search
Met een 92% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de beste misdaadseries die je gewoon kan streamen op Disney+
Series / Specials

Met een 92% op Rotten Tomatoes blijft dit één van de beste misdaadseries die je gewoon kan streamen op Disney+

In 'The Artful Dodger' zien we een van de meest iconische Dickens-personages op een nieuwe manier.

Bijna iedereen kent het verhaal van Oliver Twist, geschreven door Charles Dickens in 1838. Vandaag de dag worden de personages uit dit boek nog steeds gebruikt in series, waaronder in het geweldige recente misdaaddrama The Artful Dodger.

The Artful Dodger verscheen in november van 2023 op Disney+. De serie is een sequel van Oliver Twist. Er wordt gefocust op het personage Jack Dawkins, een jonge zakkenroller die beter bekendstaat als Artful Dodger.

Chirurg


Het verhaal van de serie speelt zich af in het Australië van 1850. Dawkins heeft zijn zakkenroller activiteiten ingeruild voor een beroep als chirurg. Zijn verleden komt echter terug om hem te achtervolgen wanneer zijn oude kennis Fagin arriveert.

Dawkins wordt teruggelokt naar de criminele wereld, waar hij zijn oude bijnaam weer eer aandoet. Een nog grotere bedreiging voor hem is echter goeveneursdochter Lady Belle, die vastberaden is om de eerste vrouwelijke chirurg van de kolonie te worden.

Bekende acteurs


In de serie zien we een aantal bekende acteurs, waaronder Thomas Brodie-Sangster als Dawkins. Hem kun je onder andere kennen van Love Actually, The Maze Runner en Game of Thrones. Ook zien we David Thewlis als Fagin, onder meer bekend van de Harry Potter-films en The Sandman.



Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een score van 92% van de critics. Bij het publiek scoort The Artful Dodger zelfs 96%.

Disney+


De critics consensus luidt als volgt: "Met de guitige zwaartekracht van de goed gecaste Thomas Brodie-Sangster en David Thewlis, rolt The Artful Dodger de zak van Dickens en haalt de serie het meeste uit zijn iconische creatie".

Bekijk The Artful Dodger op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij The Artful Dodger al gezien en zou jij deze aanbevelen aan je familie of vrienden?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen