search

Ons nieuws van zaterdag 13 april 2024

Een van de beste HBO-series heeft een sublieme 8,6 op IMDb en is het kijken meer dan waard
Series / Specials

Een van de beste HBO-series heeft een sublieme 8,6 op IMDb en is het kijken meer dan waard

'Deadwood' werd veel te vroeg gecanceld, maar heeft toch een geweldige score.

Er staan een hoop geweldige series op HBO, zowel uit het streaming tijdperk als van daarvoor. Want voordat HBO Max bestond zond HBO op kabel natuurlijk al een hoop bekende series uit.

Een van die series is de western Deadwood. Het eerste seizoen werd uitgezonden in 2004. Daarna kwamen er nog twee seizoenen, waarvan het laatste uitkwam in 2006. In 2019 verscheen er een film genaamd Deadwood: The Movie op HBO Max.

Misdaad en corruptie


De serie speelt zich af in de Verenigde Staten van de late 19e eeuw. Na een bloedige slag is het mijnbouwstadje Deadwood in South Dakota één grote chaos van misdaad en corruptie geworden.

Twee mannen arriveren in het stadje: de ex-jurist Wild Bill Hickock (Keith Carradine) en Seth Bullock (Timothy Olyphant), die een nieuw leven wil beginnen. De twee mannen komen al snel terecht in de criminele wereld van Deadwood.

Gecanceld


Deadwood is een echt bestaande stad in de Verenigde Staten en onder andere het personage Bullock is gebaseerd op een echte inwoner. Maker David Milch gebruikte echte dagboeken en kranten om het verhaal en de personages te ontwikkelen.



Helaas kreeg Deadwood een abrupt einde, nadat de serie gecanceld werd na drie seizoenen. De reden daarvoor bleef lange tijd vaag, maar inmiddels is duidelijk dat creatieve meningsverschillen tussen HBO en Milch de oorzaak waren.

IMDb


De serie staat dan ook op nummer 8 in TV Guide's top 60 van series die "te vroeg gecanceld werden". Op IMDb scoort de serie een 8,6/10. In de top 250 beste series van de site staat Deadwood op de 137e plek.

Deadwood is helaas niet meer te streamen op HBO Max. Wel is de dvd op meerdere sites te bestellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Anthracite': Franse thriller maakt het zichzelf te moeilijk
Recensie

'Anthracite': Franse thriller maakt het zichzelf te moeilijk

Dit rommelige moordmysterie speelt leentjebuur bij betere werken en heeft geen oog voor logica.

Regie: Julius Berg | Cast: Clément Penhoat (Jaro), Noémie Schmidt (Ida), Camille Lou (Giovanna), Nicolas Godart (Romeo), Kad Merad (Claude), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 45-52 minuten | Jaar: 2024

In een klein dorpje in de Alpen pleegde dertig jaar geleden een sekte massaal zelfmoord. In het heden wordt een vrouw vermoord met kenmerkende gebruiken van deze sekte. Jaro, een nieuweling in het dorp, wordt de zondebok. Voor het bewijzen van zijn onschuld krijgt hij hulp van de excentrieke Ida, die op zoek is naar haar vermiste vader.

Het begin van Anthracite etaleert direct een van de problemen waar deze serie mee kampt. Tijdens een telefoongesprek met haar vader hoort Ida hoe hij overmeesterd wordt en schreeuwt dat ze niet moet komen. Een ogenschijnlijk bijzonder ernstige situatie. Maar blijkbaar niet voor Ida. Zij gaat vervolgens wel naar het dorpje waar haar vader was, om daar vervolgens tegen de inwoners bijdehand en grappig te doen. Als de personages zelf de ernst niet voelen, doet de kijker dat ook niet.

Ida blijft vervolgens de gehele serie een enorm vervelend personage dat met haar misplaatste grappen de spanning ondermijnt. Ook wordt pijnlijk geprobeerd om Anthracite een serie 'van nu' te maken door Ida te koppelen aan internetspeurders. Zij deelt alles online, zodat haar volgers haar kunnen helpen. Net zoals in de documentaireserie Don't F*ck with Cats: Hunting an Internet Killer, maar dan compleet overtrokken. Op meerdere momenten wordt dit gegeven ingezet om tot een aanwijzing te komen en het verhaal vooruit te stuwen, maar dit voelt onverdiend en lui.

Daarnaast maakt Anthracite het zichzelf veel te moeilijk door bizar veel verhaallijnen te hanteren. Er zijn verhaallijnen over de sekte en haar massale zelfdoding, het dorp dat lijnrecht tegenover een groot bedrijf staat dat weer in de mijnen is gaan werken, een personage dat de strijd tegen kanker lijkt op te geven, twee politieagenten met echtelijke problemen, het verleden van de hoofdpersoon dat hem achtervolgt en nog veel meer. Allemaal verhaallijnen met grote thema's die te weinig tijd en een onbevredigend einde krijgen.

Hoofdpersonage Jaro is in tegenstelling tot Ida wel goed uitgewerkt en met een knappe acteerprestatie van Clément Penhoat, beter bekend als de rapper Hatik. Alhoewel zijn achtergrondverhaal te weinig tijd krijgt, wordt er genoeg naar verwezen om de innerlijke strijd te begrijpen in zijn wil om in het dorp een nieuwe start te maken. Ook Camille Lou is goed als de politieagente Giovanna die net iets te veel persoonlijke betrokken is bij de zaak.

Zowel visueel als qua verhaalstructuur speelt Anthracite leentjebuur bij betere werken. Verschillende plotwendingen komen uit andere series en lijken enkel te zijn toegevoegd zodat het verhaal een wending heeft, zonder oog voor logica. Ook shots waarbij iemand mysterieus toekijkt en langzaam wegloopt, zijn direct uit het draaiboekje van een mysterieuze thriller, maar lijken hier willekeurig te zijn toegevoegd. Al deze momenten bij elkaar zorgen voor een rommelig geheel.

Pas in de laatste aflevering wordt het echt spannend en is er zelfs een plotwending die er niet al duidelijk aan zat te komen. Toch is dit allemaal te laat en zijn de rommeligheid, het gebrek aan logica en de luie vertelling van daarvoor te veel om er nog iets om te geven. Met wat meer tijd en een meer gestroomlijnd verhaal had er zeker iets in Anthracite gezeten. Nu is het de trip naar de Alpen helaas niet waard.

★★☆☆☆

Anthracite is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zien we deze Marvel-schurk binnenkort in 'X-Men '97' verschijnen?
Series / Featured

Zien we deze Marvel-schurk binnenkort in 'X-Men '97' verschijnen?

Dit personage zou wel eens het brein achter de meest recente gebeurtenissen kunnen zijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De vijfde aflevering van X-Men '97 heeft de nodige sensationele gebeurtenissen op het scherm gebracht. Een veilig bestaan voor mutanten lijkt er voorlopig niet in te zitten.

In deze specifieke situatie zou niemand minder dan Cassandra Nova de aanstichter kunnen zijn. De tweelingzus van Charles Xavier/Professor X heeft het in de strips tot haar missie gemaakt om haar broer en alles waar hij voor staat te vernietigen.

Gruwelijke actie


Grant Morrison en Frank Quietly creëerden Cassandra in 2001 en zorgden hiermee voor een bijzondere antagonist in de wereld van Marvel. Een van Cassandra's meest gruwelijke acties was het afslachten van mutanten op het eiland Genosha.

De vijfde aflevering toont een aanval op Genosha waarbij een Sentinel behoorlijk tekeer gaat. De plannen om van dit eiland een veilige verblijfplaats voor mutanten te maken lijken hierdoor definitief verleden tijd.

[h2]Film[h2]
Het personage van Cassandra zal sowieso te zien zijn in de superheldenfilm Deadpool & Wolverine. Hierin doen Ryan Reynolds en Hugh Jackman hun rollen als Marvel-helden wer over, terwijl Cassandra gespeeld zal worden door Emma Corrin. Het zou dus geenszins raar zijn als ze daarnaast ook optreedt in deze populaire animatieserie.

Bekijk op instagram


Kijk X-Men '97 op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Superheldenserie 'Heroes' krijgt een nieuwe reboot: 'Heroes: Eclipse'
Series / Nieuws

Superheldenserie 'Heroes' krijgt een nieuwe reboot: 'Heroes: Eclipse'

Deadline bericht dat maker Tim Kring een nieuwe serie aan het ontwikkelen is.

Heroes was gedurende vier seizoenen te zien (2006 -2010). Gelijktijdig was er een spin-off te zien getiteld Heroes: Origins (2007 -2008), en in 2015 was de eerste reboot een feit. Dit was Heroes: Reborn, een serie met dertien afleveringen.

Kring gaf destijds al aan dat de deur openstond voor een nieuwe reboot, en deze is nu onderweg. De verhaallijn blijft grotendeels gelijk. De kijker ziet gewone mensen over de gehele wereld die over superheldenkrachten blijken te bezitten.

Superheldenverhaal


Deze krachten variëren van kunnen vliegen, fysieke onkwetsbaarheid, telepathie en tijdreizen. Naarmate het verhaal zich ontrolt zie je enerzijds hoe deze mensen omgaan met hun vermogens, en anderzijds hoe ze deze krachten inzetten voor de wereld.

Heroes hield het midden tussen een klassiek superheldenverhaal en science fiction. De reboot in 2015 bevatte zowel vertrouwde gezichten uit de oorspronkelijke serie als nieuwe personages.

Plot


De eclips in de titel van de nieuwe serie verwijst naar het ontwaken van de superkrachten. Dit gebeurde in de allereerste aflevering van het oorspronkelijke Heroes tijdens een zonsverduistering. De indruk wordt hierdoor gewekt dat een natuurverschijnsel opnieuw voor een groep ongebruikelijke superhelden gaat zorgen.



Je kunt alle vier seizoenen van Heroes bekijken op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Fallout'-verfilming was totaal mislukt zonder dit cruciale element
Series / Specials

'Fallout'-verfilming was totaal mislukt zonder dit cruciale element

In een interview met ComicBook onthulden Jonathan Nolan en game-ontwerper Todd Howard hun aanpak.

Fallout begon als een game, en de bewerking tot een serie vereist een bepaalde aanpak wat betreft het verhaal dat je wilt vertellen. Nolan en de overige makers waren zich hiervan maar al te bewust.

De game bevat een ongebruikelijke en unieke mix van duisternis, macht, actie en een dosis humor. Door ervoor te zorgen dat deze elementen goed in het verhaal verweven zijn zet je de toon van de game over naar de serie Fallout, die hierdoor goed uit de verf komt.

Voor de serie gemaakt


Een goed voorbeeld zijn in dit verband de hoofdpersonages in de serie. Geen van hen komt namelijk voor in de game. Lucy (Ella Purnell), Maximus (Aaron Moten) en Cooper Howard (Walton Goggins) zijn stuk voor stuk speciaal voor de serie gemaakt maar passen goed binnen de post-apocalyptische wereld. Alledrie beelden namelijk archetypes uit, waardoor ze goed herkenbaar zijn

Lucy is een typische Vault Dweller, waarbij haar vertrek uit de bunker en reis naar Los Angeles centraal staat in haar verhaallijn. Maximus is een schildknaap uit de Brotherhood of Steel, terwijl Cooper een premiejagende Ghoul voor moet stellen. Dit betreft stuk voor stuk figuren die je in de game tegenkomt. De makers hebben er dus voor gezorgd dat ze personages hebben geschreven die verankerd zijn in de game.

Samenbrengen


Howard werkte mee aan het maken van de game en is uitvoerend producent van de serie. Howard: "Het gaat om de toon, die moet kloppen. Het is bijna een lijstje dat je moet afstrepen. De bunkers moeten prominent zijn, er is duisternis, het gaat om macht, er is een flinke dosis actie en zwarte humor".



"Die unieke toon is de grote kracht van 'Fallout'. Het is een dramatische western met een episch tintje en de nodige actie. Je ziet wisselende landschappen en er zijn momenten waarop je denkt naar een satirische komedie te kijken. Dat moet je samenbrengen op een manier die werkt, en dat is natuurlijk een behoorlijke uitdaging," aldus Howard. Hieraan voegde Nolan toe: "[Als fan van de game] heb ik nog nooit zo'n aparte, duistere toon gezien, daarin valt 'Fallout' het meeste op".

Reacties


Aan de recensies te oordelen is het de heren prima gelukt. Zo oordeelde ComicBook: "Er is een nieuwe standaard gezet wat betreft het verfilmen van games".Fallout is te streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Strange New Worlds' van SkyShowtime krijgt een positief bericht
Series / Nieuws

'Star Trek: Strange New Worlds' van SkyShowtime krijgt een positief bericht

Paramount komt met een officiële aankondiging over de populaire prequelserie in de franchise.

Star Trek: Strange New Worlds is momenteel het derde seizoen aan het filmen in Toronto. Hogerhand zit ook niet stil, er is namelijk nieuws over zowel Star Trek: Strange New Worlds als de animatieserie Star Trek: Lower Decks.

De eerstgenenoemde serie krijgt een vierde seizoen. Het aankomende vijfde seizoen van Star Trek: Lower Decks zal ook het laatste zijn. De makers kijken er naar uit om zich weer vol overgave in de franchise te storten.

Aan boord


De showrunners Akiva Goldman en Henry Alonso Myers gaven samen met uitvoerend producent Alex Kurtzman de volgende verklaring: "Namens de cast en crew van 'Star Trek: Strange New Worlds' geven wij aan ontzettend blij en dankbaar te zijn dat we de reis met jullie voort kunnen zetten. We zien jullie dan ook graag terug aan boord van de Enterprise".

Het vijfde seizoen van deze populaire animatieserie wordt in de Verenigde Staten in de herfst verwacht. Kurtzman en maker Mike McMahan zeiden het volgende over de afronding: "Iedere seconde die we [aan 'Lower Decks'] besteed hebben is een droom die werkelijkheid is geworden. We kunnen niet wachten om het hilarische vijfde seizoen aan het publiek te laten zien".

Franchise


De geliefde Star Trek-franchise gaat overduidelijk met volle kracht vooruit. De nieuwste producties in de franchise gaan over de beruchte geheime dienst Secton 31 en Starfleet Academy.



Kijk Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowtime. Star Trek: Lower: Decks is te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video komt deze week met het nieuwe 'B&B Bankzitters'
Series / Nieuws

Prime Video komt deze week met het nieuwe 'B&B Bankzitters'

Deze week zet Prime Video volledig in op humor en vermaak van Nederlandse bodem.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de meest opvallende serie uitgelicht, inclusief trailer.


B&B Bankzitters


Verschijnt op: Donderdag 18 april | Release: Seizoen 1 | Genre: Reality-TV / Spelprogramma | Kijk op: Prime Video

De Bankzitters krijgen een week lang de sleutel van een prachtige B&B. Ze organiseren hier ieder hun eigen dag waarop ze bepalen wat ze met z'n vijven gaan ondernemen en beleven zo dé week van hun leven!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met het nieuwe 'The Sympathizer' en 6 andere topseries
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met het nieuwe 'The Sympathizer' en 6 andere topseries

Robert Downey Jr. speelt deze week in een rol zoals je hem nog nooit gezien hebt.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


The Sympathizer


Verschijnt op: Maandag 15 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Drama / Geschiedenis / Thriller | Kijk op: HBO Max

Tegen het einde van de Vietnamoorlog vlucht een informant die geïnfiltreerd was in het Zuid-Vietnamese leger naar de Verenigde Staten. Hij vestigt zich in een vluchtelingengemeenschap en blijft in het geheim spioneren en informatie doorgeven aan de Vietcong.




Conan O'Brien Must Go


Verschijnt op: Vrijdag 19 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 1 | Genre: Documentaire / Komedie

Deze documentiaire volgt de Amerikaanse talkshowhost Conan O'Brien, terwijl hij nieuwe vrienden bezoekt die hij heeft gemaakt via zijn podcast Conan O'Brien Needs a Friend en diepgaande gesprekken voert met kijkers uit het hele land en de wereld.




The Girls on the Bus


Verschijnt op: Vrijdag 19 april | Release: Seizoen 1 - aflevering 7 | Genre: Drama | Kijk op: HBO Max

Vier vrouwelijke journalisten vinden vriendschap, liefde en schandalen terwijl ze een stoet ondeugdelijke presidentskandidaten volgen.




Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

14 april : Ninja Kamui (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Misdaad - De zoektocht naar wraak van een voormalig lid van een ninja-clan koppelt hem aan FBI-agenten die de moord op zijn vrouw en zoon onderzoeken.

15 april: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 9) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.

16 april: The Synanon Fix (seizoen 1 - aflevering 3) - Documentaire - De opkomst en ondergang van de Synanon-organisatie wordt verteld door de ogen van de leden die het geleefd hebben, van de vroege dagen als baanbrekend rehabilitatieprogramma, tot de latere neergang in wat menig mensen als een sekte beschouwen.

16 april: All American (seizoen 6 - aflevering 3) - Drama / Sport - All American, geïnspireerd op het leven van NFL-ster Spencer Paysinger, vertelt het verhaal van een jonge American Footbal-speler uit Compton, die in een wereld vol uitdagingen en kansen komt als hij wordt gerekruteerd door een team uit Beverly Hills.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 van Prime Video's 'The Boys' wordt "het beste tot nu toe"
Series / Nieuws

Seizoen 4 van Prime Video's 'The Boys' wordt "het beste tot nu toe"

Het zal niet lang meer duren tot de groep nare superhelden weer terugkeert.

Eén van de kroonjuwelen van Amazon's Prime Video, de hitserie The Boys, heeft de opnames en productie van het vierde seizoen afgerond, en volgens bedenker Eric Kripke kan het zomaar eens het beste seizoen tot nu toe worden.

Volgens Kripke is het vierde seizoen van The Boys nu "volledig, helemaal en absoluut voltooid". Deze veelbelovende update bevestigt dat de serie op 13 juni 2024 op Prime Video zal verschijnen.

Onconventionele superhelden


Prime Video's The Boys is gebaseerd op de gelijknamige strip van Garth Ennis en Darick Robertson, en speelt zich af in een universum waar individuen met buitengewone krachten worden erkend als helden door het publiek en in het bezit zijn van de machtige organisatie Vought International.

Echter zijn buiten hun heldhaftige persona's de meeste van deze zogenaamde 'helden' arrogant en corrupt. De serie richt zich dan ook op 'The Boys', een groep die de corrupte superhelden onder controle probeert te houden.

Aansluiting bij spin-offs


Seizoen vier van de serie, met hoofdrollen voor onder anderen Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr en Erin Moriarty, zal voortbouwen op de gebeurtenissen van zowel seizoen drie als de spin-off Gen V. Verdere details worden vooralsnog geheim gehouden.



Bekijk alle afleveringen van The Boys op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is 'A Gentleman in Moscow' de nieuwe hitserie van SkyShowtime? Dit moet je vooraf weten
Series / Nieuws

Is 'A Gentleman in Moscow' de nieuwe hitserie van SkyShowtime? Dit moet je vooraf weten

Binnenkort online: 'A Gentleman in Moscow', een historische serie over Graaf Rostov in huisarrest.

Binnenkort komt de serie A Gentleman in Moscow online, daarom stellen wij alvast 5 vragen om je voor te bereiden op de première.

Is A Gentleman in Moscow gebaseerd op een boek?


Ja, de serie is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 2016 van Amor Towles. Het boek volgt het verhaal van Graaf Alexander Rostov die veroordeeld wordt tot huisarrest in het Metropol Hotel na de Bolsjewistische Revolutie.

Wie spelen er in de serie en waar kennen we ze van?


Ewan McGregor, bekend van zijn rollen in films zoals Star Wars en Trainspotting speelt de hoofdrol van Graaf Rostov. Mary Elizabeth Winstead, bekend van haar werk in Fargo en Scott Pilgrim vs. the World speelt Anna Urbanova. Johnny Harris, bekend van series zoals This is England en Fortitude speelt Osip Glebnikov. De echte serie-liefhebbers zullen hebben gemerkt dat dit een reunie is van McGregor en Winstead, die eerder samen speelden in Fargo.

Waar gaat de serie over?


De serie vertelt het verhaal van Graaf Alexander Rostov die veroordeeld wordt tot huisarrest in het Metropol Hotel na de Bolsjewistische Revolutie. Jarenlang leeft hij in het hotel en ontwikkelt hij banden met het personeel en andere bewoners, terwijl de politieke situatie in Rusland evolueert. Ondanks de donkere roerige tijden biedt de serie veel vrolijke momenten en een vleugje humor. Het verhaal werpt een boeiende blik op de levens van aristocraten te midden van historische veranderingen.



Is deze serie iets voor mij?


Ben je een fan van historische dramaseries die een goede balans bieden tussen ernstige momenten en lichte scènes? Dan is deze serie perfect voor jou. Als je een diepgaand verhaal zoekt wat de gruwelen van de Russische revolutie vertelt, dan kan je beter Doctor Zhivago kijken.



Is de serie te bingen?


Met 8 afleveringen van 3 kwartier is het gemakkelijk in een avond te bingen. Een start om 18:00 uur zou betekenen dat je rond middernacht klaar zou zijn.



A Gentleman in Moscow is vanaf 18 april te zien op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze gave en spannende detectiveserie is eindeloos herbekijkbaar: 'Psych'
Series / Specials

Deze gave en spannende detectiveserie is eindeloos herbekijkbaar: 'Psych'

Psych is een komische detectiveserie waarin misdaden worden opgelost met behulp van paranormale krachten.

Deze detectiveserie is zowel komisch als mysterieus. Misdaden die worden opgelost met hulp van een helderziende die van zichzelf niet weet dat hij die gave wel of niet bezit, levert genoeg komische situaties op.

In ieder geval geeft de politie van Santa Barbara hem het voordeel van de twijfel want het lukt Shawn Spencer (James Roday) zaken op te lossen.

Partner in crime


Spencer doet dit samen met zijn partner in crime Burton Guster ‘Gus’ (Dulé Hill). Samen runnen ze het bureau Psych en dankzij de opdrachten van de politie kunnen ze het hoofd boven water en de wereld voor de gek houden.

Maar hoelang lukt hen dit nog? Of beginnen de barstjes al heel snel zichtbaar te worden. Natuurlijk ontstaan er hilarische momenten, maar ook is er veel drama. Deze serie combineert beide heel subtiel waardoor het een feestje is deze serie te volgen.

Comedy Central


Psych is een Amerikaanse serie die is bedacht door Steve Franks en wordt in Nederland uitgezonden op Comedy Central. Naast Roday en Dulé zien we ook Timothy Omundson, Corbin Bensen, Maggie Lawson en Kirsten Nelson.



Shawn heeft zogezegd de gave van zijn vader Henry Spencer geërfd. In flash backs leren we hoe Henry zijn zoon minutieus uitleg geeft en raadsels laat oplossen.

Paranormale krachten


Niet iedereen bij de politie gelooft in de paranormale krachten van Shawn Spencer. De vraag is niet hoe, hij tegen de lamp loopt maar wanneer.



De serie is in 2006 ontwikkeld bij USA Network, kent 121 afleveringen en 8 seizoenen en liep tot 2014. Psych heeft 1 emmy gewonnen, vier andere Awards en is 30 keer genomineerd. Op IMDb krijgt de serie een 8,4 en in 2017 is er een film Psych gemaakt.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Favoriet of een flop? De reviews van de nieuwe 'Fallout' serie onthuld
Series / Nieuws

Favoriet of een flop? De reviews van de nieuwe 'Fallout' serie onthuld

De gloednieuwe serie Fallout krijgt lovende reacties van topcritici op Rotten Tomatoes.

De laatste jaren zijn adaptaties van videogames enorm populair geworden. Denk maar aan het grote succes van The Last of Us, maar ook de nieuwe serie Fallout hoort in dit rijtje thuis.

De post-apocalyptische dramaserie Fallout is gebaseerd op de gelijknamige game van Scott Campbell en Christopher Taylor. De game kwam in 1997 uit, maar is nu, mede door de nieuwe serie, nog steeds populair.

Het verhaal


Fallout is gemaakt door Graham Wagner en Geneva Robertson-Dworet en speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid na de Tweede Wereldoorlog. Door de nucleaire technologie in WO2, is de wereld veranderd in een apocalyptische nachtmerrie.

De serie volgt Lucy, 200 jaar na de oorlog, in haar tocht door de meedogenloze woestijn in Los Angeles om haar vader te zoeken. Onderweg komt ze een andere reizigers tegen die elk hun eigen mysterieuze verleden en geheimen hebben.

Rotten Tomatoes


De serie krijgt een fantastische score van 93% op Rotten Tomatoes en wordt geprezen door zowel de productie als het script. Bovendien zijn critici blij dat de serie gemaakt is door fans van de game en volgens The Mary Sue "[...]hebben ze precies de juiste toon te pakken".



Ook voor degenen die niet bekend zijn met de game is Fallout een aanrader. Zo zegt Guardian dat de serie "boeiend en entertaining" is. Top criticus Dais Johnston van Inverse noemt de serie "verslavend" en innovatief" en claimt dat de serie een "nieuwe maatstaaf kan worden voor series van videogames".

Prime Video


Stream Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De best beoordeelde sitcom met een 9,0 op de IMDb staat gewoon op Netflix
Series / Specials

De best beoordeelde sitcom met een 9,0 op de IMDb staat gewoon op Netflix

'The Office' is volgens IMDb de beste sitcom die er is.

Je hebt vast weleens van de sitcom The Office gehoord. Zo niet, of als je hem gewoon nog niet hebt gezien: deze moet je gaan kijken, want het is de hoogst beoordeelde sitcom op IMDb.

The Office is een mockumentary-sitcom, waarvan het eerste seizoen verscheen in 2005. De serie is de Amerikaanse versie van de gelijknamige originele Britse serie, met onder andere Ricky Gervais en Martin Freeman.

Werkleven


Hoewel de Britse versie slechts 2 seizoenen kreeg, ging The Office US een stuk langer door. Er werden namelijk 9 seizoenen gemaakt, waarvan de laatste in 2013 uitkwam. In totaal bestaat de serie uit 201 afleveringen.

The Office speelt zich af op het kantoor van een middelmatig papierbedrijf. De afdeling wordt geleid door manager Michael Scott (Steve Carrell). In de serie volgen we het dagelijkse werkleven van hem en zijn werknemers.

Mockumentary


Dit gebeurt in mockumentary-stijl, waarbij de crew de werknemers de hele dag lang volgt en hun bizarre interacties vastlegt. Eén van de werknemers is de sympathieke en doodnormale Jim (John Krasinski), die een oogje heeft op zijn collega Pam (Jenna Fischer).



Ook zijn er onder anderen de succesvolle maar sociaal ongemakkelijke verkoper Dwight (Rainn Wilson), de laconieke Stanley (Leslie David Baker), de kinderachtige Kevin (Brian Baumgartner) en de gespannen accountant Angela (Angela Kinsey).

Beste sitcom


The Office is op IMDb de hoogst beoordeelde sitcom, met maar liefst een 9/10. In de top 250 series van de site staat de serie op 27. Door Rolling Stone werd The Office in 2016 uitgeroepen tot een van de 100 beste series ooit gemaakt.

Bekijk The Office op Netflix en SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.