search
Favoriet of een flop? De reviews van de nieuwe 'Fallout' serie onthuld
Series / Nieuws

Favoriet of een flop? De reviews van de nieuwe 'Fallout' serie onthuld

De gloednieuwe serie Fallout krijgt lovende reacties van topcritici op Rotten Tomatoes.

De laatste jaren zijn adaptaties van videogames enorm populair geworden. Denk maar aan het grote succes van The Last of Us, maar ook de nieuwe serie Fallout hoort in dit rijtje thuis.

De post-apocalyptische dramaserie Fallout is gebaseerd op de gelijknamige game van Scott Campbell en Christopher Taylor. De game kwam in 1997 uit, maar is nu, mede door de nieuwe serie, nog steeds populair.

Het verhaal


Fallout is gemaakt door Graham Wagner en Geneva Robertson-Dworet en speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid na de Tweede Wereldoorlog. Door de nucleaire technologie in WO2, is de wereld veranderd in een apocalyptische nachtmerrie.

De serie volgt Lucy, 200 jaar na de oorlog, in haar tocht door de meedogenloze woestijn in Los Angeles om haar vader te zoeken. Onderweg komt ze een andere reizigers tegen die elk hun eigen mysterieuze verleden en geheimen hebben.

Rotten Tomatoes


De serie krijgt een fantastische score van 93% op Rotten Tomatoes en wordt geprezen door zowel de productie als het script. Bovendien zijn critici blij dat de serie gemaakt is door fans van de game en volgens The Mary Sue "[...]hebben ze precies de juiste toon te pakken".Ook voor degenen die niet bekend zijn met de game is Fallout een aanrader. Zo zegt Guardian dat de serie "boeiend en entertaining" is. Top criticus Dais Johnston van Inverse noemt de serie "verslavend" en innovatief" en claimt dat de serie een "nieuwe maatstaaf kan worden voor series van videogames".

Prime Video


Stream Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Fallout: ga jij deze serie op Prime Video meteen kijken?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen