search
Videoland komt met serie over Koningin Máxima: wat je vooraf moet weten over 'Máxima'
Series / Specials

Videoland komt met serie over Koningin Máxima: wat je vooraf moet weten over 'Máxima'

Kijk vooraf naar 5 belangrijke vragen over de nieuwe serie op Videoland over Koningin Máxima.

Binnenkort komt de nieuwe serie op Videoland over Máxima, online. Daarom stellen we 5 vragen waar je het antwoord op moet weten voordat je de serie gaat kijken.

Waar gaat de serie over?
Máxima volgt het levensverhaal van Koningin Máxima, van haar vroege jaren in Argentinië en New York tot haar toekomst als koningin van Nederland. Het begint bij haar ontmoeting met Willem-Alexander in Sevilla in 1999 en belicht haar reis in de schijnwerpers, inclusief de controverse rondom haar vaders politieke verleden tijdens het Videla regime. De serie onderzoekt hoe Máxima trouw kan blijven aan zichzelf zonder haar familie op te geven.

Is de serie gebaseerd op een boek?
Het is een adaptatie van het boek Moederland: de jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten. Het boek belicht specifiek de geschiedenis van Argentinië en de invloed ervan op het leven van Koningin Máxima.

Wie spelen er in de serie?
In de serie spelen Martijn Lakemeier en de Argentijnse Delfina Chaves de hoofdrollen als Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. Delfina Chaves is bekend van onder andere series zoals Ringo en The Secret of the Greco Family, terwijl Martijn Lakemeier bekend is van zijn optredens in Nederlandse films zoals Oorlogswinter en Alles is Familie. Sebastiaan Koch, bekend van de Nederlandse film Zwartboek, speelt Claus.



Is de serie iets voor mij?
Uiteraard is de serie perfect voor liefhebbers van recente Nederlandse geschiedenis en voor fans van het koningshuis. Als je altijd al meer hebt willen weten over Máxima, dan is deze serie een aanrader.



Krezip?
De Nederlandse band Krezip heeft de titelsong gemaakt en heeft voor elk van de zes verschillende afleveringen een nieuw nummer geschreven.



Máxima is vanaf 20 april te zien op Videoland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ga jij deze serie kijken over onze eigen Koningin?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen