search
Provocerende en gelikte boekverfilming zet Netflix op zijn kop
Series / Netflix Kijktip

Provocerende en gelikte boekverfilming zet Netflix op zijn kop

De nieuwe Netflix Original-film Scoop laat spierballen zien en staat aan kop.

Zin in een "provocerende" en "gelikte" film? Dan zit je goed met Scoop, de boekverfilming / Netflix Original verscheen recent op de streamingdienst en heeft nu al de koppositie in de Netflix Top 10 in handen.

Afgelopen vrijdag verscheen de film van regisseur Philip Martin, bekend van onder andere de regie van afleveringen van Night Sky en The Crown, op Netflix. De serie laat zien hoe een BBC-interview met Prince Andrew tot stand kwam in 2019.

Namen


Netflix wist een mooie groep acteurs bij elkaar te krijgen voor Scoop, een verfilming van het boek Scoops: Behind the Scenes of the BBC's Most Shocking Interviews uit 2022 van Newsnight-editor Sam McAlister.

Hoofdrollen zijn voor Gillian Anderson als BBC-interviewer Emily Maitlis, Billie Piper als BBC-producent Sam McAlister en Rufus Sewell als - onderwerp van gesprek - Prince Andrew. Je ziet ook rollen van Keeley Hawes, Romola Garai en Richard Goulding.

Ontvangst


De ontvangst is wisselend. Na 41 recensies staat de film op een prima 78 procent op de Tommatometer. De publieksscore op Rotten Tomatoes is lager, met tot op heden 64 procent.Op de IMDb staat de serie op een 6,7 na 4,2 duizend stemmen. Wil je Scoop in zijn geheel zien, dan vind je de film uiteraard op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Scoop: staat deze op jouw watchlist?

 • Ja (of al gezien)

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen