search
Deze vrij recente topserie met een 8,6 op IMDb bekijk je gewoon op Disney+
Series / Nieuws

Deze vrij recente topserie met een 8,6 op IMDb bekijk je gewoon op Disney+

De geweldige serie 'Atlanta' wordt vaak de beste serie van de afgelopen 10 jaar genoemd.

Hij is bekend door zijn muziek onder de artiestennaam Childish Gambino, maar Donald Glover is daarnaast ook een succesvol acteur en regisseur. In 2016 creëerde hij de serie Atlanta, die enorm goed beoordeeld wordt.

De serie Atlanta begon in 2016. Daarna verschenen er nog drie seizoenen, tot de serie in 2022 tot zijn einde kwam. De serie is deels een anthologieserie, wat betekent dat de hoofdverhaallijn met de bekende personages soms wordt afgewisseld met losstaande afleveringen.

Dagelijks leven in Atlanta


Atlanta volgt Earn (Donald Glover) tijdens zijn dagelijkse leven in de Amerikaanse stad Atlanta. Hij wil zijn leven verbeteren, vooral in de ogen van zijn ex-vriendin Van (Zazie Beetz) met wie hij een kind heeft.

Atlanta is een van de belangrijkste steden voor beginnende rappers die een naam voor zichzelf willen maken. Een van die beginnende artiesten in de serie is Alfred (Brian Tyree Henry), de neef van Earn.

Beste serie


Wanneer Earn doorheeft dat Alfred op het randje van beroemdheid zit, besluit hij bij zijn carrière betrokken te raken. Lukt het hem om zijn eigen leven en daarmee dat van zijn dochter te verbeteren?



Atlanta was meteen een grote hit en wordt zelfs vaak bestempeld als de beste serie van de afgelopen 10 jaar. De serie won meerdere Golden Globes en Primetime Emmy Awards. Op IMDb krijgt de serie ook een indrukwekkende score van 8,6/10.

Terugkerende thema's


Van alle Amerikaanse series die op kabel worden uitgezonden, is Atlanta een van de enige met een team dat volledig bestaat uit zwarte schrijvers. Huidskleur, klasse, existentialisme, identiteit en de Amerikaanse droom zijn terugkerende thema's in de serie.

Bekijk Atlanta op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Atlanta: is dit een serie die jij graag wil zien?

  • Ja, of al gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen