search
Marvel sloeg de plank echt volledig mis met zijn geflopte scifi-serie: 11% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Marvel sloeg de plank echt volledig mis met zijn geflopte scifi-serie: 11% op Rotten Tomatoes

De serie 'Inhumans' was een grote flop en werd na één seizoen geannuleerd.

Marvel bracht in 2017 de serie Inhumans uit, gebaseerd op de gelijknamige Marvel Comics-ras. Het is gemaakt door Scott Buck, die ook als showrunner voor de serie fungeerde. Inhumans was medegefinancierd door IMAX Entertainment in een deal die de serie een bioscooppremière gaf voordat het op televisie te zien was.

Inhumans stond eerst gepland als een film, als onderdeel van fase drie in het Marvel Cinematic Universe, waarbij de soort voor het eerst werd geïntroduceerd in de serie Agents of SH.I.E.L.D. De film werd in april 2016 uit het schema van Marvel Studios verwijderd en de serie Inhumans werd aangekondigd in november van dat jaar.

Verhaal


De serie draait om Black Bolt, gespeeld door Anson Mount, en andere leden van de koninklijke familie der Inhumans. Serinda Swan, Ken Leung, Eme Ikwuakor, Isabelle Cornish, Ellen Woglom en Iwan Rheon spelen ook mee. Na een militaire staatsgreep vlucht de koninklijke familie der Inhumans naar Hawaï, waar ze zichzelf en de wereld moeten redden. De familie bestaat uit Black Bolt, zijn vrouw Medusa, zijn broer en rivaal Maximus, zijn neven Karnak, Gorgon en Triton, en Medusa's zus, Crystal.

Black Bolt, de leider van de koninklijke familie, heeft een stem die met het zachtste gefluister vernietiging kan veroorzaken. Showrunner Buck noemde Black Bolt raadselachtig en fascinerend omdat "we vaak niet weten waar hij aan denkt", en merkte op hoe moeilijk het is om een personage te schrijven dat "niet spreekt, maar toch onze held is en het middelpunt van de show".

Risico


Dit project werd over het algemeen beschouwd als Marvel's grootste risico, omdat de Inhumans lang niet zo bekend of populair waren als de X-Men of de Avengers, wat de reden was dat Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D. zijn hele tweede en derde seizoen besteedde aan het ontwikkelen en vestigen van de Inhumans in het MCU, enkele jaren voordat de Inhuman Royal Family debuteerde.



De serie werd uiteindelijk een grote flop en werd na één seizoen geannuleerd, terwijl Buck plannen had voor drie seizoenen. Mount mocht wel nog eens zijn rol hernemen als een alternatieve versie van Black Bolt in de MCU-film Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022).

Negatieve reacties


Inhumans kreeg veel negatieve reacties en heeft een score van amper 11% op Rotten Tomatoes. Het oordeel van de website luidt: "Marvel's Inhumans stelt een nieuw laag standaard voor het MCU met een ongeïnspireerd verhaal, saai ontwerpwerk, zwakke personages en afstandelijke zeepachtige melodrama."



Het maken van Inhumans was dus een flink risico en uiteindelijk eindigde de serie als een flop. Er zijn wel nog steeds plannen om in de toekomst een film of serie te maken over de Inhumans. Maar voorlopig moeten we het met deze serie doen. Heb je zin om Inhumans te kijken? Je kan alle acht afleveringen streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Inhumans: heb jij de serie een kans gegegeven?

  • Ja

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen