search
Deze stevige misdaadserie met een 8,6 op de IMDb stream je nog altijd op Disney+
Series / Specials

Deze stevige misdaadserie met een 8,6 op de IMDb stream je nog altijd op Disney+

'Sons of Anarchy' is een misdaadserie over een beruchte motorbende.

Disney heeft een onschuldig imago, maar toch zijn er op Disney+ genoeg minder kalme series te vinden. De streamingdienst heeft een groot aanbod aan misdaadseries, waaronder Sons of Anarchy.

Het eerste seizoen van Sons of Anarchy kwam uit in 2008. De serie liep in totaal voor 7 seizoenen, totdat het laatste seizoen in 2014 verscheen. In Nederland werd de serie vanaf 2010 uitgezonden op RTL 7.

Het leven in een motorclub


De serie gaat over de motorclub SAMCRO, die zowel legale als illegale zaken doet in het stadje Charming. De focus ligt op Jax Teller (Charlie Hunnam). Als vicepresident worstelt hij met het managen van de club en de nalatenschap van zijn vader, die de oprichter was.

Vaak heeft hij onenigheden met zijn stiefvader Clay (Ron Perlman) en de huidige president van de club. We zien in de serie wat de club meemaakt, gecombineerd met de effecten die de zaken van de club hebben op de persoonlijke levens van zijn leden.

Prijzen


Naast Hunnam en Perlman zien we Katey Segal als Jax' moeder Gemma, Maggie Siff als zijn vriendin Tara en Ryan Hurst als zijn beste vriend Opie. Sons of Anarchy betekende de doorbraak in de carrière van Hunnam.



Sons of Anarchy werd enorm goed ontvangen. Vooral het acteerwerk dat Segal neerzette kon rekenen op lof. De serie won dan ook meerdere prijzen, waaronder een Golden Globe en Satellite Award.

Score of IMDb


Op IMDb krijgt de serie een 8,6/10 als cijfer. Bovendien is Sons of Anarchy te vinden in de top 250 beste series van de site. Daar staat de serie namelijk op plek 215.

Bekijk Sons of Anarchy op Disney+
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Sons of Anarchy: heb jij de serie helemaal gezien?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen