search
Marvel-acteur gaat legendarische componist Mozart spelen in 'Amadeus'
Series / Nieuws

Marvel-acteur gaat legendarische componist Mozart spelen in 'Amadeus'

In de jaren '80 werd er al eens een met veel Oscars bekroonde film gemaakt over de componist.

Paul Bettany, die we kennen als o.a. Vision in Marvel-films en -series als Avengers: Infinity War en WandaVision is gestrikt voor een hoofdrol in een nieuwe Sky-miniserie over componist Wolfgang Amadeus Mozart.

Bettany zal te zien zijn als een andere bekende componist, Antonio Salieri, in Amadeus, tegenover Will Sharp als Mozart.

Opnieuw een succes?


Dit gegeven zal je wellicht bekend voorkomen, want het vormde ook de basis voor het gelijknamige theaterstuk van Peter Shaffer en de beroemde verfilming van Milos Forman, die meerdere Oscars won.

Salieri is een held in zijn eigen verhaal, maar een vijand voor de geschiedenis. Hij is extreem jaloers op de getalenteerde Mozart en doet er alles aan om zijn rivaal dwars te zitten.

Talent achter de camera


Joe Barton (The Lazarus Project) zal het script van de serie schrijven en Julian Farino regisseert. Two Cities Television produceert samen met Sky Studios.



Michael Jackson (Patrick Melrose), Stephen Wright, Farino en Alice Seabright regisseren allen afleveringen. Barton, Sharpe en Farino fungeren als uitvoerend producenten.

Hongaarse locaties


De opnames van de serie beginnen dit voorjaar nog in Hongarije. NBCUniversal Global Distribution zal ervoor zorgen dat de miniserie wereldwijd aan de man wordt gebracht.

Het is nog onduidelijk waar en wanneer Amadeus te streamen zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Een serie over Wolfgang Amadeus Mozart: iets voor jou?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen