search
De best beoordeelde sitcom met een 9,0 op de IMDb staat gewoon op Netflix
Series / Specials

De best beoordeelde sitcom met een 9,0 op de IMDb staat gewoon op Netflix

'The Office' is volgens IMDb de beste sitcom die er is.

Je hebt vast weleens van de sitcom The Office gehoord. Zo niet, of als je hem gewoon nog niet hebt gezien: deze moet je gaan kijken, want het is de hoogst beoordeelde sitcom op IMDb.

The Office is een mockumentary-sitcom, waarvan het eerste seizoen verscheen in 2005. De serie is de Amerikaanse versie van de gelijknamige originele Britse serie, met onder andere Ricky Gervais en Martin Freeman.

Werkleven


Hoewel de Britse versie slechts 2 seizoenen kreeg, ging The Office US een stuk langer door. Er werden namelijk 9 seizoenen gemaakt, waarvan de laatste in 2013 uitkwam. In totaal bestaat de serie uit 201 afleveringen.

The Office speelt zich af op het kantoor van een middelmatig papierbedrijf. De afdeling wordt geleid door manager Michael Scott (Steve Carrell). In de serie volgen we het dagelijkse werkleven van hem en zijn werknemers.

Mockumentary


Dit gebeurt in mockumentary-stijl, waarbij de crew de werknemers de hele dag lang volgt en hun bizarre interacties vastlegt. Eén van de werknemers is de sympathieke en doodnormale Jim (John Krasinski), die een oogje heeft op zijn collega Pam (Jenna Fischer).Ook zijn er onder anderen de succesvolle maar sociaal ongemakkelijke verkoper Dwight (Rainn Wilson), de laconieke Stanley (Leslie David Baker), de kinderachtige Kevin (Brian Baumgartner) en de gespannen accountant Angela (Angela Kinsey).

Beste sitcom


The Office is op IMDb de hoogst beoordeelde sitcom, met maar liefst een 9/10. In de top 250 series van de site staat de serie op 27. Door Rolling Stone werd The Office in 2016 uitgeroepen tot een van de 100 beste series ooit gemaakt.

Bekijk The Office op Netflix en SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij meer dan 10 afleveringen van The Office gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen