search
Nieuwe Netflix-serie 'Ripley' krijgt goede reacties: "Alsof het een Hitchcock-serie is"
Series / Specials

Nieuwe Netflix-serie 'Ripley' krijgt goede reacties: "Alsof het een Hitchcock-serie is"

De nieuwe Netflix-thriller Ripley scoort niet alleen bij critici ontzettend hoog, maar ook bij het grote publiek.

De hype rondom de gloednieuwe Netflix-serie Ripley was enorm. De psychologische thriller is gebaseerd op het boek The Talented Mr. Ripley van de Amerikaanse auteur Patricia Highsmith. Zijn kijkers net zo te spreken over de serie als lezers over het boek?

Ripley volgt beroepscrimineel Tom Ripley (Andrew Scott). Wanneer hij wordt ingehuurd om Dickie Greenleaf, de verwende zoon van magnaat Herbert Greenleaf, op te sporen in Italië lijkt dit een makkelijke taak. Niets blijkt minder waar als het verhaal ineens een duistere twist neemt en Tom geobsedeerd wordt door Dickie.

Film vs. serie


In 1999 kwam de eerste verfilming van The Talented Mr. Ripley uit. De gelijknamige film scoort op het moment van schrijven een indrukwekkende 85% op Rotten Tomatoes. Is het de serie gelukt om de film te verslaan?

De serie scoort 1% hoger op Rotten Tomatoes en heeft op het moment van schrijven dus een score van 86%. Er zijn dan ook heel veel positieve recensies geplaatst.

Recensies


Zo zegt CBS Radio:"De serie is een prachtig kunstwerk met fantastische shots van de Italiaanse architectuur en landschappen." Ook Houston Chronicle is laaiend enthousiast over de serie en prijst het acteerwerk van Andrew Scott.Het grootste compliment wordt gegeven door Caryn James van BBC.com: "Ripley is alsof het een Hitchcock-serie is die Hitchcock nooit heeft gemaakt."

Ripley


Ripley is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al met Ripley gestart op Netflix?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen