruciaal onderdeel om met streaming winst te maken tegen het einde van het fiscale jaar.

Netflix heeft de toon gezet


In een interview met CNBC zei Iger dat Netflix het model was voor Disney's streven naar een strenger wachtwoordbeleid. Iger wil van Disney+ niet alleen een winstgevende zaak maken, maar ook een die marges oplevert waar hij tevreden mee is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Hoe kijk jij naar Disney+?

  • Ik heb zelf een abonnement op Disney+

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Ik kijk via iemand anders

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen