search
Met een ijzersterke 8,7 op IMDb blijft deze topserie nog steeds een kroonjuweel van Prime Video
Series / Specials

Met een ijzersterke 8,7 op IMDb blijft deze topserie nog steeds een kroonjuweel van Prime Video

In 'The Marvelous Mrs. Maisel' neemt het perfect geplande leven van hoofdpersonage Midge ineens een compleet andere wending.

Prime Video is inmiddels een van de bekendste streamingdiensten in Nederland. Er zijn veel goede series te bekijken op het platform, maar de comedyserie The Marvelous Mrs. Maisel is nog steeds een van de beste die je er vindt.

The Marvelous Mrs. Maisel is gecreëerd door Amy Sherman-Palladino en het eerste seizoen kwam uit in 2017. Inmiddels zijn er in totaal 5 seizoenen, waarvan het laatste vorig jaar verscheen.

Huisvrouw


De serie begint in de jaren 50 en loopt tot begin jaren 60, met een aantal flashbacks naar latere decennia in het laatste seizoen. Miriam "Midge" Maisel is een vrolijke en energieke Joods-Amerikaanse huisvrouw.

Ze had haar hele leven gepland: studeren, een man vinden en kinderen krijgen. Dat is allemaal gelukt en Midge is de perfecte echtgenote, die haar man aanmoedigt in zijn poging om stand-up comedian te worden. Totdat hij haar opeens verlaat voor een andere vrouw.

Talent


Midge moet haar hele leven opnieuw vormgeven. Wanneer ze op een avond terechtkomt op een podium in een nachtclub, ontdekt ze haar eigen komische talent. Ze besluit om dit talent te gebruiken om haar leven opnieuw uit te vinden.



De rol van Midge wordt gespeeld door Rachel Brosnahan, die je onder andere kunt kennen van House of Cards. Daarnaast zien we Michael Zegen (Boardwalk Empire) als haar ex-man Joel en Alex Borstein (Family Guy) als haar manager Susie.

Unieke score


The Marvelous Mrs. Maisel krijgt een unieke score op IMDb van 8,7/10. Op Rotten Tomatoes scoort de serie een indrukwekkende 90% op de tomatometer.

Bekijk The Marvelous Mrs. Maisel op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Marvelous Mrs. Maisel scoort een 8,7 op de IMDb: mee eens?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen