search
Onverwacht: President Joe Biden verscheen in meerdere afleveringen van een heel bekende sitcom
Series / Specials

Onverwacht: President Joe Biden verscheen in meerdere afleveringen van een heel bekende sitcom

Huidig president van de Verenigde Staten Joe Biden was te zien in twee afleveringen van de sitcom 'Parks and Recreation'.

Joe Biden is vooral bekend om zijn politieke carrière. Zo was hij eerst de vicepresident onder Barack Obama van 2009 tot 2017 en is hij nu sinds 20 januari 2021 de president van de Verenigde Staten. Tijdens zijn periode als vicepresident was Biden ook te zien op televisie in twee afleveringen van een heel bekende sitcom.

Biden verscheen in twee afleveringen van Parks and Recreation. In de sitcom, die liep van 2009 tot 2015, was hoofdpersonage Leslie Knope, gespeeld door Amy Poehler, een grote fan van de politicus. En Biden hield erg van de serie. Zo vertelde maker van de serie Michael Schur in een interview: "Zijn staf houdt echt van de serie en hij had de serie blijkbaar met zijn familie gekeken en zijn familie vond het leuk."

The Office


Parks and Recreation is bedacht door Greg Daniels en Shur, de bedenkers, schrijvers en producenten van die andere bekende sitcom The Office US. De serie zou oorspronkelijk een spin-off van The Office worden, maar dit idee is later losgelaten. Parks and Recreation gebruikt wel dezelfde mockumentary-opnametechniek als The Office.

In Parks and Recreation volgen we het dagelijks leven van de werknemers van het Parkendepartement van de fictieve stad Pawnee, Indiana, maar de serie richt zich voornamelijk op Leslie (Poehler), een gepassioneerde en toegewijde ambtenaar die zich onvermoeibaar inzet om haar gemeenschap te verbeteren, ondanks talloze obstakels en bureaucratische uitdagingen.

Biden


Leslie maakte gedurende de zeven seizoenen van Parks and Recreation veel referenties naar president Biden. Ze vertrouwde ooit haar beste vriendin Ann (Rashida Jones) toe dat haar ideale man het brein van George Clooney en het lichaam van Biden had. Ze gaf ook toe voor haar echtgenoot dat Biden op haar lijst stond van beroemdheden waarmee ze seks zou willen hebben.



Wanneer de echte Biden dan voor haar staat, is Leslie heel verrast. De eerste keer dat Biden in Parks and Rec verscheen was in de aflevering Leslie vs. April uit seizoen vijf. Ben (Adam Scott) verraste Leslie toen met een ontmoeting met Biden als een verlovingsgeschenk. Biden dook daarna opnieuw op in de laatste aflevering van de serie. In deze scène komt hij bevestigen dat Leslie spelavonden had met de Bidens.

First Lady


President Biden was niet de enige bekende politicus die in Parks and Rec verscheen. Zo was ook zijn vrouw en first lady van de Verenigde Staten Jill Biden te zien. Ze dook op in de laatste aflevering van de serie, samen met haar echtgenoot, om te klagen over Leslie's obsessie met spelavonden en competitiviteit.



Jill is ook niet de enige first lady die te zien was in Parks and Rec. Zo verscheen ook toenmalige first lady Michelle Obama in de serie. Leslie ontmoette Michelle in de seizoensfinale van seizoen zes. Tijdens de aflevering, getiteld Moving Up, werd Leslie aan Obama voorgesteld door Grant, een medewerker van de National Parks Service die Leslie probeert over te halen om een baan bij hen te accepteren en Pawnee achter zich te laten. Leslie was, begrijpelijk, onder de indruk.

Kijken?


Wil je Joe Biden, en zijn vrouw Jill en Michelle Obama, zien in Parks and Recreation? Je kan de serie bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Misschien is Parks and Recreation net iets te Amerikaans: heb jij kunnen lachen om deze serie?

  • Ja, heel leuk

    45
    %
    1.000
    stemmen
  • Nee, of nooit gezien

    45
    %
    1.000
    stemmen

Aanbevolen artikelen