search
Met 86% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de sterkste horrorseries van Netflix
Series / Specials

Met 86% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de sterkste horrorseries van Netflix

'The Midnight Club' vertelt het verhaal van terminaal zieke tieners die samen een angstaanjagende afspraak maken.

Netflix staat vol goede horrorseries, waaronder die van regisseur Mike Flanagan. Daarvan is The Midnight Club misschien wel de meest ondergewaardeerde, terwijl deze een zeer goede score krijgt.

The Midnight Club verscheen in oktober 2022 op Netflix. Het is de vierde serie die Flanagan voor Netflix maakte, na The Haunting of Hill House, The Haunting of Bly Manor en Midnight Mass.

Enge verhalen


De serie gaat over een groep terminaal zieke tieners die verblijven in een hospice genaamd Brightcliffe Home. Dit hospice is gelegen in een afgelegen gebied van Seattle en wordt gerund door een geheimzinnige dokter.

Iedere nacht komen de tieners samen om elkaar griezelige verhalen te vertellen, wat ze de Midnight Club noemen. Ook maken ze een afspraak: degene van hen die als eerste overlijdt, moet vanuit het hiernamaals proberen contact op te nemen met de Midnight Club.


Wereldrecord


Bij elke aflevering ligt de focus op het verhaal van een van de patiënten, via de verhalen die ze vertellen. Door een van deze verhalen brak de eerste aflevering van The Midnight Club meteen een Guinness World Record, namelijk die van de meeste jumpscares.



Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een goede score van 86%. De critics consensus: "Mike Flanagans spannende reeks van oprechte horrorverhalen zet zich voort in The Midnight Club, een verhaal over terminale tieners, verteld met stoten en levensvreugde".

Gecanceld


In tegenstelling tot al Flanagans andere series, was The Midnight Club niet bedoeld als miniserie. Er moesten eigenlijk twee seizoenen komen. Helaas besloot Netflix de serie te cancellen. Flanagan beantwoordde overgebleven vragen daarom op zijn Tumblr-pagina.

Bekijk The Midnight Club op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij je vermaakt met The Midnight Club op Netflix?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen