search
Dit is een van de beste waargebeurde misdaadseries van de laatste jaren: 'Black Bird'
Series / Specials

Dit is een van de beste waargebeurde misdaadseries van de laatste jaren: 'Black Bird'

Black Bird, gebaseerd op waargebeurde misdaadverhalen, scoort hoog op IMDb; een must-see misdaadserie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Waargebeurde misdaadverhalen spreken altijd tot de verbeelding. De serie Black Bird scoort een 8,1 op IMDb en dat is niet voor niets. Het is gebaseerd op de autobiografische roman In with the devil: a Falle Hero, a Serial Killer en a Dangerous Bargain for Remdemption uit 2010 van James Keene met Hillel Levin.

Voor Apple TV+ werd er door Dennis Lahane een zesdelige miniserie gemaakt van dit waargebeurde drama. De serie kreeg enorm veel waardering voor een perfecte casting en het originele verhaal van Jimmy Keene zelf.

Gevangenisstraf


Jimmy Keene, gespeeld door Taron Egerton, kreeg een tienjarige gevangenisstraf. Samen met zijn vader (Ray Liotta) bespreekt hij mogelijkheden om onder zijn straf uit te komen. Want dit was niet het leven dat hij voor ogen had. Keene is charmant en weet zich overal goed uit te praten.

Hij krijgt via via contact bij de FBI en zou hij volledig vrij kunnen worden gesproken mits hij hen helpt een bekentenis los te krijgen bij een zwaar veroordeelde seriemoordenaar Larry Dewayne Hall. Voortreffelijk gespeeld door Paul Walter Hauser.

FBI


De FBI heeft te weinig bewijs en weet bijna zeker dat Hall meer dan 14 vrouwen om het leven heeft gebracht. Keene weigert in eerste instantie maar volledig vrijgesproken te worden laat hem niet los. Hij besluit zich te laten opsluiten in de maximaal beveiligde gevangenis voor crimineel gestoorden.



Black Bird heeft negen prijzen gewonnen, waaronder 2 Emmy’s, en kreeg zo'n 30 nominaties. Er zijn zes afleveringen van een uur. De serie is het zeker waard om te bingen, misschien wel in een dag of avond.

Emmy


Voor Ray Liotta was de serie een van de laatste rollen die hij speelde. Hij kreeg postuum een Emmy-nominatie voor de rol van Big Jim, Keene’s vader.



Deze thrillerserie is dramatisch, misdadig en rauw. Een van de beste misdaadseries die waargebeurd zijn. Black Bird kun je nog steeds kijken op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij Black Bird een goede serietip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen