search
Hoe ziet het jongetje Doogie uit 'Doogie Howser, M.D.' er tegenwoordig uit, en wat doet hij nu?
Series / Specials

Hoe ziet het jongetje Doogie uit 'Doogie Howser, M.D.' er tegenwoordig uit, en wat doet hij nu?

Neil Patrick Harris werd een kindster door zijn rol in 'Doogie Howser, M.D.', maar hoe ziet hij er nu uit?

Neil Patrick Harris is intussen uitgegroeid tot een bekende volwassen acteur, maar wist je dat hij een voormalig kindsterretje is? Op zijn 15e was hij al te zien in twee films, Clara's Heart en Purple People Eater. Maar het is door zijn rol in de serie Doogie Howser, M.D. dat Harris bekend werd. Sindsdien heeft hij in heel wat andere projecten gespeeld, en hoe ziet hij er nu eigenlijk uit? Je leest en ziet het hieronder.

Harris werd als kind ontdekt door toneelschrijver Mark Medoff op een toneelkamp in Las Cruces, New Mexico. Medoff castte hem later in de dramafilm Clara's Heart uit 1988 met Whoopi Goldberg in de hoofdrol en gebaseerd op de gelijknamige roman van Joseph Olshan. Clara's Heart leverde Harris een nominatie voor een Golden Globe op. In hetzelfde jaar speelde hij in Purple People Eater. Dit waren zijn eerste rollen.

Doogie Howser


Vanaf 1989, op zijn 16e, vertolkte Harris de hoofdrol van een kinderwonderarts in Doogie Howser, M.D., waarvoor hij genomineerd werd voor een Golden Globe. In Doogie Howser, M.D. vervulde hij de hoofdrol van Doogie Howser, een tienerarts die het uitoefenen van geneeskunde balanceert met de alledaagse problemen van het tienerleven. Deze rol was zijn grote doorbraak en hij speelde Doogie gedurende de vier seizoenen van de serie. In 1993 eindigde Doogie Howser, M.D..

Nadat Doogie Howser, M.D. beëindigd was, was Harris in een aantal gastrollen in televisieseries te zien, waaronder Murder, She Wrote. Van 1999 tot 2000 speelde hij samen met Tony Shalhoub in de sitcom Stark Raving Mad, die 22 afleveringen duurde. Harris' eerste filmrol als volwassene was in Animal Room uit 1995, hoewel hij daarin als een tiener verscheen.

Films


Harris speelde hoofdrollen in een aantal televisiefilms, waaronder Snowbound: The Jim and Jennifer Stolpa Story in 1994, My Ántonia in 1995, The Christmas Wish in 1998, Joan of Arc in 1999, The Wedding Dress in 2001 en The Christmas Blessing in 2005. Zijn filmwerk omvat ook bijrollen in The Next Best Thing (2000), Undercover Brother (2002) en Starship Troopers (1997).



In 2004 was Harris een gefictionaliseerde, hyper-wellustige, grove versie van zichzelf in de stoner-komediefilm Harold & Kumar Go to White Castle. Hij zei dat deze verschuiving van rollen die geassocieerd waren met zijn 'Doogie Howser'-personage naar het meer gewetenloze en losbandige personage in de Harold & Kumar-franchise leidde tot zijn rol van Barney Stinson in How I Met Your Mother het volgende jaar. Hij zou vervolgens de rol van Neil Patrick Harris opnieuw spelen in de Harold & Kumar-vervolgen Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay en A Very Harold & Kumar 3D Christmas.

Andere grote rollen in series


Barney Stinson in de sitcom How I Met Your Mother was zijn volgende grote rol in een serie. Barney was een van de hoofdpersonages in de serie en critici hebben Harris' optreden toegeschreven als een groot deel van het succes van de serie. Harris speelde de rol van Barney gedurende de negen seizoenen van How I Met Your Mother en is bij de jongere generatie vooral bekend door deze rol, die hem elk jaar Emmy-nominaties opleverde van 2007 tot 2010. Hij hernam even de rol van Barney in het tweede seizoen van de spin-off How I Met Your Father.



Vanaf 2017 was hij ook te zien in de serie A Series of Unfortunate Events, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Lemony Snicket (het pseudoniem van de Amerikaanse auteur Daniel Handler). In de serie speelde Harris de rol van Graaf Olaf. Hij vervulde deze rol in de drie seizoenen van de serie, die na 25 afleveringen eindigde in 2019. Harris produceerde ook het eerste seizoen.

Presenteren


Harris was niet enkel op televisie te zien als een of ander personage in een serie, maar ook als zichzelf. Zo presenteerde hij verschillende keren een awardshow. Hij presenteerde onder andere de Emmy Awards van 2009 en 2013 en de Oscars van 2015. Daarnaast presenteerde hij ook al vier keer de Tony Awards: die van 2009, 2011, 2012 en 2013. Alleen Dame Angela Lansbury heeft met vijf ceremonies vaker de Tony Awards gepresenteerd. Het presenteren van de Tony Awards heeft hem vier Emmy Awards opgeleverd in 2010, 2012, 2013 en 2014.

Bekijk op instagram


In 2014 wees Harris de kans af om David Letterman te vervangen als presentator van de Late Show op CBS. Hij verklaarde dat hij vreesde dat hij zich zou vervelen door de herhaling die het presenteren van een dagelijkse talkshow met zich mee zou brengen. Ook wees hij het idee om Craig Ferguson te vervangen als presentator van The Late Late Show om dezelfde redenen af, hoewel hij beweert dat hem nooit daadwerkelijk een van beide banen is aangeboden.

Ander werk


Harris was de voorbije jaren nog steeds in heel wat films en series te zien. Zo verleende hij zijn stem voor de animatiefilms The Smurfs (2011) en The Smurfs 2 (2013) en was hij te horen als Steve the Monkey in de Cloudy with a Chance of Meatballs-filmfranchise. In 2014 mocht Harris de rol van Desi Collings in Gone Girl spelen en in 2021 was hij te zien in de vierde Matrix-film en in de Britse dramaserie It's a Sin.

Bekijk op instagram


In 2022 speelde de acteur de rol van Michael Lawson in de Netflix-serie Uncoupled en de voorlopig laatste keer dat hij te zien was op televisie was eind 2023 in de derde en laatste speciale aflevering, The Giggle, van de 60ste verjaardagsspecials van Doctor Who, waarin hij een gastrol had als de Toymaker. Maar we zullen "Doogie" zeker nog in actie zien, want er staat al iets nieuws gepland. Zo zal hij meespelen in de nieuwe biografische film Anita, geschreven en geregisseerd door Chad Hodge.

Kijken?


De acteur is misschien begonnen als kindster, maar hij is intussen uitgegroeid tot een van de grootste sterren in Hollywood. Van films en series tot musicals, hij heeft het allemaal gedaan. En het is nog niet gedaan voor hem. Wil je Harris zien in de rol waar alles begon voor hem? Je kan alle seizoenen van Doogie Howser, M.D. bekijken op Disney+. Ook How I Met Your Mother, waarin hij een grote rol speelde, kan je zien op Disney+ en A Series of Unfortunate Events kan je bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Doogie Howser, M.D.: ben jij ermee opgegroeid?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen