search
Deze markante fantasyserie van Netflix wist de gelijknamige film ultiem te overtreffen
Series / Specials

Deze markante fantasyserie van Netflix wist de gelijknamige film ultiem te overtreffen

'A Series of Unfortunate Events' wist zelfs fans van de gelijknamige film te overtuigen.

Er worden regelmatig series gemaakt naar aanleiding van een populaire film. Maar het is zeldzaam dat deze series de film dan ook daadwerkelijk overtreffen. Dat was wel het geval bij de Netflix-serie A Series of Unfortunate Events.

Het eerste seizoen van A Series of Unfortunate Events kwam uit in 2017. De serie is gebaseerd op de bekende gelijknamige boekenserie van Lemony Snicket. In 2004 werd er al een film gemaakt van deze boekenserie, met Jim Carrey in de hoofdrol.

Geheimzinnig verleden


A Series of Unfortunate Events vertelt het verhaal van de drie Baudelaire-kinderen: Violet, Klaus en Sunny. Wanneer hun ouders omkomen in een mysterieuze woningbrand, wordt de zorg over hen overgedragen aan hun verre familielid Count Olaf.

Olaf blijkt een sinistere man te zijn, die het familiefortuin graag voor zichzelf wil hebben. De Baudelaire-kinderen moeten hem en zijn volgers koste wat het kost ontlopen, terwijl ze op zoek gaan naar het geheimzinnige verleden van hun ouders.

Neil Patrick Harris


De rol van Count Olaf wordt gespeeld door Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother, Gone Girl). Daarnaast zien we Patrick Warburton (Get Smart, Men in Black II) als Lemony Snicket zelf, Malina Weissman als Violet, Louis Hynes als Klaus en Presley Smith als Sunny.A Series of Unfortunate Events was na zijn release een succes en kreeg in totaal 3 seizoenen. Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een geweldige score van 96%. Dat is een stuk hoger dan de film uit 2004, die 72% scoort.

Aangenaam donker


De critics consensus: "A Series of Unfortunate Events is aangenaam donker en past zowel bij het verhaal als bij de toon van het bronmateriaal, waardoor de kijkers een heerlijk vreemde, droge, gothic comedy krijgen".

Bekijk A Series of Unfortunate Events op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij de Netflix-serie A Series of Unfortunate Events beter dan de eerdere film?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen