search
Deze hilarische serie vol toptalent heeft een 8,5 op IMDb en kun je nog altijd bingen op Netflix
Series / Specials

Deze hilarische serie vol toptalent heeft een 8,5 op IMDb en kun je nog altijd bingen op Netflix

De serie 'Shameless' gaat over een arme en disfunctionele familie, waarin de kinderen hun eigen problemen moeten oplossen.

Remakes van geliefde series vallen niet altijd in de smaak, maar soms worden ze zelfs nog succesvoller dan het origineel. Dat is het geval bij Shameless U.S.

Shameless liep van 2011 tot 2021 en heeft in totaal 11 seizoenen. Het is een remake van de gelijknamige Britse serie, die liep van 2004 tot 2013 en ook 11 seizoenen heeft. Daarnaast zijn er ook een Russische en Turkse variant.

Disfunctionele familie


De Amerikaanse versie is inmiddels misschien wel bekender dan de Britse. Bij het Amerikaanse netwerk Showtime brak de serie meerdere kijkrecords. Het werd uiteindelijk zelfs de langstlopende gescripte originele serie van het netwerk.

Shameless gaat over het leven van de arme en disfunctionele familie van de nalatige en alcoholverslaafde vader Frank Gallagher. Hij heeft zes kinderen: Fiona, Philip, Ian, Debbie, Carl en Liam. Frank is de hele dag dronken, terwijl zijn kinderen zichzelf staande moeten houden.

Bekende acteurs


Het zorgen voor het gezin komt vooral neer op oudste dochter Fiona, die dit moet zien te combineren met haar eigen leven. Iedere aflevering vindt er een nieuwe bizarre situatie plaats waarin een van de Gallagher-kinderen terecht is gekomen.



In de serie zijn meerdere (inmiddels) bekende acteurs te zien. De rol van Philip, of wel Lip, wordt gespeeld door Jeremy Allen White, die je kunt kennen van The Bear en The Iron Claw. De rol van Fiona wordt gespeeld door Emmy Rossum, bekend van The Phantom of the Opera en The Day after Tomorrow.

IMDb


Op IMDb krijgt de serie een geweldige score van 8,5/10. Shameless staat ook in de top 250 series van die site, namelijk op nummer 218.

Bekijk Shameless op Shameless.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij schaamteloos kunnen lachen om Shameless U.S.?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen