search
Met een 8,4 op IMDb is dit een van de sterkste misdaadseries die je waarschijnlijk niet kent: 'Banshee'
Series / Specials

Met een 8,4 op IMDb is dit een van de sterkste misdaadseries die je waarschijnlijk niet kent: 'Banshee'

'Banshee' is een van de spannendste criminele dramaseries van de laatste jaren met hoge waarderingen op IMDb.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Banshee is zo’n misdaadserie waar je voor thuis bleef in de jaren tachtig. Het verhaal kent verschillende lagen waardoor je een band krijgt met de personages. Deze serie krijgt hoge waarderingen. Dus mocht je de serie nog niet kennen dan is nu het moment om deze nog tussendoor te kijken.

Met 38 afleveringen en vier seizoenen ben je wel even bezig maar Banshee is zeker de moeite waard. Op IMDb krijgt de serie een dikke 8,4. Er werden twee prijzen gewonnen waaronder een Emmy.

Criminele circuit


De titel verwijst naar een ingeslapen stadje ergens in Pennsylvania. Echter, onder de oppervlakte speelt zich van alles af in het criminele circuit. De sheriff Lucas Hood, het hoofdpersonage gespeeld door Antony Starr, blijkt niet te zijn wie hij is.

Hood is een veroordeelde crimineel die na 15 jaar gevangenisstraf vrijkomt. Hij had voor 15 miljoen dollar aan juwelen gestolen. Zijn metgezel Anastasia en tevens geliefde partner in crime heeft zich in dat stadje gevestigd onder een andere naam: Carrie. Ondertussen is ze getrouwd en heeft ze twee kinderen.

Lokale crimineel


Natuurlijk is er veel meer aan de hand. Banshee wordt geterroriseerd door een lokale crimineel, drugs zijn verkrijgbaar in overvloed. De jongeren zijn het slachtoffer. Maar Hood en zijn partner worden nog altijd gezocht voor die overval en langzaam komen de lijntjes bij elkaar.



Hoe alles zich in snel tempo gaat ontwikkelen en wie er ongeschonden uit zal komen is niet te voorspellen. Er is zoveel gaande, velen zijn hun leven niet zeker.

Stadscrimineel


Naast Antony Starr maken we kennis met Ivana Milicevic die in huid kruipt van Anastasia alias Carrie en Ulrich Thomsen als de stadscrimineel Kai Proctor. Frankie Faison is Sugar Bates en Matt Servitto speelt Deputy Brock Lotus.



De serie is gemaakt voor het Amerikaanse Cinemax en is te zien op HBO MAX. Banshee is een actiedrama waar vooral methodisch acteren de voorkeur heeft. Heb je zin in drama en actie dan is deze serie zeker een aanrader. Kijk Banshee op HBO max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Banshee! Vind jij dit een goede kijktip?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen